Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.701
    После позитивен тест, кога треба да се оди на гинеколог? Тестот покажува бременост 2-3 седмици, ако се брои бременост од прв ден на последна меструација, тогаш веќе сум 4,5 недела.

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    18.035
    За две недели од сега, таман ке ти биде, може и срценце ке слушнеш.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    По 10 дена од тест мене ме прими на преглед матичната.

На Miss666 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.984
    Ако ти е ќеф и имаш можност отиди уште утре. Јас отидов на еден ден доцнење од менструација и позитивен тест, се виде само мала точка :D

На WhiteCat33 и Miss666 им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Ако одиш одма ќе те викнат пак за 10тина дена, рано е нема ништо да се види. Со лесно.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    986
    Devojki od koga se broi bremenost tocno? I koga e najkasno za srceva akcija?
    Kako e mozno bremenost da se broi od prv den na posledna menstruacija koga voopsto togas ne e oplodeno?

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Така се води зошто тоа е целиот процес добивање циклус, овулаторна фаза и лутеална фаза. Кај сите е така но понатака го поместуваат датумот доколку е зачнато пример при крај на еден цел циклус т.е. касна овулација

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Srceva reakcija se ocekuva od 6ta do 9ta nedela, kaj sekoj e razlicno, zavisno od mnogu faktori
    Vo pogled na nedelite, ne se opteretuvaj, so tekot na bremenosta vo prvo tromesecie gi odreduvaat nedelite vo zavisnost od razvojot na plodot.
    Moja drugarka i vikaa cela bremenost deka e 2 nedeli nazad plodot, pa si rodi zivo i zdravo dete. Ona ima dolgi ciklusi i mnogu kasni ovulacii i ocekuvano e pokasno da e zacnato.
    Ne se opteretuvaj so toa

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aleksandra996

Aleksandra996 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    Dali Pre Mama Duo vitaminite se pijat vo tekot na celata bremenost?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Да , дури се препорачува и после бременост да се пијат доколку го доиш бебето.

На lackygirl и Aleksandra996 им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Да, јас пиев и додека доев...

На AlchinovaR1979 и Aleksandra996 им се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    1.225
    Здраво женички да ви се придружам и се надевам овој пат до крај :l: извинете јас ќе бидам малку подолга :inlove: јас имам едно прашање позитивен едвај видлив тест направено хцг 36.3 во средата, треба да повторам хцг во понеделник. Денес направен тест дома повторно потемна линија од тој во средата. Е сега работава е следна април имав биохемиска па немав добиено 60дена пиев примолут нор и добив на 18јуни со нив, на 28јуни бев на контрола се беше во ред но немав нитуеден фолекул како за 10дена после циклус. Овој месец односи на 6,8,9 и 18јули со тоа што по мене сум останата бремена со односот на 9јули по висината на хцг. Како ќе ме води сега матичната за недели? Некако многу ми е за наредма недела да сум веќе 6+ ?:?: дали ќе ме води по тоа дека имав касна овулација и по големина на плод понатаму за скрининзи и се останато или по циклус? :?: малку сум во мисла бидејќи и срцева реакција ќе биде покасно и се останато .. извинете уште еднаш на долгиот пост :hug:

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    1.689
    Mene me vodi demek posledna menstruacija koga mi bila sto nema logika bidejki sig ne sum ostanala odma ama ete taka vodat pokasno so merkite ke vidat sea posledno kaj mene 5 dena pogolemko bebeto. Inace spored beta hcg i moze da se odredi koja nedela si pa koga da se cue srce. Ne znam neka kaze nekoja poiskusna.

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.826
    Допаѓања:
    23.628
    Сметаат од прв ден последна меструација.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Danicka00

Danicka00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    236
    Здраво, за втората бременост мене матичната ми го корегираше датумот за 4 дена поради доцна овулација. Неможеа ниту на гак ниту таа да видат сакус иако бета растеше. Затоа кога веќе се виде ембрионот ми објасни дека сум имала касна овулација и го корегираше датумот според мерките на ембрионот. Сега се си одговара по мерки со овој термин. Мене ми беше 16.04 таа го корегирашр на 20.04.

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    8.674
    Се смета од прв ден на последен циклус.
    Со тоа што се следи плодот ,па ако треба и се корегира.

17. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Здраво девојки. Бремена сум 7+2. На 4 недели бев првпат на преглед. Утврдивме бременост, докторот ми даде да пијам Vital pregna и Аспирин, без направена крвна слика.После неколку дена прокрварев. Бев на преглед ми рече во ред е дојди на 6 недели за срцева реакција. До тогаш не ми запре крварењето. Имаше срцева акција, пак ми рече во ред е нема гајле пијај ги таблетите. На контрола за 3 недели. Следниот ден крварев пообилно. Закажав преглед кај друга докторка. Ми го прекина Аспиринот, ме боцна со прогестерон и ми даде утрогестам 2x1. Бебето си беше во ред. Вчера пак бев на контрола кај втората докторка. Сѐ уште крварам, само не толку обилно. Одмарам повеќе, не кревам тешко се пазам, односи немам. Одам само на работа до вторник потоа сум на одмор. Има простор за паника? Искрено не знам повеќе шо да мислам... Благодарам.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    1.689
    Se dodeka e so bebeto vo red ne bi trebalo da se sluci nesto. Ke se bockas apcinja da si pies po red a i poke odmor lezenje nagli dvizenja ne. Na rabota otvori si bolovanje ama do vtornik ke izdrzis cim si na odmor. Inace ovde poketo so krvarenja bevme. Jas bev dodusa do kafeav iscedok sea za sea nemam crvena cista krv.

На your-girl.-.friend му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Dali nekoj se soocil so temperatura od 37 i so vrtoglavici i glavobolki? Rana bremenost

20. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.701
    Пред некој ден ми беше така.. Темп 37,1, вртоглавици, главоболки, немав воздух.. Бев на гинеколог, рече ништо не е тоа, нормално е. Мада сепак мислам дека не е баш ништо, најдобро да се консултираш со доктор.