Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    8.747
    Не знам дали има формата врска ама јас со ќерка ми кога бев бремена 22 кила се здебелив, прв триместар 9. Отечена цела бев, ко кит бев. А ми се познава и сега ама не сум поправена, пуна 11та недела сум, влагам во 12та. Мислам дека од сам старт 36ка панталоните не ме збираат.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.216
    Прекинав дабростон ми рекоа да продолжам со утрогестан со локално (да ставам) и ми паднаа на пола за 9дена ензимите. Ми рекоа дека дабростонот знаел да даде високи ензими на 1пациент во 100.. па матичната ми рече дека изгледа јас сум таа среќлика (facepalm) ама да повториме за 15дена пак

На WhiteCat33 и 1209 им се допаѓа ова.
  3. Just Women

Just Women Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    130
    Kako se spravuvate najlesno so gadenje i macnini, postoj nekoj nacin da se namalat ili ne :( dosega mozev barem kifla so jogurt sega ni toa, ama bas nisto nemozam da jadam i da pijam. Postojano mi se losi...

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Беше ли на преглед? Јас сум иста како тебе, немам никакви симптоми и многу се плашам дали е сѐ во ред.

5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    Докторката ми кажа можам да ги намалам утрогестанот, од 3 пати сега на два пати, насабајле и навечер. 9 недела сум, да не ке биде некој проблем ако сеа ги намалам. Плус примам прогестерон депо еднаш неделно.

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.281
    Мила, не можеме да се споредиме, колку што те читав наназад ти си минимум 2 недели после мене. Јас зборам за немање симптоми во 8ма недела. Во твојата фаза секако немав симптоми и беше се во ред на првиот ехо преглед.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Девојки да се придружам на темава. 8ма недела сум од вчера и чувме срцева акција во понеделникот.

Како се справувате со анксиозноста после претходно неуспешна бременост?

Јас денес цел ден сум опседната дека не приметив дека воздухот од клексанот бил на средина и сум го вбризгала. Плус имаше крв кога ја извадив иглата и денес на местото има црвено кругче кое малку чеша (не е модрица). Цел ден се мачам и викам дека сум внела воздух и очигледно сум погодила капилар да не му наштетам на бебето и да стигне некако до неговиот крвоток. Знам дека не сум реална. Не помага што 15 минути после клексанот стомакот долу почна да ме боли. Осеќам како притисок, болка која доаѓа и се губи.

Извинете за замарање ама ми треба некоја утеха за да не се пореметам психички.

п.с. за оние кои немате симптоми, не се секирајте. И мене оваа бременост ми е таква со скоро ич симптоми. Претходната бременост ги имав скоро сите можни симптоми па не беше успешна. Симптомите не се показател за како ќе ви се одвива бременоста.

На WhiteCat33 и intj_girl им се допаѓа ова.
  8. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Знам ама си се тешам некако. Јас бев пред три дена на ехо, имаше срцева акција, се смирив, сега пак ме фаќа паника :sweat:
    Иначе 6+3 сум. Едвај чекам да дојдам до таму 20 недела да почне да мрда.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Не се секирај за клексанот воопшто, јас не внимавам на воздухот, нема никаков проблем. За другото како се справуваме... Никако.

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.281
    И мене ми се случи баш денес тоа со воздухот ама ја не знам од кај ти текна на тоа до крвотокот :), ни на крај памет не би ми текнало.

11. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Хахаха може дека имам средно медицина завршено и премногу мислам на глупости :D.

Нареден преглед ми е тек за 4 недели не знам како ќе издржам психички до тогаш. Тежок е овој период на чекање и стресот додека ти потврдат дека се е ок ...

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    8.925
    Таму до крај на бременост кога ќе бидеш цела со црвени флеки,модрици, хематомчиња од клексаните ич нема да ти текнува на вакви сценарија ќе отрпнеш после 150та инекција:):):)
    Еве ме на нозете сум си погодила 2 капилари цела слива тврда имам под кожа. Ќе мачкаш хепатромбин, ациди борици и ќе пројде. Само може дејството да е пократко на самата инекција

Последна измена: 9 декември 2023
    На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Фала ти :D. Малце ме расположи, бидејќи цела бременост не сум се израдувала од што сум во грч :)

На WhiteCat33 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Сум слушнала грејпфрут дека помага :)

На Just Women му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.761
    Допаѓања:
    11.180
    Ве читам и сега ме замислите, дали неправилно боцкање може да има помалку ефект?
    Не внимавав на тоа, а и ова со воздухот не ве разбрав баш..
    Јас отварам инфекцијата, земам дел од стомак, претходно дезинфецирано и боцкам во стомак, скоро и да немав модрици.

16. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.216
    Јас сум иста цело време сум со мастики и кисела вода од ѓумбир .. па ќе јадеме кога ќе поминат мачнините

На Just Women му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Мала е веројатноста дека ќе има помал ефект ако се боцне на вистинското место. Битно е цела доза на лекот да се инјектира.

За воздухот игнорирај ме, си забегувам јас со филмовите. Има нели меурче во клексанот и најчесто е најгоре на шприцот и последно се истиснува за да покрие дека цел лек ќе биде внесен. Кај мене беше на средина и го инјектирав и се исплашив и да не мо влезе во крвоток и да направи проблем на бебето.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    10.571
    Не се заморувај со тоа воопшто, до 5ти месец се боцкав сама во стомак, без да истиснувам воздух, после тоа маж ми ме боцкаше во рака па истиснуваше воздух па ме боцкаше. Единствено може да ти смени околу модриците, и аголот ти е по битен, другото не си стварај стравови со тоа со крвотокот на бебето. Опушти се.

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Just Women

Just Women Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    130
    Uzasno,macno..

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Мене со првото, уште немаше на прво ехо срцева 5 недели некаде.. јас повраќав, до 12та бев крш, а повраќав баш до крај. Втора бременост ниииишто, буквално ништо. Ни лошење, ни гадење, ни апетит зголемен, до 42ра терав и на крај уште не ми беше тешко... мислам можев да терам уште 3 месеци :D Многу лесна бременост имав со второто и дај боже сите таква бременост да имаат :)

На intj_girl и merriel0 им се допаѓа ова.