Мoже. Чим ти рекле ќе примaш, не знaм зaштo се мислиш, ем си се изнaмaчилa ем се мислиш нa ризик дa oдиш. Штетa oд прoгестерoн немaш, сaмo дoбрo зa бебетo.
utrogestanot mi gi prepisa sapunov vo sante plus koj mi ja otkri bremenosta i kaj kogo otidov za razgovor i pregled za in vitro mojot maticen mi prepisa femibion folna i magnezium zatoa se mislam dalu da gi koristam jas na mojot maticen mu veruvam ali pak me kopka za utrogestanot zatoa sto gledam na forumov poveke zeni go koristat
Обавезно. Јас за малце беља ќе си направев така. Сега морам да лежам, да примам 2 пати на ден утрогестан и плус прогестерон ме боцкаат. Немаш штета, примај обавезно и уживај.
Здраво женски еве и јас да ви се придружам ..... Пред два дена направив 2 теста за бременост беа позитивни, исто и на крвта направив и тој беше позитивен.... Бев кај матичниот гинеколог добро беше се... На контрола за 3 недели ми рече и ми препиша само Фолна киселина земав на АЛКОВИТ... И кажав дека имам повремени болки во пределот на јаниците и ми рече дека тоа било нормално и не ми спомна ништо за магнезиум.... Иначе 5 гестациска недела сум - 3та ...
Мешиња јас изгледа запаѓам во депресија.Незнам што ми се случува .Пишував и во труднички муабети за истово.Втора бременост пета недела сум.Се чувствувам празно во душата,овааа недела само ми се плаче .Капак на се се и мачнините и ппвраќањето а и немам апетит за јадење и сум омалаксана.Ова втпрово ако се ама со првиот проблем неззнам што даправам.Ако има некој искуство нема пиши
Imav pozitiven test spored kalkulaciite sum 5 nedeli i 5 dena utre ke odime na gin no utrvo pocnaa bockanja i bolki ne tolku jaki kako pred dobivanje no dosta nezgodni.
Zenski da vi se pridruzam i jas sabajle pravev test i bese pozitiven,treba da sum 4 nedela sto e rano za na ginekolog obicno srcevata akcija se gleda od 6 nedela,daj boze da e se kako sto treba ,pozz mami
Dali pregledot sega sto se pravi vo 12-13 nedela moze da se odlozi za pokasno da se pravi?. Ako znae nekoja nesto vo vrska so ova neka me posovetuva