Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Mene maticnata mi rece ili Livrinova na gak ili Dimcev sistina, a citam deka Drasko e bas za taa problematika

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Димчев ќе те прaти кaј дрaшкo џaбе ќе oдиш кaј негo и фрлaш пaри, зaкaжи си штo пoскoрo кaј дрaшкo не чекaј

3. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Не се плаши, мене ми доцнеше 6-7 дена, 3 теста направив за таа недела дена позитивни сите, на гинеколог дури после 2 недели отидов и ми кажаа ништо сигурно, има нешто топче ама не се гледа ништо за сигурно после 4 недели да отидам, што значи после скоро 2 месеци од бременоста ми потврдија дека да, 100% сум бремена хахах. Со лесно!

4. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Se javiv vo sistina mi rekoa 2800 den e eho na fetus i ekokardiografija, mene toa mi treba taka?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Дa тoa :)

6. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Fala ti najmnogu

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Кога ќе ги прочитам констатацииве на докториве почнува да ми се темни. Сите се доктори со ваква и таква диплома... Жално... Не ми е што они се нестручни, туку нас што не плашат...

8. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Здраво мамички. Нова сум на форумот и бремена сум 9та недела. Матичниот освен фолна не ми даде ништо да пијам за поддршка. Дали да земам нешто сама од аптека?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    ПРепорачливо е да е фолната со јод, а за грчевите се пие магнезиум од 300мг.

Се друго е може ама и не мора.
    Некои пијат премама, други фемибион....односно најразлични витамини за трудници во првиот триместар во чиј состав веќе е фолната.

10. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Пијам фолна со јод. И имам премногу мачнини ништо не ми помага

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    Витамините нема да ти помогнат со мачнините. Тоа е фаза која на жалост мора да се мине кај повеќето трудници.
    Ќе треба самата да следиш од која храна ти е лошо и да ја одбегнуваш истата. Мене ми помагало крекер, јаболко, газирана вода...

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Ја сега идам од на контрола, ми зеде брисеви, и крв на трансфузиологија за крвна група.
    Е сега според последна менструација плодов е поголем една недела, а на ехо помала, и ми напиша според менструацијата, така да сега сум 13+4.
    Се префрлам во второ тромесечие нели?

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    da da vtoro si sega.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Правев анализа на крв и урина,покачени леукоцити и бактетии во урина.Има некој искуство со ваква ситуација?Матичната ми препорача уринокултура ама тек во понеделник :(

15. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Жени, здраво и од мене до сите на темава :inlove:

Ја да се пријавам официјално и овде - 7ма недела сум. :party: Бев на пеглед, има срцева акција, се е ок за сега :hai:

На jasna83, Grungie, ssweety и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Добредојде @newring86 лесна бременост ти посакувам. :) Што ми е мило кога ќе видам некој од старата екипа по темиве. :*

На pepapa и newring86 им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Нека ти е со лесно душо, да се полни темава секој ден! :*

Ние од понеделник се префрламе во второ тромесечие тема. Ве бакнувам и ви посакувам на сите да ни се придружите без никакви маки! :* Многу сум ексајтед!!! :*

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На pepapa, ssweety, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    И ние другата недела ќе те дружиме во второ тромесечие :* :* :*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Ајде одличнооо!!! :* :* :*

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Хај трудници ;) Бремена сум по втор пат 7недели и денеска кај гинекологот, се виде срцева акција и нормално тука возбуди ме испофаќаа. Се е ок ама ми позна по матката дека имам болки од време на време (што е и точно, иако во првата бременост немав такви болки, дури до 6ти месец :)) Ми препиша, освен фолната што си ја пиев, магнезиум и утрогестан 200 и премама што гледам повеќето ѓи пијат ама сакав да им напоменам на тие што не им препишале или им е прва бременост да не се паничат дека не им кажал ништо докторот ( и јас така се прашував со првото зашто мене ништо не ми кажал да пијам плус од фолната, тек во 5-6месец почнав со витамини и железо и се останато. Тогаш крвта ептен нагло ми ослабна ,плодот доста влече колку и добро да се храните , не може да постигнете :) )Сакав да ви кажам уживајте дури можете преку исхрана внесете колку можете поубави и здрави работи за ВАШЕТО бебе.Еве сега од сам почеток добив совет да пијам премама затоа што напомнав дека уште дојам и ваљда да не дојде до општа слабост на организмот и сл. Дури добив и совет и да размислам да престанам со доење за да не се истоштувам премногу.
    Друго ми беше поентата на постов: сакав да прашам од трудниците што користеле утрогестан 200 - јас го разбрав докторот дека треба да го пијам а овде на упатсвото пишува дека треба исклучиво вагинално да се прима во првото тромесечје. Од искуство да ми кажете совет. додуша јас одма вечерва сакам да го почнам зашто кога се движам осеќам болки па морам да почнам макар и вагинално па и ќе се слушнам со докторот. Ама секако и вашите мислења ќе ми бидат од корист :D Добра ви ноќ на сите и со лесно прво тромесечје да ни биде :)

На VedaG10 и danichap им се допаѓа ова.