Mene od mesoto mi se gadi, vareno, prženo, pečeno, a mesarkа sum si inače. Segа samo mandarini, limuni, turšija, suvi kifli, krekeri, sok od portokal i čokoladno mleko. Drugo sve mi e manje više bljak
Исто и мене ми беше на почеток од месото а ептен јадев месо, сега се јадам освен пилешко премногу гадно ми мириса, и јас сум повеќето на ѓевреци од сабајле, макарони со сирење,палента..и така истото го вртам два месеци
Леле со пилешкото исто, посебно стек. Исто на сабајле сакав да јадам јајца пржени,варени сега неможам да ги смислам
Јас па и кафе неможам да смислам Не сум ни пијач некој, ретко кафе да се напијам (турско или нес со млеко без лактоза). А сега само да помислам на мирисот од кафе, ми се слошува
Исто скрос, и со јајцата и со стек, а мм само тоа јади јајца и стек, кога јади тој стек го готви надвор на балкун и потоа кога го јади јас чекам во вц да го изеди и да излуфтира па да се вратам
Jas sum 9+1, od 7ma pa do den dva pred 9ta neddla umirav, ovie dva, tri dena sum podobra samo navecer gadenje. Ocigledno samo od sebe pominuva ne znam, moze i da mi se povtorri pak. Olesnitelno mi bese so samo so kje stanev odma stavav kreker vo usta da imaa nesto vo zeludnik. Voda edvaj piev so lazice se macev no potoa zemav dobra voda na baza so gjumbir i mi pomogna. Isto taka fishwrmen frends bobbonite i mentol masitiki mi bea spas vo momeento na gaadenje a koga kje mi bese najteso vo limon so med go naogjav spasot. Ti posakuvam sto pobrzo da ti prekinat macninite ❤️
Проблемот е што морам на гладно да пијам Еутирокс за тироидната и после мин 40мин, саат да не јадам... Башка и од ментол ми се гади, исто дури и од помислата на ментол, па и заби едвај мијам Гастрогардот едвај ги соџвакувам, а па доста ми помагаат. Незнам дали од антиметилот и гастрогардот денес сум подобро, не повратив ниту еднаш. Уште сум со чувството 24/7 мачно, гадно, неубаво на цел организам... ама не ми дојде денес да повратам. Ми е криво никаде не прошетав со дечињава, ама крш бев Денес едвај отидовме подароци да им земеме, маж ми ме гледа скисната и ми вика: Леле каква си, во фаца се гледа дека не ти е арно ич Ова косава похаотична не ми била, а обично ја фенирам сама, виткам, тинтрам... сега немам сила од што ми е лошо и пред огледало да седнам Се надевам дека нема да трае долго Фала
Е јас уште да можам да го натерам мм сам да си го пржи стекот Е мене па така ми е цело време мачно и гадно а не повраќам, а за косата шо да кажам како метла ми е сува, не се чешла преку ноќ се смени зато ја скратив на пола од шо ми беше
Лелеее и од тоа ли ми е сува, леплива никаква Јас па се чудам од сјајна мека коса, што и бидна Си мислев сум ја изгорела преку ноќ хахахах
И јас се чудев ај шампони маски и шо уште не се сменив џабе и сфатив од бременоста е, ама штом и на тебе така дефинитвно од тоа е
Две бремености истерав и сум заборавила. Знам дека во бременост па сјаеше, мека, преубава... ама тоа изгледа тек во подоцна бременост е
Леллелел јас па се мислам зашто преку ноќ веќе да не се чешла .. 718181 кила маска ставам последни неколку миења ама џабе умрсена лом ..
Женчиња тие што сте 10,11 или 12 недела дали имате запек често, гасови?? Исто така и грчеви од време на време во матка? Лоши соништа многу а и соништа како имам односи со сопругот Јас сум утре 11+3 гасови деновиве еден тон, запек лом на 4-5 дена сум во вц, и грчеви имам од време на време секој ден по 3-4 пати на ден дури и како пецкања во матка понекогаш... вајда се ова е нормално. Пред 2дена бев на контрола супер си беше се докторот задоволен беше.
Гадењево веќе е неподнесливо 6+2 денес ама неможам воопшто од се ми се накрева ни јадена сум ни ништо.. понепријатно чувство нема .. незнам до кога вака
Јас сум за нијанса подобра денеска, 7+6 сум. Пак станав и нагони над шоља на празно имав, ама и вчера и денеска немам повратено после јадење. Денес за чудо и подобро се чувствувам, а до вчера како болна се осеќав, од кревет како станев одма ми се слошуваше уште толку. Пијам антиметил едно сабајле, едно навечер веќе 2 дена, дали тој ми помага или си се смирува само незнам...
исто ете ја скратив и пак џабе, на кец можи требаше да ја манам Ама со првото бе не памтам вака да ми беше, еве и слики гледам арна е, ќе почнам да вервам во бабини деветини дека ако е женско ја зема убавината на мајката па зато неможиме крајо да им го најдиме на косите е тогаш ке ја прифатам промената
Јас имам женско, во бременоста ми се згусти коса до бескрај. Едно влакно не ми паѓаше цела бременост. Поубава никогаш не ми била косата. Е после ми наплати, после пораѓај мислам. Сега веќе скоро година после пораѓај се враќа во нормала.
I jas pijam eutiroks, vidi probaj zavisno koga stanuvas na sabajle, jas na primer pravam alarm vo 6h sabajle pijam euriroks, prilegnuvam i posle koga ke stanam nakaj 7 odma nesto kasnuvam cips najcesto solen i taka najdov resenie. Jas do kaj 10 nedela imav strasni gadenja i povrakanja po 6 pati vo denot ama sega veke se namaluva gadenjeto.
Вие што сте веќе 18 19 20 недела.. кога почнавте да осеќате бебе.. ? 19 терам и дефинитивно сум заборавила како ми беше со првото... постелката ми е на преден ѕид така да слабо осеќам....