Денес 7ма полна недела, ме откорна половината многу ме боли, а и се изнервирав со малото денес си мислам од стресот да не ми е малце паника ме фаќа
Здраво, нормално е да имам како жолто бел изцедок од градите? Бремена сум 12 недела, и премногу ме болат особено навечер кога се вртам од една на друга страна
Девојчиња, има ли некоја од вас во 12 недела болка како тежина ептен ниско доле на средина, некое чувство како бешиката да ми тежи и боцка?
До сега ми се појавуваше странично, де лево, де десно. Вака на средина од вчера почна и не е периодично, туку постојано ја осеќам таа нелагодност. Се надевам нормално е.
И јас се надевам утре сум на конзилиарно на Гак па ќе видам. Кажете ми како се справувате со запек .. јас со денови во вц не идам претешко ми е ..
Мене па овојпат ептен ми помага, ама конкретно Баланс или некој друг јогурт со пробиотик и немам никаков проблем. И овошје многу јадам и тоа помага.
Пробав ама јок .. за 30мин истурив црева и тоа пробав секој дрн различни млечни сирење, јогурт, к.млеко и исто од сите..
Мислам дека може со упат од матичен гинеколог, сигурно не е скапо државно, а може и приватно околу 2000-3000 мислам.
Девојки јас ставам кринон гел. Сакав да ве прашам за првите брисеви. Дали знаете дали треба да го прекинам гелот на неколку дена или не смета? Исто можам кога сакам да го заменам со утрогестан. Не знаев на пример дали е попаметно до брисевите да пијам утрогестан за да не пречи кринонот за брисевите.
Здраво на сите ❤️ среќна нова и среќни празници , сакав да ве прашам што може да се зема за настинка за време на бременост ( проследено до кашлица ) 8+6 сум .
Веќе скоро една недела го користам утрогестан вагинално поради кафен исцедок , меѓутоа на бришење на тоалетна забележувам пак исцедок бледо кафаев , сакав да прашам по колку време има ефект леков ? Втроник сум и на преглед и таму ќе прашам..