Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    Devojki bremenost posle spontan 9nedela so srceva akcija imam kako mrnstrualni bolki i kako tocno da osekam kade mi e matkata i bolki vo jajnici, ne e nisto preterano. Cesto gadenje i zapek nemozam da otidam ubavo vo wc mozno li e toa poveke da osekam kako bolki vo stomakot ili paak od premora ima li nekoja iskustvo? Voedno osekam kako delot kaj matkata da e nekako kako potopol

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Болките ти се од цревата. Ќе си земеш магнезиум да си пиеш и за запекот топла препорака парафинско масло, секој ден по 1 лажичка мене само тоа ме спотера искрено. За магнезиумот пробај со 1 таблета или директ прашакот ако треба уште еден ќе испиеш. Али 90%дум сигурна дека од запекот ти се болките.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964

Citav ne e preporaclivo parafinsko vo bremenost zatoa go prekinav pred da doznaam za bremenosta pocnav da go pijam i tekako imase efekt, no sega ko bev na kontrola vo vtornikot zaboraiv da prasam, a magnezium direknt nemozam mi se gade poise od niv pocnav so apcinja ama tie se poslabi od 250se mozno e i zatoa poveke da osekam se

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не читај зошто тоа е единствено што смееш. Не се препорачуваат лаксативи за протерување зошто предизвикуваат контракции. Јас во систина водам бременост и само тоа ми кажаа дека смеам исто ми беше и со првата бременост. :)

5. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    611
    Да нормално е :) и мене многу ме болеа градите на почетпк, сега ич. И мене ми беше чудно, си викав дали е се во ред.. исто и јас не повраќам, но знае да ми се гади и да немам многу апетит. Викаат дека второто тромесечие било најлесно, па останува да видиме :D важно е само се да е добро со бебето, па другото ќе помине.

На ЕмајотаП, *Amethyst* и lackygirl им се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Мене за запек ми кажаа секое сабајле на гладно суви сливи да јадам, сега за сега има ефект па ке видам понатаму.
    Ама и јас имам болки ради неиспразнети црева.

7. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    4.688
    Zenski zavcera i denes popladne 37.2 - 37.3 temp.
    Vcera normalna bese, max 37. Sabajle top se cuvstvuvam, preeska odednas krs. Ja osekjam mnogu, posto kako potepana sum i se cuvstvuvam loso bas kako koga sum imala temperatura i drug pat koga sum bolna.
    Normalno e ili nekoja viroza e sto mislite? Ne pijam nisto posto e niska, drugi simptomi nemam, mozebi maaaalku mininalno grlo me boli ama moze i psiha e :D. Utre ke odam na lekar sekako.

8. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Која недела си? Јас ја имав таа температура скоро цел месец.

9. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.886
    Допаѓања:
    4.688
    9ta. A kako se cuvstvuvase? Mene mnogu me omalaksuva, bas kako bolna

10. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Таа недела бев и јас. Исто бев омалаксана многу и дури и глава ме болеше па ќе се напиев парацетамол. Издржи ќе помине пиј течности многу и не се секирај.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Јас исто имав многу малку симптоми, ни повраќав, а гадење многу малку. Кај секој е различно..Не мора да повраќаш, а градите секогаш различно болат.. опушти се и уживај си :inlove:
    Лесна бременост :hug:

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    73
    Леле исто и јас 12 + 2 само што сега на 28 овај месец ке праам 34. И јас прашував за дополнителни испитувања,кажа ке се договориме,четврток сум за крв и мокрача, му кажавне дека сакаме првиов скрининг и приска да ги праам Плодност,ми вика нема нема потреба да даваш 9000 кога се е во ред, но како сакате вие,и јас симптоми никакви само зголемени гради,но сега некако имам како менструални болки и мокрам на 10 мин.буквално. ми пиша чај брусница и ги пијам само фемибион 1 ,но имам 4 миоми

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    611
    Здраво девојки, како сте? Правев ддмери по втор пат и сега се качиле на 1200, ме интересира доколку има некоја феминка што се боцка со клексан, кога и го препишаа. Јас моментално сум 10+5 и пијам аспирин. Исто ме интересира уште нешто затоа што немам искуство, сабајле се јавив кај матичната и кога ја прашав за прв скрининг, ми рекоа на државно тешко се наоѓало термин, вика приватно ако сакаш да правиш и ништо повеќе на кажа…:( ме интересира дали вие правевте/ќе правите и каде?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Високи ти се димерите 1200 треба да ти се кра на 2ро тримесечие... Јас клексан боцкам од позитивен тест сега сум 14та или 15та недела не знам ни ја веќе 360 ми се димерите. Хемостазата како ти е?

За скрининг јас во систина правев кај Гордана.

На Ouranio.toxo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    И јас со клексани се боцкам од позитивен тест.Сега сум 13 недела и уште барем 1 месец ќе се боцкам.
    Првиот скрининг си беше кај матичниот - самиот ми кажа дека нема потреба да се оди на дополнителен преглед

На Ouranio.toxo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Само со добра мисла и се ќе биде во ред. Кај мене прегледот помина во најдобар ред и на ехо беше се во ред. Бебчето е пораснато скоро 7 цм :inlove:
    Пробувам што помалку да читам по интернетов и да сум позитивна.:hug: Ти посакувам од срце лесна бременост :hug:

На plava.90, n0Limits, 21kike21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    73
    Ти благодарам исто и на тебе

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  18. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669
    Кои испитувања ги правите редовно ? :) Дали треба да се испитуваат Д-Димери, мене ми даде гинекологот да испитам крвна слика, мокрача, глукоза... но не Д-Димери..

19. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    719
    Само крвна слика/мокрача редовно еднаш месечно, еве јас веке сум второ тромесечие и имам испуштена вена на едната нога, бев на свое барање на трансфузиолог, ама ми рече нема потреба од други испитувања, само вит Ц и маст дирекно на нога. Значи ако има потреба сигурно ќе ти каже што да испиташ дополнително.

На AlchinovaR1979 и n0Limits им се допаѓа ова.
  20. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.945
    Јас сум 19+ и само крвна слика и урина на месец, месец ипол .. Уринокултура еднаш.
    Баш сабајле на преглед ја прашав да не треба нешто друго да испитам, вклучувајќи ги и Д-димериве пошо читам дека многу девојки ги испитуваат, ми рече да не читам премногу и да не си ја барам бељата, немало потреба за сега .

На MartinaMM, ЕмајотаП и n0Limits им се допаѓа ова.