Nema nisto I ja sum tuka nekade so vas denes na prvo eho se nadevam se ke bide dobro ..od simptomi samo malce bolni gradi i privremeni macnini
Јас бев на доктор и ме виде на ехо, ама беше малечко како знце, ако не го видиш да не се вознемируваш сеуште е мало и тоа е океј. Таму некаде 7ма, 8ма недела веќе чука срцето и се гледа убаво.
Јас според апликацијата сум 5 недели и 4 дена значи ептен сме тука. Јас сабајлево имав како тежина и вчера исто ама не повраќав, баш вчера вечерта кисела вода пиев и многу ми олеснуваше.. единствено што размислувам е кога ќе се вратам на работа ако имам мачнини одма ќе ме сетат дека сум бремена а сакам да не кажувам барем до 3 месец ...незнам како да успеам да го скријам тоа ..
Напната сум и јас општо мислам дека сега хормоните ми се хаос се осеќам без врска.. и цело време се задишувам. Дали и вие се задишувате?
6+ Сум досега двапати бев на преглед .Се во ред. Имам долу кај јајниците болка како за добивање или за како да ми се моча. Нормално е или да одам на лекар?
Нормално е, јас до шеста недела имав константни болки како менструални, и нагонот за почесто мокрење е нормален.
Некој овде со втора бременост? Дали ви е бременоста иста со претходната? Мене ми е трета всушност со тоа што втората заврши со спонтан, но во однос на симптомите сите различни се, сега ги имам сите симптоми што може да постојат, во првата немав никакви симптоми, некој друг да сподели искуство ☺️
Mene mi e prva bremenost posle 4 god i sega samo si pravam filmovi malce ako ne me bolat gradite se stresiram ili odma se poistovetuvam so nesto loso haha ne sum sama sigurno ama sto da pravime se znae makata nasa
Мене ми е исто,само сега сум со повеќе изразени симптоми,сите можни точно,ама си велам,ај дека се две во мене,па затоа,ќе се издржи.
Мила,која апликација ја користиш? Со првата бременост имав една као со овошје и зеленчук,ама ја избришав,не се сеќавам да ја најдам.
И јас така мислев ама почна да расте меше побрзо ..2 бременост ми е ... и ме гледаат и се познава ...а сакав да скријам ...
Хормоните мене ми се лудило..само на плачење ме тера... нз толку што на срце се си ставам и на плачење...не дека не сум емотивна, се покајам , се растажам ама сега ми е ептен лудило нз
И јас сум по апликација точно 6 недели. По зачнување 5. Другата недела на второ ехо ке одам. ништо неам од симптоми само шо спијам многу ама јас и онака поспана си бев и со низок притисок,и градите шо ме болат.
Прв пат слушам дека треба да се одбегнува, јас па пијам ама не секој ден туку некој ден пример ако ми се гади од нешто или дека ми е суво грлото.
Тоа е бидејќи делува како аспирин, разредува крв и да не дојде до крварење, но мислам е безбеден во мали количини. Особено за мачнини и повраќање. Јас си рендав во сок кога бев мртва болна и цела таа комбинација ме крена за 3 денови.