Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    I jas bi sakala da si otvorime vtoro tromesecije od bremenosta. Eve denes vleguvam vo 13 nedela od bremenosta i se custvuvam odlicno. BellaS ajde nie da ja otvorime temata za vtoroto tromesecije od bremenosta. Ti koja nedela si?

2. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Убаво ви текна, ај отворете, јас имам уште една недела од второ тромесечие па ке ве дружам :)

3. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Dobar den,eve si rekov da pisam da vidam i drugite da pisat za prvoto merenje na bebusot i za srcevata akcija,eve jas vo ponedelnikot bev povtorno na kontrola bidejki bev so kasna ovulacija( i pred 14 dena bev na ginekolog) i doktorkata se malku isplasi dali plodot ke raste ama se si e ok, i spored mene jas vo ponedelnikot bev 6 nedela i 5 dena,a spored doktorkata sam 6 nedela i 2 dena i imase srceva akcija :rofl: :rofl: ,i goleminata na plodot bese 5.08 mm sto kako sto procitav za plod vo 6 nedela e dobro inace dobri sme so gadenje prispivanje vo sekoj moment i taka .pozdrav..........

5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.155
    Ко испитувања се прават во првото тромесечие? Сега за сега проверив само крв и урина ок се резултатите, докторот ми рече секој месец да проверувам па не е тоа многу често :^)
    Во 12 недела брисеви да правам и толку. Се си викам некој пропуст да не ми прави да не има уште испитувања, се намачив за бременоста и многу ми е страв сега да не пропуштам нешто :(

6. ArtMind

ArtMind Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo drushtvo. Mi docneshe edna nedela i imav bolki vo stomakot isto kako pred menstruacija, a mi se sluchi prethodniot mesec da mi docni isto 8 ili 9 dena ama znam deka beshe od stres poshto mi se sluchuvaa nekoi raboti. Se izraduvav vchera i sea treba da odam na ginekolog. Znachi da prasham dali e se vo red ako: sekoe utro mi se vrti i mi se loshi konstantno celo vreme, a toa e edna nedela, nemozham da spijam od shto imam gadenje, nemozham da jadam ni da pijam nishto, mnogu sum omalaksana i nemam sila, 2 dena nemam nishto vo usta staveno osven voda, prelosho mi e i sakam da znam dali e se normalno. Prethodnite simptomi sho gi kazhav se vo red neli normalno e, ama 24/7 da ne ti e dobro?! Dali mozhebi deka e ushte pochetok i teloto ne mi e naviknato? Vchera za prv pat izlegov nadvor posle edna nedela i znaete sho mi se sluchi?! Padnav vo nesvest vo aptekata vnatre koga otidov po test. :D Pozdrav i pishete mi. :)

7. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Здраво идни мамички. Самошто се вратив од втората контрола,уствари денес требаше да слушнеме срцева реакција. Според докторката,плодот се развива добро,малку се загрижив оти мислам дека е многу мало за 7ма недела,7 мм го измери докторката.. Исто,ми препиша и утрогестан 200 мг,по една дневно вагинално,и за еден месец повторно на контрола.Меѓутоа,сега читав по форуми, обично во првите недели треба да се направи крвна слика,според тоа што пишувале. Мене докторката не ми спомна никаква анализа денес.Што знам,јас неискусна,и паничам за се во врска со бременоста..

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.857
    Асја ако толку сакаш да ја испиташ крвната слика и урината земи си упут од матичниот лекар(општ) и појди си во лабараторија :).

На Nadezna123* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Не,не ми е до толку ама сакав да знам како сте поминале вие на првиот преглед.. Што знам,нешто се збунив оти прекратко траеше прегледот.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Мене на првиот преглед (крај на шеста недела) ме гледаше на ехо да констатира бременост, на вториот (средина на осма) исто само ехо и проверка на срцева активност. Сега ми закажа на крај на 12та, па ќе видиме тогаш...

11. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    здраво девојки сакам да ве прашам за мислење. денес влегувам во 7ма недела, вчера повраќав едно десетина пати, денес веќе 4 пати, а до вчера ни П од повраќање, освен повремено гадење. Можно ли е вака наеднаш да почне.Многу сум малаксана

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    можно е...нормално е. Да не почна да примаш и некоја витаминизација?

13. MajaDM

MajaDM Нов член

Се зачлени на:
    8 мај 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Za zelezo, jadi semki od tikva ;)

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Во бременоста се можни ваквите работи,да незнаеш ни што ти се јаде ни што не,да поврајкаш и да немаш ништо од мачнини и гадење.

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Здраво женски. Јас бев денес на гинеколог ми кажаа дека е рано уште да се види бебето, ми закажаа за понеделник :rofl:
    Си направив крвна слика и урина, железото ми е ок, а хемоглобинот на долна граница и тие некои под него МЦ незнам кои. Тоа не ме загрижува, ми дадоа фоливит феро, туку во урината кај бактерии има +++ и еритроцити и леукоцити во урина покачени :worried: :worried:
    Ја повторив денес анализата на урина, ама немам резултат, си отишол матичниов порано денес :(
    Совет :?:

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.857
    Направи си уринокултура на микро да видиш за бактерии во урина да не имаш

17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169

Да да ќе направам. Тоа само на микро, или има и во авицена???

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.857
    Јас на микро правам не сум од скопје :)
    Иначе и јас имав леукоцити а уринокултурата излезе стерилна.пиј повекје чаеви од брусница

19. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Здраво јас сум нова на оваа тема па да се пријавам .Бремена сум близнаци со помош на моето второ ин витро .Вчера бев на контрола во Ремедика и супер се развиваат моите бебушки инаку сум бремена 6+3 недели .Па сакам да прашам од кога почнавте да имате мачнини да ви се повраќа ,јас денеска цел ден имав мачнини осеќав како да ќе повраќам но само ми се гадеше од јадењето денеска што го јадев. Поздрав до сите што сте на оваа тема и се надевам ќе делите совети и ќе се дружиме :inlove: :inlove:

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Поздрав до тебе Нана и до бебушките :)
    Мачнините во првото тромесечие се сосема нормална работа, и биди среќна што кај тебе тоа е така, кај мене почнаа многу покасно, дури во второ тромесечие и траеа многу подолго :(
    Од симптоми во прво тромесечие имав само замор и поспаност.
    Поздрав уште еднаш и се читаме, за совет и дружба сме секогаш расположени :)

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.