Zdravo, bremna sum 11 nedela so bliznaci tocno nad papok tvrdo kako kamen normalno li e i e macno nogo od toa mesto shto osekam
Jas od pocetok sum so terapija utrogestan imam i mi rece dr deka e nornalno i bez istite da gi koristam da e zgolemen iscedokot
Браво, браво само одмор и се ќе биде во ред, секако Јас утре влегувам во 12та, мачнините приквечер се уште присутни... се надевам не уште долго со лесно на сите
Devojki a dali poveke miruvate ili si funkcionirate normalno? Osobeno tie sto imale spontan? Nekako mi e strav mn da se dvizam.
Напочетокот и мене ми беше ама сеа се опуштив си се движам си работам се, само не кревам ништо тешко. Имам некоја ужасна главоболка, некој што имал главобока како се справил со оглед на тоа што не смееме ништо да се напиеме?
Poradi spontan prethoden uste otkako doznav 4nedela i nesto nedela, mi go dadoa, mi spomna d-r najverojatno do kaj 17-18 nedela ke go koristam. Mada kaj sekogo e razlicno, mislam deka e podobro da bides pokriena so terapija, i mene me nervira mirizbata i izcedokot ama toa so e I mene mi bese strav na pocetok ama pokraj seta omalaksanost i gadenje i se po red poveke mu ide da odmaram, a koga imam energija zavrsuvam po doma, ne ostavam za utre gledam samo da ne krrvam mnogu tesko i kolku sto mozam da se pazam mada primetuvam deka koga ke se izmoram pocnuva se da me bole i vednas prekinuvam Mene ni koka kola ni limon ni blago nisto ne mi pomaga samo mnogu tecnosti okolu 2 3 litri voda i pominuva
Здраво, 9та недела терам и денес забележав нешто како шпагета лигаво (исцедок најверојатно) на секојдневната и ме замисли нормално е, имавте вие такво? Бидејќи во првата бременост немав такво нешто.
Девојки кога најбрзо од позитивна бета сте направиле проверка на хормони за тироида.. особено оние што се со еутирокс терапија.. и кои хормони ги испитавте (дали само тсх и фт4)?
Jas imam hasimoto pravev minata nedela vo 9 bi doslo koga imase srceva akcija po preporaka na ginekolog pocesto da se sledat i samo tie 2 hormoni momentalno bez terapija sum
Po kolku mg magnesium piete dnevno? Jas zemav ko za pocetok od 250 no imam mn grcevi vo nozete. Dali smeam poveke da primam?