Секој месец проверувам крвна слика и урина, железо обавезно. Ми дава упат матичниот на секој редовен месечен преглед.
Здраво девојки , ме интересира ми забранија било каква депилација. Ми преостанува сега само бикче па дали може да се користи пена за бричење ? И претпоставувам кремите за депилација не се препорачуваат дали сум во право ?
Па да најверојатно поради тоа што го содржат. Бикче можеш со некое средство за капење бебешко или сапунче на Бекутан пример.
Кремите за депилација не ги препорачуваат. Препорака од мојот гинеколог:да не се користи бикчето повеќепати,секогаш со ново.
Aa ok, vikam da ne ja opleskam jas Inaku 9nedela, simptomi nikakvi, imam apetit, ama koga ne jadam imam gaden vkus vo ustata, i mnogu mi e naduvan stomakot, kako 5ti mesec licam Mala tezina kako menstrualni bolki , na momenti me plasat, ama aj se nadevam normalno e. I seuste so temp od 37.1 odprilika, sekoj den.
Нормално е се , јас имав па немав симптоми и така се додека кај 12 недела преку ноќ скроз ги снема . Гадниот вкус после секое јадење го имав до пред некое време. Сега дури ми е чудно што ништо немам , знае само од сабајле ако не каснам одма нешто да ми се лоши .
Чекај , мојата мака почна во 3ти месец. Повраќав на секое. Се што претходно јадев не можев да смислам. Ми се гадеше од секаков парфем ,притисокот 100 со 60 , а за нервоза да не зборам ,со сите на работа се искарав. И ,незнам али сите ми викаа девојче ке да е ,со толку многу јаки симптоми и така излезе А и да, ми викаа ако е девојче ке огрднеш ,а јас поубава у живот не сум била сега кога гледам слики.
Како се справувате со главоболките ако ги имате? Последниве неколку дена огромни главоболки имам, не сум се напила ништо...
После 12та смееш парацетамол, и јас сум деновиве со главоболка од што ми е шубе не ни пијам али не се поднесува веќе. Гледај лимон дали ќе ти помогне и доста вода. Мене со Водата ми се смируваа колку толку.
Јас пиев парацетамол 8ма, 9та недела 3 дена без престан ме болеше, го прашав матичниот ми рече 3 најмногу денот, јас по 1 пиев, главоболки чести и јаки имав дп 4 месеци, после се проретчија фала богу
Мене гинекологот и аналгин ми дозволи. И се имам напиено 2 или 3 пати кога не се поднесува. Пробав парацетамол но не ми делуваше
Zdravo devojki. Jas sum ponova na forumot a od denes se prefrluvam na ova tema. Vcera doznav deka sum trudna posle 1 inseminacija i denes ispitav beta 429. Vcera trebase da dobijam. Dali brojkata e vo red? Maticnata mi rece metil folat od now firmata da zemam i plus magnesium od 250 zemav. Sakav ness za poddrska deka imav eden missed pred 1 godina ama rece ne davam bez da vidam plod a pregled mi zakaza na 21. Do togas sto da ocekuvam? Imam nekoi bolki povremeni od desna strana a i grcevi ama izdrzlivi? Dali e normalno? Nekako mn mi e strav dali se ke bide vo red ovoj pat.
Terapijata za podrska na plodot, go odreduva doktorot sto ti pravel inseminacija. Betata ti e super. I definitivno baraj si progesteronska podrska. Konsultiraj se so nekoj doktor za sterilitet podobro