Мене кога ми доаѓа мал бран на гадење ставам некоја соленка грицкам. Ми помага. Само два пати повратив до сега, 12+1 сум
Јас на гладно нагони обавезно имам, а пијам Еутирокс и чекам да помине бар 30мин и да лапнам нешто. Е денес станав и се напив апче, одма во кујна колачи се фатив да припремам... бисквити, ореви да мелам. И 1ч во кујна се забораив и ми се слоши и отидов вода повраќав и жилички крв имаше низ водата Од напонот е така?
Јас наутро и попладне сум ок, дури како да не сум бремена, јадам се и немам проблем. Ама последниве дена навечер не се издржува, мачнини, гадење, киселини и повраќање. Вчера пробав едно јаболко да каснам вечерта и како да ми се смири киселината и повраќањето, ама гадењето си остана и сум заспала.
Скроз исто, сабајле сум сосема ок, може ептен кога ќе станам некоја гадливост да осеќам ама брзо се стабилизира и можам и да јадам и се. Навечер ми е ужас, гадење, повраќање, не можам ништо в уста да ставам. До сега не си го најдов спасит, пробав и со антиметил ама џабе.
Пробај некоја вечер со јаболко, едно само касни штом ти почнат, еве мене ми ги смири киселините и повраќањето.Е сега гадењето ми остана ама барем малку од маклу подобро ми беше.
I jabolkoto na dva tri pati go imam odma povrateno. Ne mi e mene povrzano povrakjanjeto so nekoja konkretna hrana, moze od edna ista hrana nekogas da se ubijam od povrakjanje, a nekogas od istata nisto da ne mi e. Ne znam, eve mislev kje se smiruva kako odminuvaat nedelite, ama duri mislam deka za nijansa e pointenzivno.
Незнам во ова упатство така пишуваше... Го фрлив и јас тоа на мк, ама еве и на ова вечер пишува. Јас пример секако не ги пијам доцна вечер, таму накај 18, 19ч. Да има мин гледам 10-12ч поминато од тоа сабајле. Пастилите на нет на упатство гледам по 2х наутро и 2х пладне може, да не се послаби тие. А таблетиве по 1. Едит: На нет па некаде пишува, попладне исто. Таблетиве се 50мг сув екстракт ѓумбир, а пастилите 25мг. Затоа може по две.
Сега видов во упатството пиши навечер а оваа му рекла навечер не Јас се напив сабајлево едно е сега дали од него или до психата е успеав да доручкувам ко човек без гадење
Некој капилар е сигурно. Секој ден повраќам по малку крв го прашав матичниот рече ништо страшно капилар е. Сигурно пд напонот ти е. Леле ќе славам кога ќе дојде тој ден да немам ни гадење ни повраќање веќе аманнн
Како се справувате со лошење и немање енергија? Не ми се пијат апчиња секој ден, а матичната еве двапати ми ги менува. Ама енергија ич 0, дури и кога не ми е многу лошо, а крвната слика одлична. Арно маж ми кутар, разбира од сѐ, па премногу ми помага, да не речам од пред месец време сите обврски си ги презеде човекот. Ама да седнам праз да сецкам пример, мислам дека одма ќе повратам и од напор и од мирис. Сега најново ми е дека отсабајле сум поок, а после 17 ч. црева ми се превртуваат, што сум каснала сум каснала дотогаш, оти тоа е. Среќа па, 20:30 веќе сум комирана, па таман доаѓа изгледа.
Превртување желудник, икање, ждригање, хаос. Едвај претходно го средив желудникот, сега истото. А, кафе воопшто не пијам, ниту пак благо сум каснала. Се чудам и јас, од нив најмногу ми се гади. Се тешам дека бар целулитот ќе го средам без благо.
Јас сум 12+5 , уште од самиот почеток енергија ми е на 0, воопшто не сум продуктивна, чат пат ќе подзачистам нешто, еве месец ипол кај дечко ми сум дојдена буквално се неам ни распакувано... Одвај чекам да ми се врати барем малце енергијата ова буквално дојде како у зимски сон да сум, 3 месеци од кревет неам станато... Од 5та недела па навака скроз цело време ми се гади, едно време навечер точно во 1 станував да повраќам, а сега или цел ден повраќам или сум топ, по еднаш на ден... Сласт некоја посебна немам ама чим осетам глад одма се тресам и морам да јадам. Живеам на потпечени лепчиња со путер и чај периодов. Салата, и многу морковчиња и јаболки. Друго све од манџички по малце , чим се презаситам, одма...
Ти си добра мила јас 13+2 секој ден црева истурам од повраќање дури последните два пати со крв .. немам што да кажам и дека јадам .. за готвено ич не зборам се саборави како изгледа дома .. едвај чекам да јадам гладна сум како волк
Исто и јас, дури сега мислам дека повеќе повраќам. Антиметилов скроз џабе го пијам и не знам стварно како да си помогнам.
Јас сум 10+1, повраќање од било што, особено ако правам ручек за другите, не го јадам ама од мирисот повраќам. Живеам на крекери, плазма, мандарини, портокали и банани. Понешто друго може пробам, ама џабе. Втора бременост, првата до кај пети месец бев ваква..
Иначе, облека каде наоѓате, Леа, Пре мама, Ева ко лудачки кошули да продаваат, башка боите им се ужас за мој вкус, ко чаршаф за маса старовремски. Ваикики исто ништо.. Други??? Ај уште се кријам под јакна, со хеланки терам, ама за месец, два, мало сутра така...