Здраво жени, ссбајле пак прокрватив кафено и бев на гинеколог, се е океј со бебе само има многу мало хематомче. Ми удрија инекција и да одмарам за една недела рече би требало да го снема. Дали имате искуство со снемување на хематомот и кога сте се вратиле на секојдневните обврски?
Покасно се зачнати не очајувај, мене ми беше вакво ехото во 4та недела.Мисли позитивно и ке видиш за недела две ксе ке биде добро.
Дај Боже да е така како што велиш Флор, ај тебе во 4та недела вакво, ама мене во 6та(иако зголемена во однос на претходниот пат)?! А ова со двете точки, докторот гледа вчера се зачуди Од каде сега 2, а беше 1 првио пат? А баш се шалев првиот пат да не не виде добро зато шо имаме дупли гени за близнациНа крај дури и ми рече таа помалата точка не знам шо е, нема да ја сметаме како за плод. Не знам шо да мислам веќе, некако не се надевам многу. Денес правев бета хцг, сабота пак, па ќе видиме резултати дали нормално се развива...и дали од двете точки барем 1 ќе преживее
Бев на скрининг..бебе супер напредува се океу беше фала богу..нп виде една циста која пред 3 недели ја немаше... рече не се плаши најчесто самп се суши и ја снемува...сакам искуства дали кај некоја се ппјавила и пак било се океј ?
Имам хематомче мало, имсв сукрвица и ми удрија Депо, ама уште имам кафено на бришење, додуша ми кажаа дека може да имам цела недела и не е страшно, ама дали и кога ви прекинало вам?
А дали може во бременост да се смене матичен гинеколог? Уште од почеток ми влеа страв сама си имам негативни мисли,само и само од неа.
Не гледам причина зошто не би можело, јас од слично искуство сменив, само си најди нов доктор, одиш те запишуваат како пациент и немаш повеќе никаков контакт со претходниот.
Да, кај мене во 11та недела виде докторот циста и тоа поголема беше... на следниот преглед во 14та недела сама си беше изгубена еве веќе 34та недела терам и се е ок среќно до крај
И уште нешто, како ги примавте прогестерон депо, на колку дена? Специјалистот ми кажа на 7 дена цела, матичниот на 3 дена пола. Имам многу мало хемстомче, лежам и имам само кафено на бришење.
Milo mi e mila, koja nedela si i dali slusnavte srceva akcija? Hematom znae da go snema za edna nedela no seto toa zavisi od teloto zatoa sega mora da odmaras za da go snema, poslem edna nedela kje odis povtorno na pregled i dokolku e isceznato moze da se vratis ma rabotnite obvrski, inace od iskustvo odmaraj
Одмарам, 6та недела и слушнав срценце. Само шо не знам како да постапам.. Докторкста ме води уште од почеток како тежок случај, цела бременост да сум примала депо оти она така примала.. Не знам зошто у ист кош ме става, специјалистот ми рече уредна бременост, мало хемстомче ништо страшно ке го снема за една недела. А оваа душа ми вади.. Под стрес сум од позитивен тест од неа..
leleee sto bi rekla jas "vampirka" i jas imav takva i odma ja smeniv... veruvaj deka specijalistite povekje znaat a taa odma odma odma da ja smenis
Јас прокрварив пред малку. Да се соземам и одам на преглед. Вчера почнав да пијам Дуфастон, ама изгледа џабе е сега.
Lugje pa sto e ova, sekoja vtora krvarenje, abortusi, jas neznam sto se slucuva so zivotov, dali e do ishranata, do vozduhot do sto li e. Site mi vikaa porano najubav period od zivotot e koga si truden, so cest na isklucocite ama se e samo srekja ne e, se e svedeno na strav, panika itn.. Strasno vreme dojde
Не се плаши. Обилно ли прокрвари? Беше ли на преглед? Може е хематомче, може не е ништо страшно. А баш секоја втора прокрварува нсвистина не знам шо е..