И јас сум 5+4 недела од последна менстр а 4та по ехо. Неам ни еден симптом. Само градиве шо ме наболуваат. А да ве прашам дозволени се шумливи таблети мултивитамин? Многу ги пијам.. И на шо треба да припазам, шо да одбегнувам? @WhiteCat33 беше на доктор? Слушна срценце? Јас бев некни и имаше едно точкиче слатко само..
Јас сум 7+3, многу ми се гади, имам киселини и многу често се осеќам како без енергија и волја за ништо, се надевам ќе помине ова, во првата бременост немав ниту еден од симптомите сега што ги имам.
Za skrining zakazav vo vtornik(12+2) kaj Dimcev posto maticnata e vo stranstvo a koga ja prasav za prv skrining mi rece 20ta nedela tuka gledam za prv site odar 12-13 nedela. Vo ponedelnik (12+1) zakazav za prisca i brisevi. Neka pominat site pa raat da sum ti koga imas zakazano pregledi i kade?
Девојки од вчера почнав да ги користам Фемибион, сабајле на бришење имав бел накај кафен исцедок. Можно ли е од витамините? Се јавив ми рече да мирувам и не е ништо страшно, успат пијам утрогестан 3х1 на 8 саати. Не ме боли ништо, пред 5 дена бев ми потврдија бременост една точкичка се гледаше и на убаво место била. Ми рече за две недели ама мене не ми се чека до толку, шо ке биде ако одам кај друг гинеколог?
Не би требало од витамините, зошто пиеш 3х1 дабрастон, историја на абортуси? Можеш да отидеш на гак или приватно да видат ако сакаш пак ама не се препорачува многу брцкање доле особено при сукрвица... лежи денес цел ден ако зголеми отиди на доктор па може и ќе ти боцнат прогестерон депо. Стресно е ама веќе пречесто тоа крварење во прво тромесечие за жал... И ако не си на боледување да си земеш бар 2 недели. Со терапија си покриена ама мора да мируваш.
Не знам зошто ми кажа 3 по 1. Немам абортуси. Знаеше дека повеке време се обидуваме и оти ко дознав имав кафено и за тоа. Веке сум две недели на боловање и ми имаше престанато. Не знам оти вака сабајле.. Лошо е тоа шо е 3х1? Сите ме прашаа оти така.. Не знам до кога ке ги пијам така.Имам и хемороиди претешко идам по вц, можно ли е и од тоа шо се напрегам?
Не напрегај, земи 1 лажица маслиново масло со лимон. Не е лошо тие терапии сите сме ги примале, кога ќе смири крварењето ќе намалуваат на количина
Најубаво е да си појдеш на дежурен да те прегледаат те читам во неколку наврати имаш пишувано дека имаш кафен исцедок и јас примав утрогестан 3×1 ама плус и прогестерон ми рекоа да боцкам на секои 2 дена заради сукрвица во 5та недела после тоа се испостави дека имам скратен цервикс+фанелинг. Затоа најдобро да си одиш на дежурен..
Исто бев и јас пред некој ден.Терапија примам 3x1 Дабростон и прогестерон инекција еднаш неделно.Не грижи се.Ќе помине.Ако има нешто повеќе иди на гинеколог
Јас немам нон стоп сукрвица, не ни знам дали е тоа сукрвица. Јас имав кога направив тест тоа беше 2 дена пред да ми задоцни, имав два дена по еднаш двапати во денот. После тоа ми прекина еве цела недела, си ги почнав утрогестанот. Си бев на гинеколог виде точка ми потврди бременост се океј. И еве сабајле бел исцедок ама потемна боја не беше ни кафен. Неам нон стоп, сеа и неам еве. Гинекологот ми рече не е страшно тоа покриена си со терапија. Ке треба дури две недели да чекам за преглед. @Hijabigurll
Епа чим ти рекла дека не е страшно опушти се малце и уживај во најубавиот период што следи гали меше и не се секирај
Бев да, ама за срце по две недели, само мене ме чуди некако кога ја гледам сликата од ехо пишува 7cm, толкав е сакусот?Нели е тоа многу за толку рана бременост?
И мене ми ги даде на 8h ми кажа дека имам некое крварење внатре што не било страшно.. а за мирување ништо не ми рече само рече продолжи се што правеше како и досега и да се видиме за две недели ама бетата ми беше мене повисока од тоа што го рачунав и тоа ме плаши..
Не сум упатена колкав треба да е сакусот, ама ке почекамее, две недели, со господ напред ке си слушнеме срценце гинекологот не ти кажа нешто повеќе? Голем, мал, ваков наков, м? Си кажав нема да читам по интернетов и нема да се плашам додатно, само стресови си ставаме.
Не ништо не ми кажа, само рече дека во ред е бетата и толку, и јас само читам и си правам дополнителен стрес