И јас сум иста, само размислувам дали е се во ред, дали му чука срценцето, одвај чекам на преглед да одам а докторот ми рече за три недели а помина само една одвај чекам да одам да видам дали е се во ред
Јас бев на контрола кога бев 6+4, па ме пиша 7ма. Чувме и срценце ❤️ Инаку гадење јок, ама сум отечена ко 6ти месец да сум, а ми е прва бременост. Некој искуство со ова? Отоци имам веќе две недели, денес сум 7+4... Исхрана сум скоро па да кажам палео, само што јадам мешункасти и чат пат леб... Јас сум со компресија на желудник па искрено киселини иам и си повраќам чат пат уште пред да сум бремена. Не е нешто сменето... Од други симптоми.. прслук неам облечено воопшто,нит некој ме собира нит ми се згодни. Скроз ми се осетливи градите. И имам румени обравчиња, што никогаш у живот сум немала Лесна бременост на сите, не има доста во темава
Jas se sto ke izedam povrakjam. 3 nokji po red stanuvam vo sred nokj i povrakjam. Moram da odam na dezuren vo Gak bidejki mi e strav za mene i bebeto veke 2 nedeli kako konstantno imam macnini, kiselini, povrakjanja. Dodeka ne ja povratam taa kiselina ne se smiruvam. Nekoj so slichno iskustvo sto vi kazaa na lekar? Ke baram nesto za povrakjanje i kiselini. Samo na niskokaloricna hrana sum. Probav kisela voda, ladno mleko, biskviti. Nisto ne pomaga. Naprotiv vlosuva simptomi pogotovo mlekoto.
Протеини во мокрача немам, крв све ми е пицпец. Сол намалив, шеќер чоколатце мн ретко... Знам дека и тоа праи задршка на вода.. Отоците ми се околу колено и зглобови на раце и нозе - дури осеќав кожата како ми е затегната. А друго некако магично накачив некои 5 кила цела сум збумбарена, и на лице... Стомакот ко трудна 6ти месец, ко што кажав погоре... база за исхрана ми е зеленчук овошје и месо неколку пати неделно... Не се осеќам дека јадам повеќе, а и да јадам ваљда нема да се здебелам од зелка и мандарини нели?
Bukvalno isto kako tebe bev. Se do 16 nedela, koga preku nok mi prekinaa. Mozes da pies antimetil tableti od niv mene podobro mi bese.
Па и тие 5кг, во отоци ти се... прогуглај на нет како да намалиш отоци на природна база. Сум заборавила што смее, што не смее во бременост. Пробај турско на сабајле, после тоа цеден лимон. Имаш приметено дали мокриш помалку?
Првата бременост бев како тебе, прв триместар 9 кила качив, а ништо не јадев што се вика. Искочи дека имам гестациски дијабет. Консултирај се со гинеколог дали да испиташ уште од сега.
Турско си пијам по едно на ден насабајле, а со лимонот баш ќе истражам... Мокрам одма чим се напијам вода дури мислам дека телото не ни пие од водата... Читав дека можна причина за отоци е дехидрација а пијам солидна количина вода... Will do, тенкс.
Здраво на сите. Од вонтелесно идам во оваа група. 6та недела сум, и за сега се осеќам супер. Ќе се дружиме овде наредните месеци. Поздрав и со лесно на сите.
Девојки здраво, бремена сум 5 недели и 4 дена. Последните 3 дена имам зголемен вагинален исцедок, не константно туку одвреме на време. Првиот ден беше нешто како млечна боја малку валкана , од вчера на бришење е многу бледо розево. Дали има простор за загриженост? Утре имам термин секако кај доктроката. Да напоменам крајот на 2021 имав спонтан абортус на 7 недела од бременост.После тоа неможев да останам ниакако бремена се до сега, и затоа сум загрижена можеби повеќе од што треба.
Најубаво да отидеш на преглед. Ако имаш розев исцедок од вчера би те советувала да отидеш на преглед уште денес. Голема е веројатноста да не е ништо страшно и да е некое хематомче, ама мора да те видат.
Мене ми се случи истото како тебе. Но јас не би чекала до утре одма појди на доктор. Така јас, бледа розева, па кафено и на крај чиста крв. Чувај си се од трауми. Јас после тој спонтан имав неверојатни трауми. Појди уште сега на доктор, нека види што е работата. Дури и да нема причина за загриженост појди, за да си ја смириш душичката. Сепак за твоето бебе се работи.
Јас не бев до толку еве повторно забременив после 2 месеца, сега сум 9та недела. Ама кога ќе се сетам и сега сеуште длабоко во себе сум тажна поради тоа. За да не се обвинуваш сама себе, станувај и правец на доктор.
И јас исто мислам како другите членки, колку побрзо реагираш толку подобро, можеби не е ништо ама зошто да си на трња денес цел ден, оди нека те прими преку ред, да си бидеш мирна
Ова кафеав, бледо розев исцедок во рана бременост некако мн честа појава е. Јас се изначитав и во најголемиот број случаи не е ништо страшно ама нека те зирне доктор.