Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Јас па природно имам суво лице, сега ми е мрсно, и немам ниту една акна и косата ми е порасната како луда. Не сум забележала дека нешто посебно ми се мрси, исто како и пред тоа. Немам апсолутно никаква промена засега што се однесува до изгледот.
    Не сум средена како претходно, ама тоа е така заради мачнините, немам баш волја и енергија и не сум приметила ни дека сум разубавена ни не. Скроз иста засега.

На flower55555, kitsune, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    629
    Јас ослабнав 2 кила шо повраќам. Мешето ме боли малце ама од гасови изгледа. Гадењето ми се намали само наутро сеа ми е..

На merriel0, Just Women и mariz им се допаѓа ова.
  3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    И јас сум ослабена, дури носам некои фармерки што пред тоа ми беа малку тесни.
    Исто ме боли стомак и мене и веќе не знам од што, дали од гасови, дали од лигаментите, не знам да дефинирам.
    За лошењето, вчера и денес сум подобро, без повраќање, ама ќе видиме дали се намалило или само така се погодило.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.380
    Истооо и лицето ми е катастрофа, а баш ми беше смирено последната година од бубулички :( Па кај по лице и по гради и грб имам по некоја, хормони брееее... Мислам убавината додека дојде, ќе се порадуваме месец, два и ќе се породиме и пак нов хаос од хормоните и пак на ништо нема да личиме :rofl:
    Денеска 9 недела :inlove:

На CvetCvet и kitsune им се допаѓа ова.
  5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.213
    Јас за килажа сум иста некако .. имам и јас како грчеви, гасови и вчера вечерта кога ставив утрогестан после 2-3 саати кога бев во вц како на бришење во вагиналетата да имаше кафени линии и точки .. сабајле станав немаше ништо освен вагиналетата .. пишав и во труднички гледам никој не врати .. незнам од што може да е вака фала богу немам болки или слично утре сум на скрининг и контрола кај матичната.

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Да не си повредила некое капиларче додека си ја ставала вагиналетата?

7. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.213
    Незнам не осетив дека лошо ја ставив ..

8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Не би требало да е ништо страшно, штом веќе нема и немаш ни болки. Секако утре си на преглед, не се секирај.

9. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.213
    Не нема ништо веќе, болки немам само гасови и како секој ден грчеви мали од време на време ..

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Тоа и јас го имам.
    Јас вчера кога одев да мочам, при давање напон, осеќав како да ме боли цел стомак, како мускулна болка, како сечење, не знам да ја опишам болката. Се надевам дека е од лигаментите.

11. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.213
    И јас имав така од време на време нарочито кога ми е полна бешика кога ќе станам од спиење пример

12. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Девојки утре сум за крвна слика и мокрача , си велам утрогрстан да не ставам вечерва ? Ваше мислење ?

13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    1.288
    Стави си, нема никаква врска со крвната слика и урината.

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.730
    Лицето само од десната страна ми е катастрофа, левата се држи уште :D
    Витамин ц серум почнав да ставам, тие шо си ги имам си стојат уште не се губат, ама барем нови не излегуваат..
    Јас денес 8 полни недели, тоа е 9та уствари? Не памтам како се рачунаа неделите :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.380
    Да, во 8+ веќе ја полниш 9тата недела... :) Една нед рамно сме разлика значи. Јас полни 9 денеска:inlove: Од вчера чудни грчења доле ниско, истите еве и денес ги имам.. вчера едвај заспав. Ама ваљда си е нормално :doh:

Колку слатко беее на апликацијава има колкаво отприлика му е рачето на бебето :inlove: 3 апликации симнати имам, сите 3 посебно убави ми се и сите ги користам :rofl:

Прикачени фајлови:

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.730
    Лелее прејако, која апликација е таа? Јас една само имам со tips, син ми само ја отвора да го видел бебето :inlove: па има слика како расти стомакот по неделите и ми вели оти тебе ти е поголем :D:D а вистина некако многу рано почна да ми се познава:inlove:

Првите брисеви и торч испитувања кога се правеа?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.380
    Ovia Pregnancy е оваа. А ја користам и Pregnancy и македонскава mamma.mk од пред некој ден.
    Брисеви 12та нед имам закажано, односно 11+ некој ден ќе сум, исто и приската тогаш (ехо скринингот кај матичната јас ќе правам, крв на клиника). Торч незнам дали имам правено со првите 2. Што каже матичната, тоа :?:

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Девојчиња!!!!! Позитивен тест денес, среќа до небо! 5та недела точно (според апликација :lol:). Ве молам споделете, што направивте следно, што ме чека од задачи(што следно), дали некоја од вас била физички активна во овој ран период од бременоста (3 пати неделно на тотал боди воркаут). Утре одам на матичен одма, што потоа се обавува? Превозбудена!!!!!!!!!Збунета!!!:hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На BambyLove, WhiteCat33, merriel0 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    1.232
    Cestitki, mene maticnata mi zakaza prv pregled vo 6ta nedela za da se vidi dali e dobro namesteno(da ne e slucajno vonmatericno) i mi kaza krvna slika i urina da napravam i da pijam femibion. Tolku e prv pregled samo da potvrdi bremenost. Za srceva reakcija 7-8 nedela ke ti zakaze. Vo odnos na vezbanjeto jas ne bi vezbala odnosno rizikuvala, dovolno e blagi vezbi, pesacenje, sepak bremenosta e najbitna vo prvite nedeli

20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.278
    Od krininot ti e taka verojatno. Jas ne otidov, nekako ne sum sigurna deka sum sosema zdrava.