Zdravo hana, jas sum so ET, vo privatna klinikata, progesteron ke koristam do 14ta nedela, i osven sto gi koristam crinone gelovite i progesteron depo na 4dena do 17ta nedela ke koristam, kaj sekogo e razlicno, ti prasaj si ja doktorkata ama nemas steta i so lesno
Вистина не смее морско да се јаде во бременост?Ако е така тогаш ништо од школките на одмор. Омор ќе се оди крајот на август за да не го начекаме многу жешкото, повеќе одговара така и за мене и за синко(2г.).Кој ќе чека наредно ехо дури на 15 јули ми е мислам до тогаш ќе се пореметам. Многу долг период ми е некако. Треба и приската со скринингот да се прави наскоро.
Јас си јадев сега на одмор еднаш, убаво пржени лигњи. Искрено мислам дека се додека се пржени ништо не може да биде.
Сте оделе на дежурен на клиника доколку почуствате некоја болка и сакате да направите ехо проверка дали е се во ред или да одам по приватниве
Devojki Nifti rezulrat koga vi stigna, vo Ginekaliks pravev? 8mi den uste nema nisto, ke puknam cekajki
jas povtoriv rezultat, poradi nemanje na fetalna DNA vo krvta. Isto mu se sluci na nekolku devojcinja vo tie denovi so Ginekaliks. I cekav 2 nedeli da mi go kazat toa. katastrofa
Mene tri pati me bockaa, za na kraj da mi recat DNK e niska. Posledniot pat, cekav poveke od 10 rabotni dena. Sekoj den me lazea denes, utre ke bidat
Lelee uzas. Zaso tolku ne profi. Nikade po drugive lab ne vratile. A na sto se dolzi toa nemanje fetalna DNK? Jas vo 11 nedela pravev, neli posle 10ta smee
Одговор добив дека на три жени, во десет годишното работење им се случувало да нема ДНК. И јас првиот пат го правев во 11+3и немаше ДНК. Третиот пат во 15+и повторно ниска ДНК. Пиши што ќе направиш.
Ако имате поголема килажа, може и до покасно да не можат да најдат доволно фетална днк за испитување. Старосватицата моја исто 3 пати се боцкаше додека да можат да извадат резултати, мислам 15-16 недела беше кога конечно беше успешно. Кажано и беше дека тоа е заради прекумерна тежина.
Devojki neznam dali ima ponesmasna od mene deneska se sopnav padnav na kolena i race od denes sum 13 nedela. Nemav nikako dobir do stomak ili telo. Ama pak se vadam od pamet ponedelnik sum na kontrola za da proverat. Bolki normalni vo matka sto od sirenje na matka sto od grcevi za vo vc. Dali na nekoja i se ima vakvo nesto deseno. Ova mi e veke 3 pat ama sekoj pat e fala bogu vaka so lesno
Јас паднав од скали дома, промашив 1 скалило, ми се свитка ногата во глуждот и ми се истегна нешто, на газ паднав амс не силно, првите 3 дена болки имав огромни неможев на нога да стапнам, бев 11та недела, матичниот ми дозволи парацетамол за болка и маст блокмакс ама слабо помагаа, по 5 дена од паѓањето имав слабо крварење ама не го поврзаа со падот.
Да се во ред, 31ва недела сум, примав терапија добростон ради крварењето, ама како што реков не поврзуваа со паѓање оти дури после 5 дена имав розевко на бришење, да било од паѓањето ќе сум имала одма или др ден недај Боже. Плус не си се удрела ни на стомак, не се грижи ништо нема да му е.