Јас пиев по минимум 2 турски дневно пред да останам трудна... по срцевата акција на бебо многу ми се смачи од кафе, еве 37ма недела веќе јас ниту едно турско се немам напиено од мирисот некако ми се лоши...
Па не, прашувам... По коментариве тука не гледам дека има некоја што не и се лоши. Значи со мене нешто не е како што треба. До следен преглед ќе спобудалам.
Познавам многу девојки на кои не им се лошело а со бременоста било се ок. И јас на пример не повраќав, се осеќав нормално, единствено од кафе ми се лошеше... а со бременоста се во ред
Јас со првото страшно повраќав, киселини до грклан мислам имав од сабајле до вечер... се до пораѓај. Додека со второто како да не бев ни трудна, ни еднаш не повратив Се е во ред, не се грижи Која недела си сега?
I jas sum slusnala deka mnogu zeni nemat,ne e kaj site isto bi trebalo da e ok.Jas isto od utre 8 treba da sum,ovie dva dena nikakvi simptomi. Pocnav da se sekiram mnogu. Do pred dva dena imav i bolki vo desnata strana skoro mnogu cesto, mi se gadese, koga stavev utrogestan imav bolki, sega od vcera site isceznaa, ako utre ne zadutre mora da odam na kontrola .
Мене лимон чист цеден многу ми помагаше за кашлица, секогаш за грло користам бетадине за орална употреба но прочитав дека во бременост не смее, се изненадив дека само за гаргара служи, друго освен лимон во аптека ми кажаа дека во прв триместар не се препорачува…
Со нос немам,само суво кашлање и гребење на грло. Еве од сабајле пијам цеден лимон со мед ќе продолжам,се надевам ќе помине брзо. Фала ви.
Јас сум 16та недела и немам ни еден симптом на лошење и гадење, си се чувстувам нормално. Се си е во ред со бебето баш вчера бев на преглед.
Апсолутно. Гадењето не е мерило за развој на плодот и тек на бременоста. На ултразвук претпоставувам сѐ е во ред?