Има многу трудници кои се ослабналe во прво тромесечие, немој да се грижиш. И јас не повраќав , но имав многу мачнини и гадење од храна . Јадев овошни и зеленчукови салати и конзумирав цедени сокови .
Zdravo. Dali nekoj znae sto znaci ova Fibrinoliza, pokacena ? Nekoj dali imaal vakvo nesto ? I pisav na maticnata no cekam da mi vrati . I ddimeri pokaceni a sum 5ta nedela ke primam inekcii
Здраво женски Ви имав пишувано... на 8ми август позитивен тест, бета ми беше повисока, пред 2 дена бев на гениколог, ме гледаше на ехо и виде 2 точкички, ми даде и слика со димензии, а вчера бев кај мојата матичната, ме гледаше вагинално и виде само едно, јас ја препрашав дали се гледа уште едно ми рече не, сега за сега не, наредна контрола ми закажа за 11 септември, ми даде дабрастон.... уште сум во дилема дали е 1но или 2.... незнам што да мислам
Готово се мрднав. Петокот бев у чаир имав така чудни болки, докторот ме гледаше прво обично ехо па вагинално, се беше добро одговараше бебето на 9+2 дури се гледаше како мрда, денес треба да сум 9+5. Бев во чаир да ми препишат клексани, ме гледаше докторката на обично ехо помали димензии има од петокот и одговара на 9+0, срцева акција си има. Има врска тоа што не ме гледаше вагинално или што е работава. Некој искуство?
Не е страшно плус минус 5 дена. Мене матичната кога ме гледаше беше 2-3 понапред, кога појдов првиот пат во Ремедика беше 2-3 дена поназад, вториот пат па до денес си одговара точно за неделите. Може да е и до апаратот.
devojce so srceva reakcija nemoze da imas spontan. Ako ne si mirna idi sistina, remedika, maticen, gak.
Секој различно мери. Во систина ме мерат со точен датум и така одговара, а на гак за клексани секој месец мерат 1 недела понапред освен минатиот Јованова го измери како и во Систина. Не се оптеретувај со денови. Гледај да има срцева акци за сега
Don't worry Мене така на почетокот одев на гак вагинално ме гледаа и ми викаа понапред е 2до 3 дена . Во ист период разлика некој ден одев и во систина абдоминално ме гледаа бебе си беше таман и баш прашував дали одговараат димензиите . После 12 недела и на двете места си одговараше. Различно мерат
Мила те читав и знам низ што се помина . Не прави си без потреба стресови . Кај мене бебето од 5та до 12та недела го водеа за 2 недели помало од тоа што треба . Дури и термин ми смени матичен . Меѓутоа после прв скрининг бебе си напредна и сега си одговара за неделите . Различни доктори , на различен апарати си мерат различно . Опушти се и пробај да мислиш позитивно . Господ е голем. Ќе видиш дека овој пат ќе биде се добро !
Здраво, дали некоја женска се соочила со грчеви во горен дел од стомакот околу папакот во рана бременост ?
Матичен ми е Коруновски, он не водел бремености, незнам каде да одам или да останам кај Др. Пале, и сакав еден приватен преглед во Систина читав тука на форумот Др. Корнелија Трајкова доста ја фалат. Дали имате некои препораки? Благодарам♥️