Мокрењето ми беше еден од предзнаците за бременост, еве и ден денес, 8ми месец, цела бременост си мокрам доста често. На брисеви секогаш сè чисто. Ако немаш нешто пецкање итн, би требало да е сè ок, поготово во прво тромесечие е мн нормален симптом
Togas sledi gi, ako gledas deka se pojaki odma na doktor. Jas imav bolki no traea nekolku pati po nekolku sekundi znaci ne bea postojani.
Јас го имав тоа чуство, дури нака како кога е преладена бешиката такво некое чуство неописливо, се отрув од брусница не ми помогна. Ќе ме фатеше некој ден па ќе ми поминеше после некое време пак, правев и уринокултури чисти беа, се испостави од ширење на матка. Јас уствари нормално си одев у вц не често, а чуството нон стоп си стоеше тие денови.
На почетокот имав едно кутивче фолна мислам со 60таблетки и после го земав големово мислејќи дека цела бременост се пие... и сега ми остана можеби и половина од таблетиве. Пишете ми ако сака некоја да и ги подарам. На плоштад работам, може од таму да се договориме за примопредаја
Јас сум 25та недела па пијам од 1000ка метилирана фолна, имам мутации ама 2цата доктори ми рекоа пиј си ја до крај и плус одпосле додека доиш нема штета. И јас имав читано дека не треба чиста после 12та недела, дека има во витамините за трудници ама ми ја продолжија па затоа си терам. Така што ако немаш мутации, претпоставувам си внесуваш доволно преку витамините и затоа ти ја исклучиле. Инаку фолната е многу корисна и за бебе и за тебе.
Јас вит д не пијам, еднаш самоиницијативно го проверив беше океј кога прашав матична и во систина фали да земам рекоа не треба...
Сакаме да имаме дете веќе еден ден ми касни . Ама некни направив тест беше негативен. А на интернет пишува дека не се прави тест порано оти ќе биди негативен дури и ако си трудна. Некни бев вознемирена и се напив лексилиум од 3мг сакам да прашам дали тоа ќе штети исплашена сум да не напрам нешто уште на почеток. Вчера бевме излезени се напив вино. Значи јас имав спонтан абортус пред 8 месеци и нејќам пак да врвам низ истото а од друга страна нејќам да се замарам сакам се природно да тече. Ве молам некоја да има вакво искуство да ме посоветува. Поздрав
Znae da kasni i od dr pricini, ne znaeme dali imas redovna menstruacija ili ne pretpostavuvam kasni od toa sto si bila voznemirena. Pocekaj uste nekoj den ako ne ti dojde na lekar ili bocni se preku krv.