Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Да, како за менструација..плус болки;( претпоставувам, то е то:u:
    Еве чекам за преглед на болница.

2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    1.285
    Мила, не паничи. Вчера правеше ли бета?

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.747
    Многу, многу ми е криво кога нешто вакво ќе се случи на било која од нас, да неможеш на раат бременост да истераш, се согласувам дека сега времето се смени и дека скоро секоја девојка сега ќе прокрвари :u:.

Ова ти го пишувам како девојка што помина низ еден спонтан - биди спремна на сѐ миличка. Бетата што кажа, колку е?
    Колку и да звучи тоа неубаво, јас од сѐ срце ти посакувам да си гушниш не 2, туку 3 дечиња наеднаш, ама мораш да бидеш силна! :hug:
    Биди позитивна и ќе видеш како сѐ ќе биде во ред и за било што тука сме за поддршка:l:

На WhiteCat33 и P.S.love им се допаѓа ова.
  4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    1.672
    Рече дека не е голема сега.. најчесо вика се суши и се губи... ке ја аледиме...дај боже да се изгуби ... фала ти со лесно да е кај сите :inlove:

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  5. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Спонтан :u::u::u::u::u::u::u::u::u:
    ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
    Во мојот живот, ништо не е така едноставно, па така и ова мораше да биди:(:(:(:(:(

Сепак, фала ви на сите за поддршката:l:
    Ви посакувам да си се чувате до крај, со лесно и среќно нека биди:f::l:

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.747
    Ах миличка, многу многу ми е жал!!
    Сега исплачи се, земи време за одмор колку да ти треба и за некој месец со нови сили!!! Остави хормоните да се средат некој месец па направи си некои испитувања од кои генетски мутации, 4д на матка, брис, хормони.

За што и да ти треба тука сме, биди ми силна само, и за некое време ќе станеш најубава мама на едно најпрекрасно бебенце!

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    :l:
    Биди силна миличка, ти испраќам гушки, знам дека наредниов период ке ти биде тешко, но те молам само размислувај позитивно и не се обвинувај верувај дека на секоја втора се случува, многу чести станаа спонтаните за жал, но главата горе такс требало да биде, се се случува со причина, ќе бидес повторно не се секирај, чим еднаш биднало ке бидне и повторно сега не му било време :l::l::l:

8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    1.911
    Те гушкам :hug::hug::hug::l:

9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.219
    Биди силна мила :hug::hug::hug:

10. Wizard Leona

Wizard Leona Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Го минав истото пред неполна година, нема утеха никаква, само време да помине мора за да биде полесно, мене утеха мала ми беше што не стигна до срцева акција, значи не започнало ништо од живот, како што следам и кај тебе е така.
    Исплакај се убаво ќе ти олесни малку.
    Жал ми е..

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.192
    Фала ти ❤️ со лесно:f::handshake:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wizard Leona

Wizard Leona Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Јас денес на контрола бев за дали се развива плодот и во ред е се, според апликација 8+4 според ехо 8+0, се договоривме за скрининг за месец дена околи 13та недела, а претходно Нифти ќе правам околу 10та недела, некоја ако прави претходно нифти нека сподели искуство од скоро оти коментарите од претходно се измешани

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    До кога примавте прогестерон депо ако ви завршило крвсрењето и ако веќе го нема хематомот? И дали може да се оди на работа и да се боцка со депо?

14. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.219
    Моја најдобра другарка имаше хематом од старт и еве веќе е 20недела сеуште е на прогестерон депо и не иде на работа и рекоа дека до крај ќе си седи на патолошка башка станува само за до вц плус испитаа во меѓувреме мутации испадна дека има и и дадоа до крај да се боцка со клексани. Седи си мирна дома не се залетувај за на работа додека треба да се седи ќе се седи никој нема да ни каже фала. Хематомите некој ги носи цела бременост, кај некој ги снемува кај некој се појавува повторно. Несакам да те заплашам ова е добронамерен совет. :hug:

15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    Јас разбирам некој да седи на патолошка ако има проблем, ако сеуште крвари ако има хематом, ако е плодот ниско и сето тоа.. Ама за што да се седи ако е се у ред или докторите како ке им прдне да ми простите.. Другарка ти го има ли уште хемататомот?
    Најчесто, ако лежиш повеке време и кога ке испиташ ддимери секако дека ке се високи и ајде автоматски клексани.. Мене ми е ако немаш крварење ако нема хематом ако е се у ред зашо да седам дома..

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    Инаку, јас кога дознам дека сум бремена 3 дена пред да ми задоцни, имав некое оскудно крварење. Мојава докторка истиот ден ми рече дс лежам, и мене автомстски од тоа шо не ми истече таа крв ми се направи хематом..

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.004
    Толку жени лежат од прв до последен ден на бременоста па не им се прават хематоми, ама на тебе од неколку дена право ти се направи.

Инаку, колку за инфо, причината за појавување на хематоми се уште не им е комплетно позната ни на експертите, така да, не, не ти е од лежењето. Сите лекари при крварење препорачуваат лежење, што друго да ти препорача???

Ниту димерите пак имаат врска со лежење. Имав нормална бременост, без крварење, со нормално функционирање, па последните три месеци имав високи димери и примав клексани.

Последна измена: 18 ноември 2023
  18. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    46
    Kolku si samo neinformirana boze! Kaj postavuvas prasanje pa i sama si go odgovaras mislejki deka znaes se. Te imam citkano uste od start vo drugi grupi kaj sto kje puknes da ostanes trudna, koga konecno si ostanala i toa rizicno bidejki momentalno imas krvarenje se pravis pametna i doktorite glupi sto ti davaat korisni soveti. Sovet eden mal da pocnes da se informiras od tocni izvori a ne se sto kje procitas od bilo kade da mislis deka e tocno iii slobodno idi na rabota ako ti se odi ne treba nas tuka da ne prasuvas da ti kazuvame ako ne te interesira ni mislenjeto na doktor

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    1.285
    Девојки, во најрана бременост сте имале ли проблем со цревата и столицата?
    Имам мн често грчеви, гасови и како нагони за голема нужда и ме вадат од памет грчевите, денес е посебно изразено.
    Ќе замолам доколку некоја членка имала проблем да сподели.

20. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.219
    Јас имав и имам мила но грчевите беа нормални не силни се што е нормално по неколку мин е добро да не е подолготрајна болка. Загасови да не зборам :lol::lol: