Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    2.026
    Mene od mesoto mi se gadi, vareno, prženo, pečeno, a mesarkа sum si inače.
    Segа samo mandarini, limuni, turšija, suvi kifli, krekeri, sok od portokal i čokoladno mleko.
    Drugo sve mi e manje više bljak

На mariz и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.908
    Исто и мене ми беше на почеток од месото а ептен јадев месо, сега се јадам освен пилешко:puke: премногу гадно ми мириса, и јас сум повеќето на ѓевреци од сабајле, макарони со сирење,палента..и така истото го вртам два месеци

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.731
    Леле со пилешкото исто, посебно стек. Исто на сабајле сакав да јадам јајца пржени,варени сега неможам да ги смислам :doh:

На WhiteCat33 и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Јас па и кафе неможам да смислам :D Не сум ни пијач некој, ретко кафе да се напијам (турско или нес со млеко без лактоза). А сега само да помислам на мирисот од кафе, ми се слошува (facepalm)

На flower55555 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.908
    Исто скрос, и со јајцата и со стек, а мм само тоа јади јајца и стек, кога јади тој стек го готви надвор на балкун:rofl: и потоа кога го јади јас чекам во вц да го изеди и да излуфтира па да се вратам:puke:

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    107
    Jas sum 9+1, od 7ma pa do den dva pred 9ta neddla umirav, ovie dva, tri dena sum podobra samo navecer gadenje. Ocigledno samo od sebe pominuva ne znam, moze i da mi se povtorri pak. Olesnitelno mi bese so samo so kje stanev odma stavav kreker vo usta da imaa nesto vo zeludnik. Voda edvaj piev so lazice se macev no potoa zemav dobra voda na baza so gjumbir i mi pomogna. Isto taka fishwrmen frends bobbonite i mentol masitiki mi bea spas vo momeento na gaadenje a koga kje mi bese najteso vo limon so med go naogjav spasot. Ti posakuvam sto pobrzo da ti prekinat macninite ❤️

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Проблемот е што морам на гладно да пијам Еутирокс за тироидната и после мин 40мин, саат да не јадам... Башка и од ментол ми се гади, исто дури и од помислата на ментол, па и заби едвај мијам (facepalm)
    Гастрогардот едвај ги соџвакувам, а па доста ми помагаат. Незнам дали од антиметилот и гастрогардот денес сум подобро, не повратив ниту еднаш. Уште сум со чувството 24/7 мачно, гадно, неубаво на цел организам... ама не ми дојде денес да повратам. Ми е криво никаде не прошетав со дечињава, ама крш бев :( Денес едвај отидовме подароци да им земеме, маж ми ме гледа скисната и ми вика: Леле каква си, во фаца се гледа дека не ти е арно ич :worried: Ова косава похаотична не ми била, а обично ја фенирам сама, виткам, тинтрам... сега немам сила од што ми е лошо и пред огледало да седнам (facepalm) Се надевам дека нема да трае долго :(
    Фала :hug:

8. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.731
    Е јас уште да можам да го натерам мм сам да си го пржи стекот :D
    Е мене па така ми е цело време мачно и гадно а не повраќам, а за косата шо да кажам како метла ми е сува, не се чешла преку ноќ се смени зато ја скратив на пола од шо ми беше:mm:

На WhiteCat33 и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Лелеее и од тоа ли ми е сува, леплива никаква (facepalm) Јас па се чудам од сјајна мека коса, што и бидна :rofl: Си мислев сум ја изгорела преку ноќ хахахах

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.731
    И јас се чудев ај шампони маски и шо уште не се сменив џабе и сфатив од бременоста е, ама штом и на тебе така дефинитвно од тоа е:D

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Две бремености истерав и сум заборавила. Знам дека во бременост па сјаеше, мека, преубава... ама тоа изгледа тек во подоцна бременост е :lol:

12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.214
    Леллелел јас па се мислам зашто преку ноќ веќе да не се чешла .. 718181 кила маска ставам последни неколку миења ама џабе умрсена лом ..

На flower55555 и mariz им се допаѓа ова.
  13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.214
    Женчиња тие што сте 10,11 или 12 недела дали имате запек често, гасови?? Исто така и грчеви од време на време во матка? Лоши соништа многу ;( а и соништа како имам односи со сопругот :$:$Јас сум утре 11+3 гасови деновиве еден тон, запек лом на 4-5 дена сум во вц, и грчеви имам од време на време секој ден по 3-4 пати на ден дури и како пецкања во матка понекогаш... вајда се ова е нормално. Пред 2дена бев на контрола супер си беше се докторот задоволен беше.

Последна измена: 30 декември 2023
  14. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Гадењево веќе е неподнесливо 6+2 денес ама неможам воопшто од се ми се накрева ни јадена сум ни ништо.. понепријатно чувство нема .. незнам до кога вака

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Јас сум за нијанса подобра денеска, 7+6 сум. Пак станав и нагони над шоља на празно имав, ама и вчера и денеска немам повратено после јадење. Денес за чудо и подобро се чувствувам, а до вчера како болна се осеќав, од кревет како станев одма ми се слошуваше уште толку. Пијам антиметил едно сабајле, едно навечер веќе 2 дена, дали тој ми помага или си се смирува само незнам...

На WhiteCat33 и flower55555 им се допаѓа ова.
  16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.731
    :rofl::rofl: исто ете ја скратив и пак џабе, на кец можи требаше да ја манам :D
    Ама со првото бе не памтам вака да ми беше, еве и слики гледам арна е, ќе почнам да вервам во бабини деветини дека ако е женско ја зема убавината на мајката па зато неможиме крајо да им го најдиме на косите :rofl:е тогаш ке ја прифатам промената :rofl:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    5.761
    Јас имам женско, во бременоста ми се згусти коса до бескрај. Едно влакно не ми паѓаше цела бременост. Поубава никогаш не ми била косата. Е после ми наплати, после пораѓај мислам. Сега веќе скоро година после пораѓај се враќа во нормала.

На WhiteCat33 и flower55555 им се допаѓа ова.
  18. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Среќна и бериќетна нова 2024!!!!
    Живи, здрави, исполнети и успешни девојки.

На 5678m, WhiteCat33, intj_girl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    101
    I jas pijam eutiroks, vidi probaj zavisno koga stanuvas na sabajle, jas na primer pravam alarm vo 6h sabajle pijam euriroks, prilegnuvam i posle koga ke stanam nakaj 7 odma nesto kasnuvam cips najcesto solen i taka najdov resenie. Jas do kaj 10 nedela imav strasni gadenja i povrakanja po 6 pati vo denot ama sega veke se namaluva gadenjeto.

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    1.671
    Вие што сте веќе 18 19 20 недела.. кога почнавте да осеќате бебе.. ? 19 терам и дефинитивно сум заборавила како ми беше со првото... постелката ми е на преден ѕид така да слабо осеќам....