Девојки... Само што ми се јавија за брисевите.. немам никаква бактерија но имам нарушена ph. Ми препиша вагиналетки матичната. Што можам на природна база да користам, некој чај, било што...
Zdravo, nz dali prasanjeto e za ovde. Ako ne e premestete. Sakam da prasam kakov e toj skeining vo 11ta nedela so bil zadolzitelen preku krv sto se zimalo? Mene doktorot toj den me gledase na eho, prrasa dali imame anomalii vo semejstvo, mi zedoa brisevi(mikrobioloski), zedoa parametri na bebceto Kako nosna koska I sl. I spored toa mi rece nema potreba spored ova so go gledam. Demek toj skrining vo 11ta bil vrz osnova na prrasanja I odgovori. Sega mi kazuvaat nekoi drugi bremeni deka toj bil zadolzitelen. Se plasam deka ispustiv nesto ako e mnogu bitno. Soveti?
Приска имаш цела тема овде. Тотално непотребно испитување ако е се во ред на скринингот и си го направила кај добар доктор немаш потреба од тоа, прават пресметки според години,историја,тежина колјави шанси има за аномалии. Јас не правев воопшто зошто бев на скрининг во Систина и плус правев пренатален тест поради историја на абортуси.
Kai demek na niv im pravele I spored krv, Im zemale krv da ispituvaat za anomalii vo 11ta nedela negde. Skros me zbuni zenava. Inaku da, doktorot e super. Duri I toj samioit rece sprema godinitte I ovie parametri nema potreba za priska. Sega koga se slednive skrininzi I sto potocno pokazuvaat? Jas sum pocetok na 15ta nedela. Minatata nedela bev na kontrola pa doktorot rece dojdi za mesec.
Следен втор скрининг е од 21ва недела до 23та се прави, пред тоа брисеви ако не ти земале, од 24та до 28ма се испитува скриен шеќер, околу 28ма до 30та во приватните го препорачуваат трет скрининг, гледам многу жени тој не го прават.
Izvini da se nadovrzam. Koga se pravi 2 skrining? Jas zakazav sistina na 26 togas sum 20 nedela. Da ne sum zakazala rano?
Извадок од интервју на др Димчев Терминот за овој преглед во широки рамки е позициониран од 18 до 23 гестациска недела. Јас бев 21+4 супер се гледаше, мислам е во ред и 20та.
Zdravo, jas sum vo epten rana faza na bremenost uste ne sum bila kaj ginekolog a deneska kje pravam beta. Testovite mi se pozitivni i mi docni 3 dena. Imam prasanje, od koga doznav imam celo vreme pokacena temperatura. Dopolnitelno nautro i kasno navecer cela sum zakukana ne mozam da disam. Ste zemale li nesto za pienje vo vqkov slucaj mi e strav da ne nasteti nesto na plodot toa sto sum tolku zakukana. Planiram sekako da prasam i ginekolog ama da slusnam iskustva.
Обично 7-8ма недела е најдобро да се отиде за да се види и чуе срцева акција. А менструални болки имав до кај 13та недела, па сега знае дури и 23та да осетам некогаш слаби, ама се тоа е од ширење на матката
Јас имав некаде докај 8 недела, сега од време на време пак знае да се појави, сега сум 12 недела, без мирис е. Ја прашував матичната, ми рече штом е без мирис, така млечно бел дека било нормално.
Исто и мене така ми кажа .. јас сум на почеток ептен ама одна ми се појави затп ми е мисла.. иначе без мирис е и кај мене
Дали некој во бременост има покачени антитела на тироидна и дали примате терапија? Колку што разбрав за тоа не дават терапија и во бременост не прават штета или сум грешка.
Zdravo devojki 12 nedela sum Zelezoto mi e 43, dali nekoj se soocil so tolku visoko zelezo, dali ima nekoja steta? B12 primam moze od toa da mi bide.
Мене ми беа покачени антителата и тсх пред да останам бремена, докторката ми даде еутирокс, само таа терапија си ја пијам, само ми ја покачи дозата кога останав бремена. Ми рече антитела да не испитувам на наредни контроли, само тсх.