Za zal mozi, samo sto merkite vaka ne se strasni, sepak jas za nekoj den bi proverila na prvoto mesto kaj sto bese i da ne menuvas eha.. go znam stravot.
Dajte ve molam kazete care za loshenjevo i gadenjeto osven antimetil ne mozam da se nasmeam od 24h gadenje. Energija i raspolozenie nula, samo krevet me vleci. Ili da si potrpam?
И јас така си поминувам. Не ни сакам да помислам на антиметил. Од него ми се чини дупло повеќе повраќам. Тешко ми е многу а морам да одам на работа. Колешката ми е на одмор така да нема кој да ме смени. Сега сум 10+2 ама како поминува времето се полошо и полошо ми е.
Пробај со наусолвит капките и тие се на база на ѓумбир. Земи крекери, соленки, непечени бадеми, нешто такво грицкај не чекај да те фати глад зошто нема да го осетиш како глад туку како нагон за повраќање. Јас со првата бременост спиев со интегралните грисини од КАМ маркет и како што ќе отворев очи одма јадев од нив и така го решавав проблемот и вода по малку како пиленце ќе пиеш да не го оптоваруваш желудникот.
Дали имала некоја јаки болки во желудник? Синоќа не можев да се смирам како напади на желудникот ме фаќаа 3-4саати, иначе сум 7+5 и мн ме фати страв. Не ми е јасно од што може да се деси, дали од храна нешто или сите тие витамини метилирани со дабростонот што ги пијам... Се надевам не наштети на плодот
Јас имам јаки болки бидејќи се повраќам. Ми бара желудникот храна ама не ми ја поднесува. И така цело време во круг, касни поврати па јаки болки па се смирува болката.
Не да имав јаки болки, прејаки имав На секој преглед се жалев и само тапшање по рамо си добивав, ајде издржи то е уште малку. Во 16та недела кога сеуште се жалев ми дозволија фамосан. Па до кај 20та ми помина и гадење и болката. Инаку и јас пиев дабростон и од него ми беше многу лошо.
Фала ви на одговорите, јас мислев нормално е болки во стомак, повраќање и гадење, ама не вакви болки(напади) на желудник, мислев да не е стомачен вирус се уплашив. Се посомневав од Дабростонот и може е подобро да се смени во Утрогестан
Zdravo. Homozigot sum MTR I PAI, pravev inseminacija pred 7 dena, primam kleksani poradi mutaciite i metilirana folna i b12. E sega, mi dadoa i Utrogestan vaginaleti, ali pocnaa da me bolat bradavicite, da imam grcevi vo stomak i mi se spie premn Dali nekoj imal iskustvo eventualno od Utrogestanot da pravi vakvi simpomi ili da se nadevam deka e bremenost?
Ако ги ставаш вагинално не би требало да ти се тие симптоми од нив. Дај боже да е успешна, стрпи се па направи си тест кога ти кажале
Дали некоја се соочила со труење од храна во бременост ? Рана бременост 7ма недела. Ме фаќа паника за бебето
Дали е нормално одеднаш да престанат мачнините во 11 недела? Наутро не осеќам глад како досега, немам мачнини, ниту гадење, туку така одеднаш ми престанаа. Нормално ли е или има простор за загриженост?
Здраво, 8ма недела бременост користам утрогестан, но имам жолт исцедок и ме чеша доле. Сега овие два дена ми се моча само. Одам во тоалет многу малку мокрам. На матичната и кажав минатата недела вика земи кремче ставај имаш кандида. Некоја да се соочила со истото ? Правев уринокултура се е во ред. За брисеви ми кажа др дури за 2 недели.
Не повратив ни еднаш до 12та недела, сега во 12та и 13та ми се случи неколку пати, па се чудам, сега ли допрва ќе ми се јавуваат овие симптоми, нели се специфични за ептен рана бременост... некоја со исто искуство?
Девојки 11та недела од бременоста сум кога седам долго време на столче најчесто на работа добивам болки во грбот и нозете со долниот дел на стомакот. Дали е тоа нормално бидејќи кога го прашав гинекологот за болки во долниот дел на стомакот ми рече дека е нормално бидејќи се шири матката. Убав ден
И мене тоа ми се дешава. Кога се испаничив отидов во чаир, ми испитаа мокрача ми најдоа бактерии, кристали. Докторот ми рече од тоа ми биле болките во долниот дел. Направив урино култура немав ништо на неа. Види испитај ако немаш испитано. А грбот и мене ме боли ако подолго седам.
Јас кога бев пред недела дрна имав праено океј ми беше, ама тогаш имав... незнам види консултирај се со матичен..
Ќе видам мене ми рече бидејќи се шири матката затоа се и болките ама не се константни туку од време на време имам болка..