Zdravo na site ako moze nekoj da mi objasni, aber bev denes na ginekolog prv pat spored po slednata menstruacija bi trebqlo da sum 8 nedela vo bremenost ama spored plodot kako 5 nedeli i 5 dena ama nema srceva akcija dali e normalno toa dali bi mozelo da se pokaze podocna deka ginkologot mi vika da se cistam help
На 6та недела има срцева акција можеби покасно си останала бремена. Затоа најубаво второ мислење или да почекаш една недела и да видиш дали напредува.
Dali nema da bide docna mi vikaat pobrgu da odam da ne se Bide kasno da mi se iskomplicira.. Mozelo plodot da se raspadne ako e bil podolgo vreme bez srceva rekacija... I dont know
Требала бета да те прати да испиташ. Да види дали се дуплира не туку така од едно ехо. Оди на второ мислење до петок и види дали има разлика и што ќе ти кажат. Многу утки прават матичниве јас не би се ослонила на нив.
Znaes tie taka racunaat 8 nedela ama sigurno ne ostanvame trudni odma posle menstruacija. Treba ovulacija ednas iako nekoja mozi porano ili pokasno ovulira ama sepak retki se slucaite odma posle menstruacija 2 3 den da sme trudni. Zato nekoja nedela da si pocekas i obavezno vo megu vreme kaj dr doktor sto znam posle da ne imas griza na sovest da si cekav uste malku moze ke imase pokasno. Jas bi imala iskreno ama sepak neli se doktori poke znaenje imaat. A beta dali sledese poke pati dali se duplira?
Jas piev po 2 od 400 ama uste tolku mi se gadese od niv i zatoa mi gi smenija so apcinja od 250 piam po 2 den dokolku imam poveke grcevi mi rekoa moze i po 3
Zdravo devojki, se obiduvav da, stojam podaleku od forumi, no znam deka ovde ke dobijam odgovor na ona sto me maci.... Vo fevruari imav missed.. Pokaza bhcg 210 na 12ti den... Prestana da se razviva embrionot, zavrsivme so medikamentozen.... Vo maj pravevme et so zamrznati, 2, i na 14ti den bhcg pokaza 3300, mi za kazaa eho duri po 2 nedeli, Sega me macat bolkite sto gi cuvstvuvam, kako stomacni da sum pravela, inaku mi preporacaa 3 dena po et lezenje po toa normalno da podolzam bez krevanje tesko, istegnuvanje navednuvanje no i pesacenje pola cas dnevno, bi mi bile korisni site vasi iskustva... neka Bog ne blagoslovi site so ona sto go posakuvame
Nemam iskustvo so et no prirodno i jas imav spontan pred 1 god sega povtorno trudna. Postojano mi e strav da se dvizam poveke i togas imam bolki vo stomakot za koi maticnata mi rece bile normalni cim nema krvarenje i se nepodnoslivi. Tesko ne krevam no doma moram da rabotam bidejki ziveeme sami so maz mi. Posledno vo ponedelnikot 2400 beta dobro se duplirase sea petokot privatno da ispitam pa sreda na 1 kontrola. Jas bi ti rekla samo miruvanje prvite 3 meseci kolku sto mozis poveke. Daj boze na site so lesno neka ni e.
Напиј се магнезиум и ќе ти се намалат болките максимум смееш 800мг дневно да пиеш. Од него немаш штета зошто е витамин
No Od moe iskustvo dva pati sum bila vo ista situacija kako tvojata i najubavo ke ti se razjasni samo so ispituvajne na Bhcg.Pozdrav i srekno.
Mi bese okolku 2 pred bremenost sega e 0.8 i nesto momentalno nemozam da vidam tocno ama znacitelno e namaleno. Sepak mi rekoa deka e vo red i treba samo redovna kontrola
Не сум почнала ама планирам од следната недела (сега сум 7ма) бидејќи што порано ја хидрираме кожата тоа подобро.. од тоа што прочитав се препорачува hipp мама путерот и Еуцерин маслото