Jas sum 7+4 i sekoj den mi se losi, do sega ednas imam povrateno ama non stop mi se gadi po cel den bukvalno se osekjam kako nekoj da me drzi za vratot i ke povratam sekoj moment
Neznam mojov problem dali e za tuka no morav da pisam ..denes slucajno bev na eho posle trasfetor na 17 okt na 13 vidome srceva reakcija , togas plodot bese 5 nedela .. denes na eho me izvdija od pamet plodot nw im odgovara na gast. Nedeli .naptaviv i byhcg mi izlwze rezultat >1380.. cela sum vo panika .mi kaza sa go povtoram za 3 dena .dali nekoj bil vo slicna situacija mn sum isplasena
Здраво женски денес 6+4 од симптоми отечени и осетливи гради, дење поспана ноќе никако да се заспие, те запек те диареа, гасови фул, благи грлеви во стомак, од денес кога станав имам како грчеви во десен препон и позади од десна страна на кичма па сум некако исплашена дали е се во ред .. дали имал/има вакви грчеви во препон(ципа) и од што може да се .. на контрола сум нареден понеделник тек на 04.12
Дали имал некој проблем со високи Asat i alat во почеток на бременост ?? Асат 126.4 а алат 264.3 .. се испаничив целата
Od 17 oktomvri dosega beta trebalo da bide mn povisoka. Konkretna brojka kolku ti e? 1380 odgovara za 5 6 nedela ama veke bi trebalo da si da receme 10 nedela otprilika. Pobaraj dr mislenje obavezno.
Samo taka pisuvase pogolemo od 1380 skopje koga bev na 13 ti plodot bese okolu 5 nedeli a 6 nedeli gast pokazuvas ..ke povtoram beta za 2 dena
Поголемо од 1380 може да е 2000, а може да е и 50000, така да не знаеш, може е добра вредноста, повтори ја во друга лабораторија и ќе кажеш дека ти треба резултат со точна вредност!
Ne veruvam deka ti se pokaceni od bremenost, moze da e dolg period na vnesuvanje mrsna hrana, alkohol, cigari ili ako si piela antibiotici. Moze da se dovedat vo normala so silimarin samo neznam dali smees da pies, obavezno konsultacija so doktor
Цело време јадам како што сум јадела секогаш, алкохол не пијам .. правев лабораторија во мај се беше во ред асат и алат беа 17 и 25 ..
Antibiotici nemas pieno sega skoro? Od niv moze naednas da se pokacat. Ako ne ni toa proveri hepatit, ne mi teknuva sto moze da e drugo
Не сум пиела ништо .. пијам меѕил фолат метил б12 клексан примам магнезиум и дабростон 2х1. Хепатити вчера одма испитав се е негативно, ALP, LDH, alfa amilaza, albumini se e vo normalni granici visoko e samo ASAT ALAT I GAMA GT ..
Ne se sekiraj ne e tolku strasno samo prasaj sto moze da pies, mislam ovie silimarin se na prirodna baza. Ako ne tie nesto drugo neka ti dadat mora da gi simnes tiw se vrednosti za zamastuvanje na crn drop.
Isto i jas 6+5 sum denes,vcera bev na kontrola plodot odgovarase kako za 6+1, slusavme i srceva akcija i od vcera mi pocna site simptomi. Ne mi e prva bremenost imam akoro celo vreme kako grcevi,steganje kako bockanje od desnata strana.. skoro istitite gi imav i predhodnata bremenost. Se nadevam sve ke bide okej
Dali nekoja od vas ima iskustvo so paganje na frekfencija na srcevata aktivnost vo 8 nedela od bremenost . Denes bev za SA 8 ned i 4 dena sum se kacuvase maksimhm do 110 i pagase do 70 doktorkata mi zakaza petok pak da odam da me vidi za da mi kaze sto ponataka . Me isplasi kaza moze e pocetok na abortus ,a moze i loso namesten pa nemoze da ja detektira sk sondata srcevata rabota plodot si odgovara na 8 ned i 4 dena znaci rasne no srculenceto mnogu slabo .... Vo shok i neveruvanje sum deka moze da porasne kolku sto si treba so tolku slaba srceva rabota .Ve molam za nekoj sovet
Не сум правела ехо сега понеделник ќе се боцкам пак за ензимуве да видам дали се паднати дали стојат во место или се покачени.. до сега никогаш не ми биле повисоки од 20-25 .. плус ми рекоа да правам антитела ковид и ми искочија позитивни многу високи и тоа па матичната смета дека сум прележала ковид па затоа вика да следиме неколку пати што се случува како ќе се движат
Два дена имам неподнослива главоболка, 12та недела сум. Матичната ми кажа да не пијам ништо, ми предложи да одам на невролог. Денес притисокот 100/50 ми беше цело утро, пробав кафе, пепси, сирење, мандарини, благо никако не ми се креваше, и не бев способна за ништо само ми се легнуваше и заспивав. Одручеква 110 со 70, ок е ама главоболкава не прекинува, очи не ме болат/не ми реагираат на светлина ама главата ме стега. Совет?
Paracetamol? I jas imav cesta glavobolka pa piev nekogas i 2 vo denot. Za pritisokot ne znam soleno sirenje kafe tie raboti pomagaat.