Здраво, жолтиот исцедок ти е од вагиналетите .. а за кафеавите парченца мислам да се слушнеш сепак со гинекологот.. јас на неколку пати имав кафеав исцедок, по неколку капки, кажуваат дека не е страшно тоа но сепак секој пат си одев на преглед за да си бидам мирна .. и јас сум со ин витро.
Да не користиш кринонг гел? Тој знае да даде темни грутки. Најубаво да отидеш на гинеколог за мирна душа.
Извини си напишала, не ги знаев тие вагиналети. Најубаво ако си во можност отиди да те прегледаат. Најверојатно не е ништо ама за секој случај.
Mila, bev i se e vo red, gi izmerivme, slusnavme srcenca, notmalno bilo kafeav iscedok do 12 nedela. isto za zoltiot iscedok mi rece, nemora da znaci odma deka e infekcija, zenskata vagina sodrzi nz tamu sto se i se slucuva da ima razni boi na iscedok vo bremenost.
Добро е, мило ми е што се е во ред инаку и јас имам понекогаш таков изцедок доколку немаш други тегоби не е страшно
Zdravo... 6-ta nedela sum, a vo poslednive dva Tri dena cuvstvuvam nekako cudna tapa bolka okolu papokot, Kako stomacnite muskuli vnatresno da me bolat, na primer Kako posle vezbanje koga boli na stanuvanje Ili svitkuvanje. Dali e normalno ili da odam na lekar sledna nedela? Mislenje?
10+2 дали е нормално да осеќам повеќе време во денот затегнатост на матка и грчеви кој се благи но не се како што беа од време на време туку си траат по неколку саати дури и како на коската на карлица од десната страна а и на препонот исто на десна страна? Во четвртокот сега бев на контрола се беше во ред и одма утре дента (петок) почна ова.. малку сум заплашена
Нормално е. Мисли позитивно, не само негативно, си видела се е добро и пробај да уживаш малку, прошетки и мислење позитивно. Болки се нормални, сите органи во стомакот се собираат му прават место на бебе, тек ке почнат, сите така ми кажаа па и докторите. Магнезиум и галење мешенце. Ние многу сме навикнати една болка трк на доктор ееј кој не научи така? Па во другите земји не те ни гледаат до 3 месец. Ние сме нашле и сме зашле.
Здраво девојки Бремена сум 5 недели.. Веќе 4-5 дена има кафеав исцедок неколку капки.. бев на гинеколог во вторнико докторката рече дека има плод и се изгледа океј.. и кажав за исцедокот се додека не е црвена не е страшно ми рече.. следен преглед ми е среда .. ама мислата ме отепува..
Јас и ти сме исто,јас сум 10+3 ги имам истите болки само јас во стомакот и во кичмата .. вчера бев на ехо, Др ми рече нормално е и магнезиум ми даде... Одмарај си повеќе и тоа е тоа ..
После два рани спонтани кој некој ги води а некој биохемиски зависи до доктор ме фаќа страв така кога ќе има нешто ново плус со ова што пишав плус дека и ми се минимизираа гадењата и повраќањето и некако сум така под стрес
Нема да мислиш на спонтанитњ, тоа било и поминало, ова е сосем друго башка во трет месец си. И јас немам симптоми имам енергија и ајвар да правам сега, ама не може за се да се стресираш и за се на доктор. Остај се да си тече природно, ако те заболи одмори се полежи. Господ знае шо праве.
И мене речиси да ми се изгуби гадењето а повраќав буквално од се.. и вода едвај пиев .. фала му на Бога што поминуваат .. мислев никогаш нема да заврши .. не се води според тие симптоми .. кај секој е различно.. А,ти го разбирам стравот јас сум со 5 годишна борба,4 инсеминации,операција и на крај ин витро фала му на Бога успешно .. Потполно те разбирам како ти е, и јас сум плашлива ..
Ти даде ли подршка? Утрогестан? Не е страшно кафен исцедок ама зошто да го има нели. Одмори се до среда гледај колку повеќе можиш да лежиш за да се апсорбира крварењето. Честитки и со лесно
И мене ми се изгубија и исто имам премногу енергија и паничам зошто немам никаков симптом, нити нелагодност во матката, апсолутно ништо. Ни се тераме ни се водиме.