Форумџика на годината

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Za zal mozi, samo sto merkite vaka ne se strasni, sepak jas za nekoj den bi proverila na prvoto mesto kaj sto bese i da ne menuvas eha.. go znam stravot.

2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Dajte ve molam kazete care za loshenjevo i gadenjeto osven antimetil :sweat:ne mozam da se nasmeam od 24h gadenje:wasntme:. Energija i raspolozenie nula, samo krevet me vleci. Ili da si potrpam?

3. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    И јас така си поминувам. Не ни сакам да помислам на антиметил. Од него ми се чини дупло повеќе повраќам. Тешко ми е многу а морам да одам на работа. Колешката ми е на одмор така да нема кој да ме смени. Сега сум 10+2 ама како поминува времето се полошо и полошо ми е.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Пробај со наусолвит капките и тие се на база на ѓумбир. Земи крекери, соленки, непечени бадеми, нешто такво грицкај не чекај да те фати глад зошто нема да го осетиш како глад туку како нагон за повраќање. Јас со првата бременост спиев со интегралните грисини од КАМ маркет и како што ќе отворев очи одма јадев од нив и така го решавав проблемот :) и вода по малку како пиленце ќе пиеш да не го оптоваруваш желудникот.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Мина333

Мина333 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Дали имала некоја јаки болки во желудник? Синоќа не можев да се смирам како напади на желудникот ме фаќаа 3-4саати, иначе сум 7+5 и мн ме фати страв. Не ми е јасно од што може да се деси, дали од храна нешто или сите тие витамини метилирани со дабростонот што ги пијам...
    Се надевам не наштети на плодот

6. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Јас имам јаки болки бидејќи се повраќам. Ми бара желудникот храна ама не ми ја поднесува. И така цело време во круг, касни поврати па јаки болки па се смирува болката.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    719
    Не да имав јаки болки, прејаки имав ;(
    На секој преглед се жалев и само тапшање по рамо си добивав, ајде издржи то е уште малку. Во 16та недела кога сеуште се жалев ми дозволија фамосан. Па до кај 20та ми помина и гадење и болката. Инаку и јас пиев дабростон и од него ми беше многу лошо.

8. Мина333

Мина333 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Фала ви на одговорите, јас мислев нормално е болки во стомак, повраќање и гадење, ама не вакви болки(напади) на желудник, мислев да не е стомачен вирус се уплашив. Се посомневав од Дабростонот и може е подобро да се смени во Утрогестан

9. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Zdravo.
    Homozigot sum MTR I PAI, pravev inseminacija pred 7 dena, primam kleksani poradi mutaciite i metilirana folna i b12.
    E sega, mi dadoa i Utrogestan vaginaleti, ali pocnaa da me bolat bradavicite, da imam grcevi vo stomak i mi se spie premn

Dali nekoj imal iskustvo eventualno od Utrogestanot da pravi vakvi simpomi ili da se nadevam deka e bremenost?

10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.550
    Допаѓања:
    8.931
    Ако ги ставаш вагинално не би требало да ти се тие симптоми од нив. Дај боже да е успешна, стрпи се па направи си тест кога ти кажале (fingers)

На Srekjna13ka и Hanna0711 им се допаѓа ова.
  11. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Daa vaginalno gi primam☺️

На Srekjna13ka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Дали некоја се соочила со труење од храна во бременост ? Рана бременост 7ма недела. Ме фаќа паника за бебето

13. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.700
    Дали е нормално одеднаш да престанат мачнините во 11 недела? Наутро не осеќам глад како досега, немам мачнини, ниту гадење, туку така одеднаш ми престанаа. Нормално ли е или има простор за загриженост?

На lackygirl и meri24 им се допаѓа ова.
  14. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво, 8ма недела бременост користам утрогестан, но имам жолт исцедок и ме чеша доле. Сега овие два дена ми се моча само. Одам во тоалет многу малку мокрам. На матичната и кажав минатата недела вика земи кремче ставај имаш кандида. Некоја да се соочила со истото ? Правев уринокултура се е во ред. За брисеви ми кажа др дури за 2 недели.

15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    781
    Не повратив ни еднаш до 12та недела, сега во 12та и 13та ми се случи неколку пати, па се чудам, сега ли допрва ќе ми се јавуваат овие симптоми, нели се специфични за ептен рана бременост... некоја со исто искуство?

16. Noora1

Noora1 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    Девојки 11та недела од бременоста сум кога седам долго време на столче најчесто на работа добивам болки во грбот и нозете со долниот дел на стомакот. Дали е тоа нормално бидејќи кога го прашав гинекологот за болки во долниот дел на стомакот ми рече дека е нормално бидејќи се шири матката. Убав ден

17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    И мене тоа ми се дешава. Кога се испаничив отидов во чаир, ми испитаа мокрача ми најдоа бактерии, кристали. Докторот ми рече од тоа ми биле болките во долниот дел. Направив урино култура немав ништо на неа. Види испитај ако немаш испитано. А грбот и мене ме боли ако подолго седам.

18. Noora1

Noora1 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    При секоја контрола оставам урина кај гинекологот и се е во ред ми рече.

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас кога бев пред недела дрна имав праено океј ми беше, ама тогаш имав... незнам види консултирај се со матичен..

20. Noora1

Noora1 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    15
    Ќе видам мене ми рече бидејќи се шири матката затоа се и болките ама не се константни туку од време на време имам болка..