Jas imav upat na klinika za priska ama se mi napravija i skrining i za ddmeri me pratija krv da mi zemat. Ne e loso da si ispitas. Jas plus ispitav torch
Зошто мене никој не ми даде да испитам и тоа одам и кај матичен и кај специјалист истовремено, ни хемостаза ни ддимери
Девојки пишував претходно 6 недели сум во петок, имам кафеав исцедок и вчера ноќта добив и црвена свежа крв, среќа што сабајлево имав закажано преглед ме прегледа доктрката плодот е супер срце слушнавме денес и пресреќна сум.. меѓутоа за крварењето рече дека било имплатациско рече се вгнездува плодот се прицврстува и ми рече две недели мирување на работа не.. ми препиша прогестан од 200 мг .. Пресреќна се ама мислам сега дома сама мислата ќе ме убива плус тоа и празниците сите дома .. извинете на долгиот пост ама негде да се сподели
Skoro site sme sedele doma so krvarenje. Jas sedev 5 nedeli skros sama, maz mi bese nadvor od drzavata. Zanimavaj se so nesto, tv, kniga, moze da ti dojdat drugarki na kafe. Samo opusteno, ne se umorvaj mn.
Мене вчера трансфузиолог ми даде да испитам крвна слика, хемостаза и димери. Мислам дека секој месец се проверува крвна слика, глукоза, серумско железо и урина (со упат од матичен гинеколог е бесплатно). Уринокултура исто.
И јас правам секој месец крвна слика и урина ама ддимери и хемостаза не,никој не ми даде тоа да испитам
Побарај си упат од матичната или ако примаш клексани на трансфузија секако ќе ти испитаат на следна контрола.
Не знам кога се почнува точно, јас вчера случајно пошто требаше нов извештај за Клексан па со тоа и контрола, денес сум 9 недела.
So krv i urina uste vo 7 nedela pocnav, koga slusnavme srce. Dimeri mn pokasno odkako mi se napravija spusteni veni mn nekade 5 6 mesec. Dotogas maticnata ne mi kaza deka treba.
Kolmu e priskata? I ehoto što ide so nea, neli skrining pravea zaedno? Ne za privatno, na GAK ili kade i da beše, sum zaboravila i mislam plativ 4500 pred 5 god