Уште малку ќе ти се врати енергија. Со првата бременост, после прво тромесечие ми се врати енергијата. После во трето тромесечие инсомнија ќе те фати и така, во принцип нема веќе одморена да бидеш .
Дај боже, и мене исто така ми беше со првата бременост ама сега со оваа ептен голема разлика... многу мачнини, киселини , нагони на повраќање и силни главоболки , без енергија ко падната од Марс буквално ( 12+1 недела сум )
Имам главоболки кога имам нагони за повраќање и мачнини. Овие денови тоа беше по цел ден. Кажете ми како се справувате со главоболките? Јас пијам парацетамол некогаш кога е неподносливо. Прочитав дека може да се пие. Гледам да го сведам на минимум. Исто така од многу повраќање грлото го изгребав. Како да си помогнам со тоа? Гледам да си помогнам со овошје и сокови. Но од тоа страшни киселини ме фаќаат. Освен на вода, бисквити и млеко и леб. Ништо друго. Инаку сум 9та недела
Мене кога ме фати главоболка кафе со лимон ми помогна иако е грдо за пиење.. ама пак види дали ќе можеш и тоа да пиеш ако ти е осетлив мн желудникот, се надевам за брзо ке се вратиш во нормала
И јас во 9 имав големи маки, цела недела и на боледување, по 5 пати на ден повраќав. Овошје, сок, храна, што и да земев, одма повраќав. Тие денови само сув леб или двопек и ајран, тоа ми годеше. Пиев и парацетамол оти и главата ме болеше. Имав и кетони во урина, викаа да пијам течности за да се исфрлат, ама како да пиеш кога и од вода ти се повраќа. Сега оваа недела се стабилизирав малце, јадам повеќе манџи, ама без месо, не можам уште, банана секое утро, какао варам, чај од брусница.
Do koga prodolzivte so terapija posle pozz test, od strana prolutex, crinone... Kaj mene nesto mie cudno ovaj crinone veke ne se rastvara celo vreme pagat kako grutki golemi stojat preku denot postojano i nekogas se izmesani kako rozevkasta boja. Ima mesto za panika ili normalno e. Inaku uste ne sum bila na pregled cekam za prvo eho.
Arno ti tekna kakao da spomnesh i jas treba da pocnam isto. Zelezoto da ne mi padne. I jas sum na gevrek i jogurt
А шо какаото за железото ли е? Јас кафе си пијам турско, до пред една недела не можев ама сеа го препив и од него одма одам по вц. Не повраќам ама гад ми е од се. Ми се јаде ама јадам без мерак, ништо не ми е слатко. 9та сум.
Железо секако ќе падне тоа е очекувано како ќе расте бебчо, таму од 15та кога ќе поминат лошењата ќе можете да додадете и цвекло,спанаќ, коприва, па и суплементи за железо од 26 недела и нагоре ако се ниско со хемоглобинот. Ако не повраќате од млеко какаото е секако плус и убаво да се пие барем еднаш дневно ама само по себе нема да е доволно зошто бебарко троши од железото.
Па какаото има ефект врз железото. Зборував со пријателки кои веќе биле трудни и ми кажаа дека кај нив се спуштало многу железото како што ќе се наближуваш до пораѓај. Исто така не е добро да се пие кафе зошто содржи кофеин што е штетно за бебето. Подобро безкофеинско кафе.
Женички помош нешто против гадење и повраќање .. на геврек и јогурт само се убив повраќајќи од 4саат попладне дуру 3ри пати веќе нема што да повраќам па дури излегоа и киселините од желудник 7+6 сум ми е страв и некоја беља да не направам од напнувањето додека повраќам ..
Мене од овошје ме фаќаат киселини. Препознај што ти прави киселини и елиминирај го. Нормално е да повраќаш, ништо страшно. Мене минатата недела хорор ми беше.
Има ли такво безкофеинско кафе? јас откако дознав дека сум трудна само на сабајле сум со едно турско и ништо повеќе.
Секако дека има безкофеинско кафе. Јас го имам дома само такво пијам. Сеа стилот е како нескафе, го имаш во 2,3 бренда нескафе, фиеста и уште едно имаше не се сеќавам.
Каква крема на магнезиум можам да се мачкам по нозете, ме болат од што спијам све на иста лева страна и се здрвив ? 12+3 недела сум
Јас не сум зависник од кафе. И пред да останам бремена пиев еднаш неделно. Одкако дознав дека сум бремена гледам да не пијам воопшто.