Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    женска јас вагинално ги користам ... гин. ми рече доколку крвариш тогаш ќеги пијаш ,а се додека немаш крварење треба ваагинално

На LoOnyD му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Благодарам за брзиот одговор стварно. :) Значи има активни во темава сепак а? :* добра ти ноќ

3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Utrogestanot, has go koristev vaginalno, zaradi toa sto oralno ne mozev da go podnesam. Imav nekolku mali krvarenja ama pak go koristam v vaginalno. Teski se za podnesuvanje tie. Od pocetok do pred 10 dena gi koristev sega vekje ne.

4. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Мешиња денес ги зедов рез од лабораторија и леукоцитите во урина ми се многу покачени, а лимфоцитите ми се многу под долна граница. Општиот лекар ми рече дека било нормално

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Девојки да не ме мислите, се префрлив во второ тримесечје :rofl:

На newring86, Lolipop23, pink95 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    Ви се придружувам и јас .Еве сега го наравив тестот и ппзитовен е.На преглд не оам веднаш планирам за две недели.поздрав и имајте убав ден

Да прашам нешто
    Кога отидовте на прв преглед во која недела.Веднаш откако дознавте дека сте бремени и покасно.Јас планирам по една до две недели.Со првото отодов во 8 НЕДЕЛА.Иако несе чувствувам како бремена и немам никакви чувства го сакам бебево но незнам што ми е

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На menelele, LadyC, LoOnyD и 4 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kje ti pomine.

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Најпрво честитки за бременоста!
    Тоа чувство ти е уште како првичен шок, неверување, веќе позната состојба..па малку и трема да речам, уште не ти е официјално....
    А колкаво е првото?
    За преглед, јас сум одела истиот или наредниот ден после тест со две цртки

На menelele и Ctete им се допаѓа ова.
  9. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Ctete ја на прв преглед отидов 10 дена после позитивниот тест. Одма после тестот уште бев во неверување и несакав да отидам, да ми каже не се гледа уште убаво, па ке се изнервирав само.
    Според мене, и најправилно е да отидес после две недели. Ке има што да видиш.

Не се оптеретувај со чувства. Моментални се и се менуваат.
    Честитки :inlove:

На menelele, Ctete и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    фала
    Првото во мај направи три години и е женско хехеИ јас се надевам дека ке помини што побрзо.Фала @newring86

На newring86 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Супер @Ctete преубаво! Сигурно и дадичката ќе се радува:inlove:. Уживајте:*

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TammyS

TammyS Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    74
    Хеј труднички дa ви се придружaм и јaс бременa сум пo втoр пaт вo петтa неделa пo мoе рaчунење вчерa прaвев тест сеуште не сум oтишлa нa гинекoлoг нo oвoј пaт ми е пoлеснo немaм мaчнинa не пoврaкaм ич и немaм киселини сaмo ме бoле пoзaди крстoт нo убaвa бoлкa е тoa :)

Последна измена: 10 јуни 2016
    На pink95, kjukli, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    Мешиња не издржав и денес бев на прв преглед кај матичната.Ми рече дека сум пета недела но по мое сметање сум четврта.Ми закажа следен преглед и земање брисеви на 28.Денес ми даде само фолна за пиење а се останато после трети месец.позз

На kjukli, VedaG10, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. lastovicka 89

lastovicka 89 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    zdravo zenski.... jas veke pet godini se obiduvav da zabremenam imam i edno neuspesno in vitro. denovive spremav dokunenti za vtoro invitro a u meguvreme bev kaj sapunov vo sante plus na konsultacii i pregled vo vrska so invitroto megutoa mi kasnese nekolku dena ali ne mu pridavav golema vaznost na toa zatoa sto miskev deka e nevozmozno po priroden pat koga toj mi rece deka sum 3-4 nedela trudna i odma mi dade da pijam folna, femibion i da stavam vaginaleti utrogestan ne veruvav bev pod sok i zatoa otidov kaj mojot maticen koga i on go potvrdi istoto. u dvajcata se pekrasni doktori. on mi prepisa folna, femibion i magnezium. jas na nego ne mu kazav deka sum bila kaj sapunov mislejki deka ke go navredam i toa mi sozdade dopolnitelna glavobolka bidejki sega sum vo zabuna za utrogestanot neznam dali da go primam a citam mnogu zeni deka go primaat ve molam za eden sovet pozdrav

На pink95, pepapa, Asiana и 2 други им се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    cestitkiiii.. prekrasni vesti. primaj utrogestan nema losho od niv. a i deka si so neuspeshen ivf sigurno kje ti gi prepishe bar eden doktor

16. lastovicka 89

lastovicka 89 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    fala DigY ... jas gi primav utrogestanot koga pravev in vitro megutoa morav da gi pijam zatoa sto vaginalno mi pravea problem dali dokolkubse povtori istoto dali da pridolzam vaginalno da gi primam

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    toa po sovet na doktor. jas prviot pat koga gi piev mi pravea problem a vtoriot pat nemav gajle. posle me prebaci doktorot na dabroston zoshto vide deka ne sakam da stavam, polesno mi e da pijam. zborni so doktorot shto ti gi predlozil i. kje te posovetuva.

На lastovicka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lastovicka 89

lastovicka 89 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    zdravo zenski denes po vtor pat pisuvam na ovoj forum imam milion prasanja vo glavava budejki ne razbiram mnogu od temava dali ke moze da mi pomignete okolu prasanjeto za posetuvanje na dva ginekolozi paralelno vo tekot na bremenosta? i dali ima nekakov problem so plodot dokolku vi prepisat utrogestan? pozdrav i blagodaram odnapred

19. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Не се секирај .... штом не ти кажале дека има некаков проблем. Јас 3 месеци ги ставав вагинално бидеќи ме болеа јајниците , а со плодот немаше ништо.

20. lastovicka 89

lastovicka 89 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    i mene veke dve nedeli me boli dolniot del od stomakot no mislam deka maticniot za toa mi go prepisa magneziumot, a utrogestanot mi go prepisa sapunov koj mi rece deka bil za zacvrstuvanje na plodot dali dokolku ne go primam moze da ima posledici?