Lejla vo sedma nedela se slusa srceva akcija, a vo petta nedela uste e malo, normalno e toa, sega tockiceto ke pocne da raste
Mnogu mi e Strah postojano mislam na toa ni na rabota nemozam da se skoncentriram,plus sum I so histeroskopija pred tri meseci mi pravea
toa si e pricha za sebe. stravot e najlosh neprijatel. odmaraj poveke jadi pozdravo misli pozitovno i op srcenceto ke se chue.
Добар ден женКи Денес решив да се излежувам, според препораките од Систина, бидејќи според нив имам дијагноза "заканувачки абортус". Според матичната немам, ама некако ми годи излежувањето денес. Не знам дали од Утрогестанот имав многу живи соништа и желба за секс утрово а јас си ги исполнувам желбите и покрај глупавите дијагнози решив по тоа прашање да ѝ верувам на матичната. Имајте убав ден
Вагинален ехо преглед во траење од нецела минута, без да ме прашаат дали сум имала и најмало крварење, без да им е гајле што бев сама на преглед.. Ко од пушка: хематом позади ембрион, мирување, утрогестан, контрола за две недели чао и пријатно. На пулт извештај со дијагноза Заканувачки абортус и сметка ид 2050 ден. Јас слушнав срце во 7-8 недела, ич да не се грижиш кај некој е порано, кај некој подоцна - зависи од тоа кога реално си останала
Mene mnogu me zagrizi toA Sto koga bev Sega na prv pregled spored mojata presmetka bev vo 5ta nedela a doktorkata na izvestajot napisala 4ta nedela
Мене цело време ми кажуваат дека плодот е помал од гестациската недела во која сум. Кога бев 6та, ме исплашија бидејќи беше прв преглед ама не изгледало како 6та ами како 5та или плод кој не се развива.. По една недела, според последна менструација 7ма а плодот како 6та. Прогноза: по сѐ изгледа ќе биде неуспешна бременост. По една недела, има срцева реакција, ама изгледа како 7ма иако сум 8ма.. Минатат недела, мерења во Систина иако 9та недела плодот соодветен на 8ма. Ама се развива, и покрај стресовите на мајката Решија да ми го корегираат датумот на последна менструација, за да не ми го кажуваат истото. Значи тоа со гестациските недели е повеќе формална работа. ПС. По форумов прочитав мами кои се во 30и некоја недела, а имале проблем со недела помал плод. И нив им е најтешко бидејќи се ближи датум за пораѓај а не знаат која нед. се.
Dali se normalni bolkite vo dolniot del od stomakot? Gi imam cesto denovive, pa ako ima nekoja od vas isto ili imala neka me posovetuva.
Според големина на плод 8ма. Во картонот ќе ми го преправат датумот на последно добивање и официјално ќе бидам 8ма затоа ти викам земај ги работите што ги кажуваат малку со резерва, собирај си информации и од други места.
Lemi jas sum 5ta nedela I iMav grcevi I bolki na momenti pro stanuvanje ili sednuvanje bolkata bese jaka ama kratkotrajna I go kazav toa na doktorkata I pokraj folnata mi rece da pijam magnesium direkt od 400mg so b-complex e I utrogestan od 200miligrami Samo edno navecer go pijam eve veke tretti den taka I grcevi I bolki recisi I da nemam
Пиеш Утрогестан? Прочитај го упатсвото, пишува дека во прво тромесечие се ставаат исклучиво вагинално. Јас сеа го читав
Valjda koga ke otidam i mene istoto ke mi go preporaca. Vie tuka ste mi prva pomos Seuste nisto, ne sum bila na dok.uste. Ustvari pijam folna mi kazaa dobro bilo
Mene doktorkata mi rece deka itrogesta Mene doktorkata mi kaza deka mozam da go pijam Samo so vaginalno koga se stava deluva podobro