Секогаш се следи бременост од првиот ден на последниот циклус, кај тебе 19, сега уште да одлучиш за прв преглед и ќе си бидеш ептен на чисто по прегледот
Па тоа баш нема правила, еве ме мене пред пораѓај, буквално цела бременост ме болат, сега при крајот нешто помалку ама цело време ми се големи, тежат, со вени што се познаваат и последно време доста и ме чешаат. Така да, не мисли на тоа, може и да не болат па да си е сè во ред, зависи од жена до жена.
Не брзај, за непотребно да не се стресираш, после 6та недели се оди на прв преглед, јас почекав до 7ма и веќе срце си имав слушнато
Jas neznam ovaa napnatost koga ke mi pomine se gledam simptomi se plasam dali se ke bide vo red nataka
Епа тоа е мајка, напнатоста не поминува додека не ги видиме како спијат до нас. И тоа како те разбирам, анализирав и јас сè на почетокот и нормално е, посебно тој период додека тие критични 3 месеци не поминат, ама не се опседнувај, мораш психата да ја опуштиш, не смее да ти биде приоритет само симптоми од бременоста, ќе си мислиш позитивно, најди си обврски кои те исполнуваат и да видиш како летаат неделите. И не се споредувај со никого, истото го правев, јас буквално имав може 10 симптоми за бременост, а околу мене, некоја имала 2, некоја 5 некоја ништо. Уживај, радувај се, бремена си
Почекај си срцка, зошто јас бев предвреме и ништо посебно не ми кажаа. Се чека за срцева акција и да се пазиш од вируси.
Јас веќе испаничив, на тоалетот кога се бришев, кафеавкасти трагови Му се јавив одма на докторот, вечерва ќе одам на преглед. Ми рече не би требало да е за загрижување, ама додека не ме прегледа, нема да сум раат. Имам болки во долниот дел на стомакот. Неспиење, стрес..и ете ми. Инаку, сум 6та недела. Некоја со слично искуство?
Na pregled obavezno, krvarenje site sme imale sme se bockale so progesteron pa verojatno isto ke ti dade.
Преглед и ќе бидеш раат, се случува многу често (имав и јас) така да дополнителен стрес и нервоза не ти треба
Еве ме. Бев на преглед. Ми даде да испитам b hcg, утре и сабота за да се види дали правилно се развива или е само гестациска вреќичка Денес дури виде 2 точки, од кои едната помала, па вели можно е да биле близнаци па поради тоа е крварењето, т.е тој исцедок. Ми препиша Дуфастон 3×1. Мене ми е сумливо, само гестациска вреќичка има, а 6та недела. Да не очајувам предвреме, и онака ми е хаос се'...ќе видиме каков е Божјиот план
Фала на одговорите ❤️ Уште едно прашање имам, ме советуваа да почнам да си пијам фолна киселина, дали да си почнам на своја рака или да почекам препорака од гинеколог? Зашто прашав во Зегин и ми кажаа дека 2 вида има... За гинеколог ме прифати Агнеса од Капиштец и кажа да се чуеме од понеделник за да се договориме за кога да отидам. Читав и позитивни и негативни коментари за жената но и е матична на мајка ми и она е презадоволна, па ќе почнам кај неа... Секое добро ❤️
Devojki dali se sekavate koi ispituvanja ti pravevte na pocetok posle prvoto eho posebno tie so mutacii i kleksani ..dali treba cela hemostaza ili samo ddimeri
Devojki 12ta nedela sum i od vcera imam tapa bolka vo dolniot del od stomakot i od vreme na vreme kako bodezi kratki od 1-2sekundi kako so igla nekoj da me bocka. Zosto vaka, dali da odam kaj doktorkata? Do vcera si bese se normalno od vreme na vreme minimalni bolki grcevi ama so magnezium i b vitamin pominuvase