Нема правила, мене огромни болки во градите ми беа симптом уште првите денови после ЕТ и ден денес ми се огромни и ме болат, така ја истерав цела бременост.
Битно еве пржам компири да јадам,10 пати јадам денес...ваљда од хормоните. Минатиот пат,кога останав бремена исто компир многу ми се јадеше само тогаш варен
Отидов на дежурен поради болки во желудник и нагони за повраќање. Прво бев на ургентен па ме испратија на гастро ради тоа што се оперирав вадев жолчка и комплет лабораторија со сите уредни параметри па ми дадоа упат за на гак таму ми направија бета хцг и испадна 25.
Девојчиња, Проверив бета хцг во четвртокот ми беше 13500, повторив во саботата за да видиме дали се дуплира и беше 18560. Крај на 5та недела сум, дали ова што не се дуплираше значи да очекувам спонтан? Некоја со слично искуство?
Јас сум со слично искуство. Проверувај на три дена за најсигурно, на пример вторник па петок. Кај мене се дуплираше одлично првите три пати, четвртиот пат само порасна за околу 30%, а после пак се дуплираше и стигна до 12000 отприлика. Јас имав blighted ovum, празен сакус. Извини ако те вадам од памет сега, се надевам дека нема да имаш проблем.
Кога ви земаа брисеви во бременост? И дали на приватно или државно се истите?Прекинато ми е крварењето и треба брисеви да правам па ми кажаа на приватно се тие 2600.Не ми е проблем за парите само да ве прашам вас,секако морам да ги направам,туку да не има определено кога се прават?
Jas vo 12ta nedela gi napraviv. Mozes i 13ta ili 14ta mislam. Porano i da gi napravis ako ima nesto nemozat antibitik da ti dadat. Taka citav po forumive
Па за тоа, и јас читав погоре не се прават рано а јас сум 7ма. А на приватно мора или и на државно? И дали има за тромбофилија на државно да испитам, се на приватно ме тера..
Za brisevi mozes drzavno, maticnata ke ti gi zeme i ke gi odneses na drzavna eftino e. Jas odam na privatno posto na drzavna koga bev prviot pat mi izleze pozitivna na ureaplazma piev sumamed, posle nekolku meseci pak napraviv na drzavna i pak izleze ureaplazma pozitivna a jas nemav nikakov simptom. Otidov vo remedika pa vo avicena na dvete mesta negativna bese, taka da ne odam poveke na drzavna na sekoja vtora i izleguva pozitivna na ureaplazma (taka citav na forum na femina). A trombofilija zosto sega da ispituvas? Mene za priska koga mi zedoa krv isto vo 12ta nedela, mi proverija samo ddimeri
Јас правев 13та недела, до 14та слободно можеш и направи си ги кај матичен нема зошто приватно. Јас кај матичен си правев. Инаку да, ако има нешто, не даваат антибиотик до 12та недела.
Па за тоа, дека матичната ми вика на приватно да ги правам, за тоа и ве прашав зошто на приватно 2600 да ги плаќам кога знам дека може и државно. Ама не ми даде таква опција. За сите испитувања нс приватвно. Приска колку се плаќа?
Нема зошто да ти кажува на приватно, ти затоа си кај неа, не гледам зошто она да не ти земе. Приска не правев, само пренатален, ама знам дека бесплатно е во државна.
Поима немам зошто тромбофилија.. Затоа и погоре имав пишано нешто не ми е во ред матичниот. И ддмери ме тера сега да испитам и тие на приватно.