Zdravo, jas sigurno eden mesec po pozitiven test imav pokacena temperatura do 37.3 najveke. Mi rekoa deka e normalno pri rana bremenost. Vrtoglavici i glavobolki imam i sega od nizok pritisok, 16 ned sum.
Здраво Сакав да ве прашам за мислење, на 11 јули ми беше последната менструација, требаше да добијам на 8 ми август, истата ден правев тест испадна позитивен, вчера испитав бета, беа 1541, малку се загрижив да не се високи ?
Jas poslednata menstruacija ja imav na 10 juli, na 05.08 trebase da dobijam, na 06.08 proveriv btchg mi bese 276.
Brojkata e mn dobra, nekogas samo e povisoka nekogas znaci deka ima bliznaci kako i da e proveri kako ke se duplira. Ke se vidi na eho dali 1 ili 2 srcinja. Cestitki.
Dobra e i taa brojka samo treba da se sledi dali se duplira. Jas se bockav sekoj vtor ili tret den, zemav upati od kaj maticnata i nekoj pat privatno pa si sledev duri bese nad 12.000. Dali jas panicarka ama i sovet od maticnata mi bese da se sledi.
Дали само јас во 5 недела се чувствувам омалаксано и поспано исто така ми се повраќа нон стоп во текот на денот
I jas takva imam vrtgovlaci. Nemam sila glava me boli. Normalno e da ti se spie. Vi prvata bremenost prvite 3 meseci mi se spiese nenormalno i mi se jadese testo, sega imam vrtoglavici
Во исто време сум настината со промената на времето.. Лижам бонбони за грло препорачани од лекар, за носот не знам што да употребам нон стоп сум затната некоја препорака?
Здраво девојки бремена сум веќе 5та недела, но чувствувам болки во долниот дел од стомакот заедно со нозете и кичмата исто како да треба да добијам, дали тоа е нормално?
Девојчиња совет ми треба. Носител сум на бета таласемија, цел живот функционирам со низок хемоглобин. Некогаш ми паѓал и под 7.3 и сум немала никаков проблем. После спонтаниот серумското ми беше 4 ама јас ништо не осеќав. Денес правев крвна слика 9.4 хрмоглобин и 25 серумското железо. Проблемот е што до сега вртоглавици не сум имала, последнава недела 3-4 пати ми се слошува на ден имам страшни вртоглавици и ако не легнам мислам дека ќе се онесвестам, како подот да ми се мрда незнам како да објаснам. Со тотхема ми се качува само. Сум пробала природно да го качам ама безуспешно. Кажете ми мислење за малтофер капки мислам дека така се викаат...
Девојчиња мене како да ми престанаа сите симптоми скоро а сум 10 недела не ми текнува во првата бременост како бешенекоја вака ко мене има ли почнува црвот да ми работи, во понеделник сум на преглед ама до тогаш
I mene mi prestanaja. Jas ne ni povrakav samo povremeno macnini i bolni gradi ama nekade okolu 9 10 nedela prestanaja pa se e vo red.
Женски денеска испитав пак бета, беа 3285, пред 2 дена ми беа 1541, докторката ми закажа за четврток преглед за да се види на ехо, ја прашав да не се високи бета со оглед дека сум 4та недела според мои пресметки, на 11 јули последна менструација, ми каза дека не се високи, ама пак некако сум загрижена, да не е вонтелесна бременост....нестрплива сум до четврток, вие што мислите, океј ли се резултатите