Zbori so maticniot prasaj zosto ne na drzavno... jas za se besplatno pominav na drzavna: skrining, priska, ddimeri...samo za brisevite si odluciv na privatno. Ako ne go biva maticniot moze da go smenis, nema potreba se da plakas, skrining, priska skapi se na privatno
Тромбофилија ти дава да правиш поради хематомот ти пишав и во предходни постови убаво објаснив. Кој ти е матичен?
Не го кажувам матичниот, не сум од Скооје а и не планирам нифти да правам. Скраја да е сега ама не ми е план. Многу сум млада и ништо не ми е јасно. Само знам дека треба да сменам матичен. Многу стресови на почеток. Сите околу мене се со крварење и обилно ама не било толку страшно кажано од нивните матични за разлика шо јас лежам уште од имплантациско крварење а притоа сум природно и специјалистот пиша уредна бременост, само мирување една недела и на контрола. Под мирување не ми рече само да лежам и у кревет вода да ми даваат ко матичниот мој шо ми рече преку телефон. За тоа ми е на не проверено ми кажува шо да правам и за тоа го слушам специјалистот.
Искрено незнам лако мислиш ти дека е најубаво за тебе така сепак мислам дека докторката иде со претпазливост. Другаркава е исто со хематом и искрено е 18недела и јаде во кревет станува само за вц. Мислам дека објаснив убаво во објавите претходно што ти пишав. Баш дека си млада биди малку посериозна во тоа што ти кажува доктор. Можеш и да смениш но немој другиот да е непретпазлив па што би рекле старите недај боже да си каснеш од газот... се што ти кажува да испиташ испитај мој совет не оставај на тоа еј ме плаши може е само премногу искрена и не крие ништо од тебе што искрено е многу поубаво да кажува реално се барем по мене. Без разлика дали ќе правиш приватно или државно направи си се што ќе ти каже. Со лесно да помине се
Женчиња пишав и во групата за стрии но гледам не е толку активна па и овде да пишам дали може да предложите масло за стрии, маслена купка и крема за лице? Eucerin, Mustela, Weleda, Uriage или некоја друга што сте задоволни и од која недела почнавте да се мачкате?
Јас со Павловичева поминав и немам ни цртка. Ама тоа зависи и од телото. Рано ти е. Кога ке почне да расте мешко.
Со втората бременост некако се повеќе се вадам од памет како да наеднаш се исплашив , не е страшно тоа да се исплашам за нешто и да ми лупа срцето па да се смири ?
Која недела си? И мене ми се случуваше, сега сум 8+6 веќе недела дена и повеќе не ми се случува, мислам дека не е штетно, но треба да се трудиме да сме посмирени.