Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.277
    Исто и мене.
    Јас и повраќам уште :(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Со повраќање сабајле на гладно сум со нагоните... и навечер :( Ама не секоја вечер (ваљда зависи што сум јадела). Вчера сутлијаш правев со пудинг од ванила, ај убаво ми беше конечно нешто да си каснам со желба. Арно ама после тоа растур направив (4 пати сум повраќала) и толку, сутлијаш сега нема да видам уште година ипол 2 :D Слатки маки...

3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.277
    Jas go prativ maz mi da mi kupi kroasan vcera vo 00h, otide covekot da mi kupi bozem nesto konecno izraziv zelba. Ni 5 min ne pominaa odma si povrativ.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Се надевам нема уште долго да трае...

Него знам е нормално, ама пак јас да си прашам. Имам исцедок бел и водлест, нешто како во овулација што ни е исцедокот. Не мириса, не чеша, ништо. Бело густо, а околу мокри гаќите. Нормално е така?

5. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мене оваа ми е трета бременост луѓеее ама и претходните беа исти со првото дете 4 месеци со второто 9 месеци си повраќав а со ова еве 13 та недела е веќе. Јас пак многу западнав психички немам сила веќе само плачам се нервирам дома затворена во 4 ѕида

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.277
    Па мене во овулација обично ми е скроз прозирен и растеглив а сега ми е баш така бел и водлест.

7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    18.317
    И мене малце ми се мокри во текот на денот. Инаку знам дека со исцедок матката се штити од бактерии и инфекции. Нешто како одбранбен систем на матката ќе му дојде.

На intj_girl и mariz им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Еее фала ти за убавото објаснување, мирна душа сега :hug: Не сакам секојдневни да ставам дека проблем ми прават, па на секое гаќи менувам (facepalm)

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Ко јас да сум пишала исто се осеќам, лежам в кревет гладна, само шо ќе го погледнам фрижидерот ми се гади, прееска имав желба за тост со сирење и чај таа комбинација прв пат да ми падне на памет, до пола со сласт јадев после со сила и почна да ме боли желудник. Едно време ми се пријаде хамбургер му кажав на мм, после пола саат излезе од работа да ми купи остај му велам нејќам ни да го видам не па да јадам :@:@

Мачно, тешко, детево не оди во градинка дома е јас неможам да станам да му се посветам, па си лежиме двајцата дури да си дојди татко му, па сега и за тоа имам грижа на совест.
    И да баш крајот не ни се наоѓа :headbang::D

10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Девет месеци е многу :(:(
    И мене ко да ме мава на психа ама се држам некако.
    Пиеш ти нешто? Еве јас ке пробам со Антиметил, крај краева ке прашам за Фамосан дали смеам порано ко имав проблеми со желудникот исто имав болки и гадење па со едно апче бев како нова. Читам некои го пиеле и во бременост, најверојатно е дозволен во второ тромесечие.

11. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ништо не пијам душо матичниов ми вика ќе помине ќе помине не треба ништо и знаеш после кога ќе ти рече доктор така не се осудуваш да земеш ништо

На WhiteCat33 и flower55555 им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    18.317
    И јас неможам ич секојдневни. Ги користев на последен ден од добиено да не се потам во другите. Сега само еднаш ставив кога бев на гинеколог од гелот што става на сондата да истече на секојдневната и фрлам после.
    И како за ,, утеха” од искусни што поминале бременост и цела бременост ќе си бидеме мокри :rofl:

Туку ова со јадењето. Јас од најстрвно суштество со 50 кила на 175 висина, уста не ми се отвара. Не ми се гади, не повраќам до сега фала богу, ама па и ич не ми се јаде. Јадам онака насила за да не седам гладна. Сабајле на работа зема колегата бурек со павлака одозгора, едвај пола изедов. Предходно цел го лапав и уште можев. Дома исто. Барем салата можам да изедам и некоја мандарина. Ама и тоа дека морам, не дека сум гладна.
    Ај кога ќе се разјадеме понататака, па да не плачеме дека сме мечиња направени:rofl:

На intj_girl и mariz им се допаѓа ова.
  13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Абе неможи така, не се трпи ај пробај со Антиметил ете сите ги пијат на природна база се не штетат. Тој матичниот очигледно врска нема па затоа така ти вели, јас мојот уште го немам прашано ама сигурно дека нема да ми забрани.

На WhiteCat33 и Ive13 им се допаѓа ова.
  14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
  15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.907
    Мене матичниот дури ми рече и реглан можи ама мене тоа ми беше некако шубе бидејќи сепак регланот е лек хемиски во состав, инаку и да одиш во аптека прво што ќе ти дадат е Антиметил незнам зошто твојот матичен ништо не ти кажал, можеби баш ќе ти ги олесни симптомите..

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Девојки малку настинав , па сакав да прашам чај од кој било смеам да пијам ?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Па јас си пијам чаеви од камилица, мајчина душичка, планински, аронија... Супа повеќе, лимони..

18. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Јас пијам камилица и планински.
    И си правам лимонада со ѓумбир, малку од малку ми помогна.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    18.317
    Го видовме малото зрнце грашок :inlove:
    Четврок ќе слушнеме :l:
    Докторката рече дека е многу убаво позиционирано и дека ќе биде убава бременост. Дај Боже да биде се во ред.
    Маж пресмешен. Вика абе нели одозгора се гледа, зошто од внатре те гледаше :rofl:
    Па уште вика а кога ќе знаеме што е. Викам може и до 7 ми месец да не се види ако несака да се покаже хахахахаха
    Превозбуден е. Со докторката беа повозбудени од мене. И вика на др. тешко мене :rofl: И она вика абре она е супер, види како да не е бремена се однесува :rofl:

На _budaletinka*, CvetCvet, Ive13 и 3 други им се допаѓа ова.