Devojki normalno e da imam privremeni bolki vo desen jajnik i polovinata ? Vo ponedelnik sum na prvo eho mn sum isplasena
Кога ве гребе грлото што користите? Отидов во аптека ми дадоа пантенол пастили. Им напоменав дека сум бремена. Пред малку ми се лошеше, сега главата ме боли. Доживувам ролеркроастер.
И јас сум со болки во грлото и тоа веќе 5ти ден дури вчера од што неможев да издржам го пратив сопругот во аптека и ми рекле само пантенол за трудници ништо друго,ја прашав матичната ми рече може... Многу течности,чаеви,лимон,мед, топла супа со лимон .. јас така терам еве неколку дена ..
Женски, има некоја со гастритис,проблеми со киселини во желудникот? Ме интересира што користите во замена за таблети против гастритис? Примав терапија која сега ми рече гинекологот да прекинам, па почнав само чај од камилица и нане. Тешка борба ќе ми биде ова со киселините. А можеби и иритабилен колон ми е овие дена, денес 2 пати во вц бев, што ептен ретко ми се случува. Ќе треба да прашам гастроентеролог. Ваши искуства?
Јас ги пиев Фемибионот 1 па сеха продолжувам и со 2ката, не знам кој се подобри, би требало да го имаат истиот состав, Фемибионот за разлика од Премама се поскапи за едно 200 денари. Инаку покрај Фемибионот си пијам и фолна киселина и тоа уште пред да останам бремена пиев па еве и до ден денес инаку сум 25 недела Оваа фолна киселина ја пијам https://www.zegin.com.mk/mk/solgar-folna-kiselina-metafolin-400-mkg-50-tableti Инаку со лесно бременоста и без грижии
Нели е многу фолна киселина тоа, дека си содрже фемибионот во него? Може ли лошо да биде од многу внес на фолна? Ке земам ако треба. Ти благодараам, со лесничко и на тебе.
Нема ништо што може да ти наштети, може само добро да ти донесе фолната амааа сепак консултирај се со матичниот гинеколог
Јас за првото пиев Премама цела бременост, сега земав Фемибион ги има две кутии во пакет поисплатливи ми беа. Исти се инаку. Фолна плус не сум земала, си има доволно во двете. Евентуално витамин Д да прашаш дали да земаш, дефицит имаме сите зимно време.
Со лесно мами, пак ќе се дружиме по втор пат овој пат јас сум на крај од 8ма недела , наредна недела влегувам во 3ти месец ( 9та недела ако се рачуна така )
Шо сте убави вака труднички ти и @Tea SK Со лесно да ви е и на двете, јас ќе пробувам да ви се бутнам у друштво Евентуално ќе бидне ваљда
Jas sum kraj na 11ta i do sega ne mi se pojavi gadenje i macnini. Od simptomi samo pospana bev mnogu 6-8 nedela sega top sum
Може нема ни да имаш. Две деца имам, во двете бремености не повратив ниеднаш и ги пројдов без мачнини
Јас сум 12 недела и немав мачнини воопшто а бебушка понапредна од неделите. Единствено уште на почеток бев поспана и гради ме болат и многу брзо ми пораснаа. Се чувствувам како силикони да сум ставила.