1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Lejla vo sedma nedela se slusa srceva akcija, a vo petta nedela uste e malo, normalno e toa, sega tockiceto ke pocne da raste :)

2. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    @lejla5 јас бев во 8ма недела, нема потреба за паника, сега уживај си и се ќе биде во ред.

3. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mnogu mi e Strah postojano mislam na toa ni na rabota nemozam da se skoncentriram,plus sum I so histeroskopija pred tri meseci mi pravea

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    toa si e pricha za sebe. stravot e najlosh neprijatel. odmaraj poveke jadi pozdravo misli pozitovno i op srcenceto ke se chue.

На lejla5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Добар ден женКи :) Денес решив да се излежувам, според препораките од Систина, бидејќи според нив имам дијагноза "заканувачки абортус". Според матичната немам, ама некако ми годи излежувањето денес. Не знам дали од Утрогестанот имав многу живи соништа и желба за секс утрово :$ а јас си ги исполнувам желбите и покрај глупавите дијагнози :mm: решив по тоа прашање да ѝ верувам на матичната. Имајте убав ден :hug:

6. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Kako toa,na koja osnova ti is postavija taa dijagnoza zakanuvacki abortus

7. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Вагинален ехо преглед во траење од нецела минута, без да ме прашаат дали сум имала и најмало крварење, без да им е гајле што бев сама на преглед.. Ко од пушка: хематом позади ембрион, мирување, утрогестан, контрола за две недели чао и пријатно. На пулт извештај со дијагноза Заканувачки абортус и сметка ид 2050 ден.

Јас слушнав срце во 7-8 недела, ич да не се грижиш :) кај некој е порано, кај некој подоцна - зависи од тоа кога реално си останала

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mene mnogu me zagrizi toA Sto koga bev Sega na prv pregled spored mojata presmetka bev vo 5ta nedela a doktorkata na izvestajot napisala 4ta nedela

9. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Мене цело време ми кажуваат дека плодот е помал од гестациската недела во која сум. Кога бев 6та, ме исплашија бидејќи беше прв преглед ама не изгледало како 6та ами како 5та или плод кој не се развива.. По една недела, според последна менструација 7ма а плодот како 6та. Прогноза: по сѐ изгледа ќе биде неуспешна бременост. По една недела, има срцева реакција, ама изгледа како 7ма иако сум 8ма.. Минатат недела, мерења во Систина иако 9та недела плодот соодветен на 8ма. Ама се развива, и покрај стресовите на мајката :) Решија да ми го корегираат датумот на последна менструација, за да не ми го кажуваат истото. Значи тоа со гестациските недели е повеќе формална работа. ПС. По форумов прочитав мами кои се во 30и некоја недела, а имале проблем со недела помал плод. И нив им е најтешко бидејќи се ближи датум за пораѓај а не знаат која нед. се.

10. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    A Sega ti si deveta nedela taka li

11. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Dali se normalni bolkite vo dolniot del od stomakot? Gi imam cesto denovive, pa ako ima nekoja od vas isto ili imala neka me posovetuva.:*

12. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Според големина на плод 8ма. Во картонот ќе ми го преправат датумот на последно добивање и официјално ќе бидам 8ма :) затоа ти викам земај ги работите што ги кажуваат малку со резерва, собирај си информации и од други места.

13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Женчиња , а бе идете често во вц? јас цела вечер цело сабајле нон стоп незнам од кај толку мокрача :rofl::rofl:.

На pandelka, Delfina15 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  14. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Lemi jas sum 5ta nedela I iMav grcevi I bolki na momenti pro stanuvanje ili sednuvanje bolkata bese jaka ama kratkotrajna I go kazav toa na doktorkata I pokraj folnata mi rece da pijam magnesium direkt od 400mg so b-complex e I utrogestan od 200miligrami Samo edno navecer go pijam eve veke tretti den taka I grcevi I bolki recisi I da nemam

15. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Пиеш Утрогестан? Прочитај го упатсвото, пишува дека во прво тромесечие се ставаат исклучиво вагинално. Јас сеа го читав :)

16. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Valjda koga ke otidam i mene istoto ke mi go preporaca. Vie tuka ste mi prva pomos:rofl::hug::hug:

Seuste nisto, ne sum bila na dok.uste. :wasntme: Ustvari pijam folna mi kazaa dobro bilo

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На Delfina15 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  17. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Неопходно

18. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mene doktorkata mi rece deka itrogesta
    Mene doktorkata mi kaza deka mozam da go pijam Samo so vaginalno koga se stava deluva podobro

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i jas sum so ista dijagnoza radi hematom. bara lezenje. mora da se prati dali ke raste.

20. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Кој ти го виде? Мојава матична вика дека не е крварење/хематом, и не ми даде боледување..