Da odam ponedelnik do gak i taka treba otpusno pismo da zemam pa da prasam za posigurno oti vaka mi bese cudno do 21 nekako daleku mi se gleda. A bas citav niz forumot deka ste zemale ness za poddrska a mi rece metil folatot demek e za poddrska. Inace fala.
Не е исто фолна и прогестеронска поддршка. Обавезно појди кај друг доктор и прашај си (најдобро кај тој што си правела инсеминација). Со оглед на тоа дека си имала миссед би требало да примаш прогестеронска терапија (Утрогестан/Дабростон) , а колку што знам има членки кои што примаат и клексани ( треба да провериш д-димери и хемостаза за нив /или доколку имаш генетски мутации да си нагласиш). Не ти го пишувам ова за да те исплашам, само за да те информирам. Со лесно и со среќа нека ти е девојче !
Zdravo devojki ... Dali nekoja od Vas piela PAFAINSKO MASLO i kako ? 12ta nedela sum i imam strasni problemi so odenje vo toaler i mi pravi strasni macnini i ova, a plus i imam mn macnini.
Мене ми помага сеуште. Само не го користам секој ден пијам додека ме протера по 1 лажиче на ден кога ќе ме протера не пијам кога пак ќе ме фати запек пак неколку дена и така се во круг.
Moze ke sum vi dosadna izvinete ama malce i mi e strav. Denes 980 beta brojkata e super no na pregled sum duri na 21. Neli posle 1000 moze na pregled za da se vidi plod ili da si bidam strpliva?
Devojki Bidi trpeliva. Jas prvo eho na BHcg >20.000 napraviv, 5ta nedela. Ke si bide se super, samo opusti se, vaka verojatno nisto nema da se vidi sega.
Девојки јас сум 6 недела и 6 дена, но од лежењево осеќам укоченост и сакав да закажам масажа на грб, се мислам да не е ризично периодов.. дали имате искуство да споделите.. thanks
Смееш да шеташ или мора да лежеш? Можеби со движење ќе ти биде подобро. Немам искуство за масажа сепак прашај си гинеколог.
Прашај гинеколог пред да одиш, инаку има масажи за трудници во некои салони само обично може после 3ти месец. Се лежи на страна. Во систина исто имаат масажи за трудници. Мене ми имаше одобрено гинекологот уште од почеток, само не најдов салон што масираат пред 3ти месец. А за систина не знаев тогаш и не прашав дали може таму пред 3ти. Од 4ти месец имам отидено неколку пати на масажи само галење е повеќе, не се исплати. Најчесто дома мм или мајка ми ме масираат седенката на грб/врат или нозе. Јас како што сакам спортски масажи, тоа е работа што нај нај најмногу ми фали во бременост. Ама 37ма сум сега, па уште малку остана
Смеам да, со ivf сум затоа внимавам повеќе.. сепак ќе се воздржам нека е се во ред неделиве што следат..
Помина добро денес контролата бебо расте убаво, 9+3 срценце тропотка хематомот го немаааа Пресреќна сум камен од срце ми падна, продолжувам со мирување до крај на прво тромесечие па се надевам ќе можам малце да се опуштам по тоа. Следно, прв скрининг кај Димчев сакам да закажам околу 10.07 се надевам нема да е на одмор. Времево ме уби глава едвај држам, лошење, омалаксаност Вие до каде сте мали и големи мешиња?
Супер, те читам уште од почетокот. Јас сум 9+1, и јас имав некои крварења од 5та недела, но дури пред некој ден ми видоа хематом 8мм, иако цело време лежам и сум со терапија се надевам за недела две ќе исчезне.
Ќе биде во ред, издржи ги деновите за мирување максимално, јас сум човек што не запира 300 на саат Мислев начисто ќе полудам, ама немав мрднато до денес на доктор и додека ми е боледувањето не планирам да форсирам, зошто после на работа ќе биде тешко. Мило ми е што сме тука со деновите,ќе си бидеме подршка,дај боже двете да си ги износиме бебчињата до крај
Ти благодарам. И јас сум иста научена постојано на активност и движење, но се за бебче. Се надевам дека се ќе биде во ред на крај.