Pa iskreno bi ti predlozila da napravis. So termini se zafateni barem Dimcev. Prviot pat ne uspeav kaj nego da zakazam nemase termin.
Палчевски мислам дека не прави, подобро оди кај Димчев или Гордана. Твој избор али мој совет само скрининг со приската само нервози ќе си набиеш.
Најверојатно имам вагинално воспаление, црвенило со чешање, прегледот ми е закажан за во четврток, до тогаш што може да користам, 12 недела сум.
Imam koristeno poliginaks vaginaleti, samo konsultiraj se so lekar. Ima kremovi no ne bez konsultacija prvin.
Секаде прочитав дека е безбедно да се пие парацетамол во бременост, дали се однесува истото и за далерон дека и тој е парацетамол со друго име?
Генеричко име е парацетамол, така да се што спаѓа под него може да се пие само гледај барем најмалце 6 саати размак да има од таблета до таблета.
Откако направивте тест, по колку време бевте на прва контрола, одма, или чекавте за да слушнете срцева акција?
Odma pojdov deka se dogovorivme so maticnata sto apcinja da pijam, inace na kontrola 8 skoro 9 nedela bev.
Јас при крај на 5та недела дознав дека сум трудна. Тогаш и пишав на матичната ми кажа да земам фемибион 1, да направам крвна слика и мокраќа и да појдам на контрола за една недела. Отидов на контрола ама немаше срцева реакција, тој преглед е повеќе да види да не е случајно вонматерично. Ми закажа преглед за една недела(значи крај на 7ма) и тогаш имаше срцева реакција.
Кои витамини ги пијате?? Докторката ме праша кои ги сакам, не менувало ништо. Од ракав тропнав фемибион, ама појма немам одамна немам разгледано цени во аптекиве.
Ги пиев Vital Pregna во првата бременост, пред околу 5 години беа околу 900 ден, сега не знам, но здравје после третиот месец планирам пак да ги земам истите.
Последно време повеќето се со фемибион имам и човек во фамилија што работи фармација и ми има кажано дека по состав биле засега најдобри
Фемибион земав пред две недели 1190 денари две кутии.Ова во Eurofarm .Една кутија посебно околу 700 и нешто денари беше. Види ,може важи уште понудата.
Девојки се исплашив ... Вечера ми се појави кафеав исцедок на бришење. Докторот ми рече утрогестан да се напијам и да лежам.Вчера бев на преглед се беше во ред со бебето. Има ли некоја вакво искуство? Дали е за паника или нешто нормално...
Ме боли грлото сакам чајче да си пијам ама матичната уште на почеток кога забременив ми кажа не смее чај. Знае некој зошто?