Devojki zdravo da prasam za moja bliska prv pregled bremena 5 nedela na maticen posle nekolku dena bela slus so rozevo nesto ba dezuren denes doktorot i rekol nema mnogu nades malo e mnogu ne porasnalo mnogu ne odgovara na 5 nedeli aj ke cekame do 2 za kontrola da vidime dali ke porasne vo golema panika e dali ke uspee ima li nades
Vo iscekuvanje na rezultati od NIPT, stresno Screining ok. Nekako ne mi se odi po drugi doktorki shto bi rekla drugarka ,,da me cackaat”. Mislam deka i za taa rabota Mitko kje go zamaram.
Даа, се виде плодот и плусс слушнавме и срцее почнало да чука Ти беше ли, изгледа спомна и ти дека си денеска.
Баш ми е милп со лесно да си износиш бременоста, која недела си сега ? Јас утре ќе одам бидеќи денес до покасно на раб а прва смена докторот и утре ќе е на 2ра. Смена...по на раат барем нема многу гужви...
Да за разлика од прва бременост кога во петти месец почна да ми се познава стомакот, со оваа бременост веднаш ми се издува.
Бев на ехо, ми потврди бременост.. е сега ме буни јас нз како ме води.. 3 недели е вика сакусот т с од датум на зачнато.. а од датум на последна менструација 5+0 ...немаше сеуште yolk sack...рече за 10на дена на контрола.. имам ли простор за паника? Друго рече има фоликул што не е пукнат и сам ќе пукнел ...и тука нејасно ми е и немам коментар
Здраво, бремена 11 недела болки под папакот како некој да ме боде со нож, но не константни. Има место за паника ?
И јас чувствувам боцкања дури и во половината. (Исто 11 недела) А дали во рана бременост имате нон стоп чувство на мокрење (цело време)??? денеска бев преглед ама од возбуда не прашав
Дали кога одиш во тоалет мокриш нормално или мокриш по малку ? Инаку нормално е често да мокриш. Но да се обрне дали е по малку или нормално. Јас имав проблем со мокрењето испадна дека имам бактерија
Па ако не одам подолго по многу, ако за брзо време по малку. Ама цел ден ми е такво чувството. И за другата работа немам одено еве веќе три дена оти сменив клима. Немам необичен мирис или бело прање. Може чај од брусница ќе помогне ?
Јас пирв чај од брусница ја прашав матичната рече можеш да пиеш но нема да ти помогне. Ама јас сепак пиев по 2 термоса дневно. Земи брусница но таа што не е во филтер кесичка него сушената во Зегин
Bolki i jas imav na pocetokot. Maticnata mi rece se dodeka nema krvarenje i ne se neizdrzlivi normalni se. Sepak bi posla na edna kontrola.