Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.695
    Devojki denes za prv pat go slusnavme srceto na naseto bebe. Emocii do plafon, solzi, smeenje a i strav duri da pominat prvite 3 meseci. Poubavo cuvstvo nemalo na svetot od ova. Sekoja zena daj boze da go dozivee ovoj sreken moment❤️

На Sunrise!!!, Miss666, anggell и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Fiorela*

Fiorela* Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Devojcinjata vo prvo tromesecje, dali sum panicarka premnogu ne znam, ama izgleda samo po ovaa tema e taka, deneska na brisenje vo toalet mi se pojavi nesto kako vo vid na mrsulce skroz belo forma na kapina, imal Li nekoj slicno iskustvo, sto moze da e, eho imam duri vo ponedelnik zakazano a do togas moze i da zbesnam, inaku vo 8ma nedela sum

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.695
    Vaka mi lici na bel iscedok pa verojatno deka e zgolemen bilo kako mrsulce. Da se konsultiras so ginekologot? Preku poraka.

На Fiorela* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    253
    Да се пријавам и јас, вчера си бев најсреќна на свет. Отидов да видам точка на ехо а видов цело оформено бебе. Две рачиња две ноџиња се си имаше дури докторката се смееше прстот му беше во уста. 9та недела сум ама според големина на плодот 10та. Не ни го вклучи тоа за срце зашто беше немирно многу и само мрдаше. Едвај си чекам сеа уште две недели за пак да си го видам на прв скрининг :inlove:

На anggell, Алек***, Viveki и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    798
    Здраво на сите конечно и јас да се придружам во групава и нормално имам многу прашања. На 14 ти ден од инсеминација имав бета 200. Веќе бев на дабростон 2х1, матичната ми воведе и 200мг утрогестан навечер, почнав од синоќа.
    Според 1 ден менструација на последен циклус апликацијата ме води 3 недели и 6 дена, сакам да прашам дали тоа е тоа од сега така ќе се брои и рачуна иако јас знам дека најрано бременоста се случила 12 дена покасно?
    Второ прашање како одлучувате колку прогестерон да се прима, гледам некои се боцкате прогестерон депо?
    Матичната ми рече за срце после 10ти Јули. Што да правам/не правам до тогаш освен стандардното да не кревам тешко, да избегнувам алкохол, има ли нешто друго што можам да направам за да зголемам шанси за да биде успешно?

И последно прашање што мислите за бета 200 на 14 ден од инсеминација?

Извинете на многу прашања прва бременост ми е :inlove:

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    544

7. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    253
    Еиииии колку сум среќна. Бетата е прфектна мене на 14 ден ми беше 155.9 Утрогестанот си го примам од прв ден насабајле и навечер ми рекоа најмалку до 16 недела ќе примам.Ти примаш и добростан така да покриена си со прогестерон ич да не му ја мислиш. Прогестерон депо е за тие што крварат бар мене така ми објасниа. Неделите се водат од првиот ден кога си добила. Биди помирна само и уживкај си под клима самата ти ќе осетиш што можеш а што не. Јас до пред една недела неможев да мрднам со прст мн бев уморна а сеа малку сум поактивна ама затоа си легнувам у 9ипол секој ден самото тело ми бара одмор. Со среќа и имај си лесна бременост :*

На AlchinovaR1979 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  8. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    253
    Нема потреба да си ја мачи душата. Бетата е супер нњ проверувај пак.

9. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    253
    Ова го кажувам зашто иста бев и јас. Прави како што ке ти каже доктор и ич не и се замарај на бетата. А во суштина за 14 ден бетата воопшто не е ниска нема место за паника о грижи.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.840
    Допаѓања:
    23.658
    Од прв ден на последна менструација се сметаат неделите, алкохол не смејш ни да помислиш не да избегнуваш ^_^ не кревај тешко тоа, ако ти е нормална бременоста ако нема крварење си живееш нормално, со лесно.

На AlchinovaR1979 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.949
    Честитки мајка добро ни дојде во групата. Супер бета, недели се сметаат од последен циклус така и гестациски ќе те водат.
    Покриена си со прогестеронска терапија, терај ја таа. Гледај да внесуваш течности, витамин ц, алкохол никако.
    Пиј си фолна киселина таа сега е најважна.
    За храна пази на добро зготвено месо, јајца, одбегнувај салами, преработени меса и фета сирење. Пиј си млеко,јогурт, грчки јогурт за калциум да внесуваш бебо ќе си троши од тебе па да не су во дефицит.
    Прогестерон депо е вештачки и го даваат само во случаи на крварење како подршка, не ти треба сега. Гледај да мируваш прв период додека си се ојача не движи непотребно по топло, не кревај тешко, не се бањај во базени.
    За се што треба тука сме.
    Немаа поубаво чувство мила кога прв пат ќе го видиш размрдано :inlove: јас сум петок на скрининг многу возбудена сум ама и страв малце дали е во ред се:sweat::inlove:

На Hopeeee и Joanna28 им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.695
    Dobre ni dojde i so lesno. Mene betata mi bese 480 a i sledev posle toa kako se duplira na sekoi 2 dena. Moja preporaka zemi si upat od maticna za synlab i proveruvaj da vidis kako se duplira. Inace dabroston pocnav jas od 6 nedela po 2 na den a za progesteron depo i jas mislam deka se prima samo vo slucaj na krvarenje. Pij di magnezium folna pre mama.

13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    994
    Здраво ми спомнаа нешто за лежење на левата страна не многу на грб нешто не било добро за бебето од левата страна било побезбедно за кислород. Од која недела тоа да се практикува?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Тоа е ради циркулација обично се практикува после 3ти месец но убаво е воопшто да не спиеш на грб. На лева страна кога лежиш има најубав проток но не дека и на десната е штетно да спиеш.

На DaisyDream и KikiKviki им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.949
    Јас како да читав од второ тромесечие е поважно, ама што порано навикнувај се

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    994
    Фалаа вии ❤️

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    798
    Денес повторив бета и е 1700. Во четвртокот, значи 4-5 дена претходно кога прв пат проверив беше 200.
    Нели е ова голем скок? Дали има причина за грижа :worried:
    Може ли да споделите искуства со ваши бети. Инаку сум 18dpo.

На Hopeeee, Viveki, _budaletinka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Cestitki bremenosta so lesno da si ja iznosis. Nema pricina za griza, mozebi se bliznaci:sun:

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    798
    Дај боже :wasntme: 3 фоликули имав :sun:

На lackygirl, Fenix05 и deniz333 им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.695
    Mene 1 den od kasnenje t.e koga prv pat proveriv beta bese 430 posle 6 dena dena mi bese 2400. Se e vo red dobro e sto se duplira moja preporaka barem uste ednas proveri beta.