Devojki eho koga vi pravea, mene 8ma nedela posledno eho, sega 11ta sum momentalno, cekam sledno za skrining vo 12. Nekako mnogu vreme mi se vide 4 nedeli bez pregled, ili taka treba?
Jas pravam mnogu cesto zaradi historija so missed. Sekoja vtora nedela obavezno ama i pocesto nekogas. Znam deka ne e ok ama imam psihicki napadi i mora da go vidim. Sega edvaj cekam slednata nedela skrining da napravam. I normalno i rezultatot na nifti
Maticnata mi rece morski plodovi da ne jadam. Dali tuka spaga i riba oslic i tuna? Na odmor e taa pa nema kogo da prasam.
Зготвен ослич смееш (и други слични бели риби, лосос итн). Туна мене ми рекоа смее но поретко/ограничено, истото и за ракчиња. Живи/димени морски плодови не се препорачуваат. Спојлер Да напоменам дека не водам бременост во Мк, па е можно да има некоја разлика во препораките.
Женички 11 та недела терам .Матичнава сеуште не ми кажала да ги прекинам утрогестанот се мислам дека заборави.Ги земам скоро од почетокот.До кога се примаат зошто уште ги конзумирам да не треба да ги прекинам? Во вторник сум за брисеви па ке каже... Искуства?
Ослич, лосос (само не тој димениот), др бела риба може и препорачливо.. за туна конзерва има позитивни коментари на нет дека е добро и дека спаѓа во low mercury (така пишува незнам колку е точно).. никако ракчиња, суши..
Дали некоја од вас идни мами чува мачиња во двор? Ме исплаши денес докторот дека не смеам да ги галам, некаква бактерија можело дами пренесат што е штетна за бебето
Токсоплазма е, се пренесува преку измет од мачки, прочитај на нет, се испитува на првите брисеви, после 12та недела, јас ја имам прележано и не ми е активна, еве 2ра бременост ми е, во ред е се. Иначе исто може да има на марулки, на зеленчук итн. Галиш маче одма мијаш раце и нема гајле, еве јас уште си ги галам.
Пишува дека смее ама да се добро приготвени (најверојатно не треба да ризикуваме никогаш нема да знаеме дали добро ги приприле)..
Devojki jas mozi sum dosadna malku ama 1 bremenost posle godina od spontaniot taka da malku strav. Znaci na kandida ili infekcija na urinaren trakt? Denes malku bolki da recam povremeni samo so ne mozam da prepoznam kade verojatno vnatre vo stomakot dolniot del poblizu do vaginata. Nikakvo crvenilo ili cesanje ili iscedok so neprijaten miris. Maticnata na odmor a ne sakam na zeskovo mn da se macam na Gak. Dali e ness seriozno ili obicno e taka?
Може е песок, воспаление, не мора да е инфекција можеш да испиташ уринокултура и да видиш. Али мислам дека не е ништо и треба повеќе течности да пиеш.