Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.281
    Па на ултразвук сум наредна недела, а до тогаш ќе се збеснува...

На intj_girl и Oriental им се допаѓа ова.
  2. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Пробај со чај од ѓумбир, сум читала дека многу добро делувал доколку имаш гадење и повраќање. Јас сум 10+2 и некако сум цело време поспана не можам да функционирам, а немам гадење и повраќање амазатоа имам надуван стомак киселини и гсови премногу дури :(

3. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Јас сум 10+2 и до сега не сум имала гадење и повраќање, ама затоа на моменти имам премногу гасови и ми се дува стомакот. :(

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    Од кога почна да ви се знае мешето? Јас како до пред некој ден по подуена бев, сеа ми спласна, немам баш меше. 9 нед.
    Инаку не се плашите за кафето дозволено е по едно до две. Нема да ги прајте јаки и готово. Ние сме бремени не сме болни. Јас како што сум со низок па ај и кафе да не пијам. Ми дозволија двајца доктори. А и сите околу мене пиеја и си родија здрави деца, не се потресувајте толку. А пријателка шо ем безкофеинско ем некоја одбрана храна, сеа има проблеми со детенцето. Затоа уживајте си ја бременоста и не мислите многу. :l:(за цигари не, и јас ги откажав ко дознав)

На WhiteCat33, intj_girl, CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    1.383
    Радувај се што немаш никакви мачнини, јас со првото имав само првите 3 месеци заради главоболки и гадење од храна.. а сега па 12+4 сум и буквално ме убија главоболкиве, штом ме заболи одма имам нагони на повраќање, никаква енергија немам.. а и немам ни никаков мерак према храната, некако не ми е по кејф за разлика со првата бременост.. и лицето ми е крш попара, ептен црвена , се лупи кожата а со првата бременост имав како сјај кожа.
    така да уживај си додека немаш

6. Wizard Leona

Wizard Leona Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Дали имаш синче или ќеркичка, се поврзува ова со кожата со полот на бебето, иако нели секако нема правило, но сум слушнала доколку ти е сјајна синче ќе е и обратно :$

7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    1.383
    Првото ми е синче и ми беше сјај кожата на лице :rofl::rofl: а сега буквално катастрофа.. сеуште не знам пол

8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.281
    Јас не дека барам да ги имам симтомите зошто многу сакам да ми се лоши, туку се плашам дали е се во ред зошто не си ја осеќам бременоста. Да не се разбереме погрешно. Затоа и пишав, дали има и такви случаи чисто да се утешам додека чекам да дојде денот за преглед.

На WhiteCat33, intj_girl, Grateful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Wizard Leona

Се зачлени на:
    7 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    Пиши кога ше дознаеш :D

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    1.383
    Не се секирај, гали си го мешето и уживај.. се ќе биде во ред :hug:
    и јас така немав никакви симптоми до 7-8ма недела и оп се одеднаш ми се случуваат мачнини

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.050
    Случајно те прочитав, јас имав покачени ензими скоро цела бременост, од 28 недела натаму, после прележан тежок грип ми открија плус имав и трудничка холеостаза, на тебе за тоа ти е рано ама дефинитивно ти се покачени ензимите од што си била болна. Ако се друго е во ред мислам дека нема потреба да се грижиш. А и некоја покаченост е нормална во бременоста.

12. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    хахахаха и јас кога си се гледам на огледало еден ден си мислам дека ми пораснал малку стомакот па псоле другиот ден пак ми е рамен, најверојатно е од надуеност. Мислам дека е сеуште рано за стомаче

На WhiteCat33 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.281
    Секако има и причина зошто се грижам толку, еднаш имав мисд абортус пред 1 година, баш во овој период и сега сум во грч, се немам израдувано ниту еден момент и само чекам следен преглед и очекувам истото да ми го кажат. И згора на цел тој страв немам симптоми, а имав минатата недела малце лошење, сега ич.
    И така... Не знам дали некогаш ќе се израдувам.
    Се извинувам за негативата, ама посилно е од мене.

На WhiteCat33 и intj_girl им се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    8.927
    :hug:
    Секоја од нас што поминала низ било каков абортус те разбира... искрено тоа константно чувство дека нешто лошо ќе се случи нема да ти исчезне додека не го гушнеш бебчето,може само малце да ти олесни кога ќе почне активно да го осеќаш ама и тогаш ќе си измислуваш дали не мава доволно, дали нешто ќе тргне наопаку едноставно нема да уживаш 100% како што би уживала ако не си имала претходно трауматично искуство.
    Но е во ред и ќе помине. Најтешки се првите 3 месеци после 4 5 6 месец ќе имаш повеќе енергија сила и позитивни мисли па ќе летне времето. Само редовни контроли и надеж дека овој пат е вистинскиот :inlove:
    Никогаш не се извинувај за тоа како се чувствуваш, најмалце овде каде што навистина 90% од членките се осеќаат исто како тебе.

На sencuk, WhiteCat33, intj_girl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    1.672
    Јас кафе и со првата и сега не можев некаде до кај 14та нед и после пак си почнав пијам едно до две ...
    За меше со првата бременост до 5 месец мислам дека ич немав, малку после нагло почна.. ама сега еве 4ти сум...машала многу поголем и мн побрзо почна да се поЗнава

На WhiteCat33, sani99 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  16. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    Еве ме и мене тука :D Направен преглед денес, од утре сум 5та недела..го видовме зрнцето на ехо, ехо за срцева акција ми закажа на 18.12. Ми даде фемибион 1 да пијам и брусница ради уринарна инфекција, потоа да следам уринокултура. Сте ги пиеле овие витамини?

На WhiteCat33, sani99 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  17. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    8.205
    Јас ги почнав во 10, до тогаш и пред да останам бремена пиев само фолна на Солгар. Од 12 мислам кажа докторката со фемибион 2 се продолжува. Брусница си пијам и јас.

18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    1.383
    Вие со втората бременост каков облик на стомак имате? Дали личи на машко или женско уште рано тек 12та недела?

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wizard Leona

Се зачлени на:
    7 декември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    За форма искрено не знам, иста ми е како во првата бременост но не знам како се дефинира таа форма, има ли нешто по што може да се ориентираме каква форма ни е стомакот?

Знам дека во 11+ недела ми е стомакот како во 5+ месец во првата бременост…

Навчер накај 6 месец оди :rofl::whew:

На WhiteCat33 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  20. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    1.238
    Леле мене уште од 5-6та недела ми беше ептен подуен, ниедни фармерки неможев да си носам дури и другарка ми ме зафркаваше ми вика машала меше

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.