Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    2.496
    Мене кога ми доаѓа мал бран на гадење ставам некоја соленка грицкам. Ми помага. Само два пати повратив до сега, 12+1 сум

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    76.378
    Јас на гладно нагони обавезно имам, а пијам Еутирокс и чекам да помине бар 30мин и да лапнам нешто. Е денес станав и се напив апче, одма во кујна колачи се фатив да припремам... бисквити, ореви да мелам. И 1ч во кујна се забораив и ми се слоши и отидов вода повраќав и жилички крв имаше низ водата :( Од напонот е така?

3. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Јас наутро и попладне сум ок, дури како да не сум бремена, јадам се и немам проблем.
    Ама последниве дена навечер не се издржува, мачнини, гадење, киселини и повраќање.
    Вчера пробав едно јаболко да каснам вечерта и како да ми се смири киселината и повраќањето, ама гадењето си остана и сум заспала.

На senza.parole и Lady Miami им се допаѓа ова.
  4. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.275
    Скроз исто, сабајле сум сосема ок, може ептен кога ќе станам некоја гадливост да осеќам ама брзо се стабилизира и можам и да јадам и се. Навечер ми е ужас, гадење, повраќање, не можам ништо в уста да ставам. До сега не си го најдов спасит, пробав и со антиметил ама џабе.

На senza.parole и Lady Miami им се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Вчера ми ги зеде мм и му кажале во аптека на сабајле и на пладне се пијат, навечер не.

6. CvetCvet

CvetCvet Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.295
    Пробај некоја вечер со јаболко, едно само касни штом ти почнат, еве мене ми ги смири киселините и повраќањето.Е сега гадењето ми остана ама барем малку од маклу подобро ми беше.

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.275
    I jabolkoto na dva tri pati go imam odma povrateno.
    Ne mi e mene povrzano povrakjanjeto so nekoja konkretna hrana, moze od edna ista hrana nekogas da se ubijam od povrakjanje, a nekogas od istata nisto da ne mi e.
    Ne znam, eve mislev kje se smiruva kako odminuvaat nedelite, ama duri mislam deka za nijansa e pointenzivno.

На senza.parole и CvetCvet им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    76.378
    Незнам во ова упатство така пишуваше... Го фрлив и јас тоа на мк, ама еве и на ова вечер пишува. Јас пример секако не ги пијам доцна вечер, таму накај 18, 19ч. Да има мин гледам 10-12ч поминато од тоа сабајле. Пастилите на нет на упатство гледам по 2х наутро и 2х пладне може, да не се послаби тие. А таблетиве по 1.

Едит: На нет па некаде пишува, попладне исто.
    Таблетиве се 50мг сув екстракт ѓумбир, а пастилите 25мг. Затоа може по две.

Прикачени фајлови:

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    Сега видов во упатството пиши навечер а оваа му рекла навечер не :D

Јас се напив сабајлево едно е сега дали од него или до психата е успеав да доручкувам ко човек без гадење :inlove:

Последна измена: 13 јануари 2024
    На mariz и Ive13 им се допаѓа ова.
  10. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Некој капилар е сигурно. Секој ден повраќам по малку крв го прашав матичниот рече ништо страшно капилар е. Сигурно пд напонот ти е. Леле ќе славам кога ќе дојде тој ден да немам ни гадење ни повраќање веќе аманнн

На Madmozel84, merriel0, Just Women и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Девојки дали барем парацетамол е дозволен за нас ?

12. EK2022

EK2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Да.

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Како се справувате со лошење и немање енергија? Не ми се пијат апчиња секој ден, а матичната еве двапати ми ги менува. Ама енергија ич 0, дури и кога не ми е многу лошо, а крвната слика одлична. Арно маж ми кутар, разбира од сѐ, па премногу ми помага, да не речам од пред месец време сите обврски си ги презеде човекот. Ама да седнам праз да сецкам пример, мислам дека одма ќе повратам и од напор и од мирис.
    Сега најново ми е дека отсабајле сум поок, а после 17 ч. црева ми се превртуваат, што сум каснала сум каснала дотогаш, оти тоа е. Среќа па, 20:30 веќе сум комирана, па таман доаѓа изгледа. :rofl:

14. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Никако , истото е и кај мене само што јас ништо неможам вуста да ставам .. гадење на мах , ужасс

На Madmozel84 и senza.parole им се допаѓа ова.
  15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Превртување желудник, икање, ждригање, хаос. Едвај претходно го средив желудникот, сега истото.
    А, кафе воопшто не пијам, ниту пак благо сум каснала. Се чудам и јас, од нив најмногу ми се гади.
    Се тешам дека бар целулитот ќе го средам без благо. :D

На Madmozel84 и mariz им се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    1.178
    Јас сум 12+5 , уште од самиот почеток енергија ми е на 0, воопшто не сум продуктивна, чат пат ќе подзачистам нешто, еве месец ипол кај дечко ми сум дојдена буквално се неам ни распакувано... Одвај чекам да ми се врати барем малце енергијата ;( ова буквално дојде како у зимски сон да сум, 3 месеци од кревет неам станато...:lol:
    Од 5та недела па навака скроз цело време ми се гади, едно време навечер точно во 1 станував да повраќам, а сега или цел ден повраќам или сум топ, по еднаш на ден... Сласт некоја посебна немам ама чим осетам глад одма се тресам и морам да јадам. :wasntme: Живеам на потпечени лепчиња со путер и чај периодов. Салата, и многу морковчиња и јаболки. Друго све од манџички по малце , чим се презаситам, одма... :drunk:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    1.212
    Ти си добра мила јас 13+2 секој ден црева истурам од повраќање дури последните два пати со крв .. немам што да кажам и дека јадам .. за готвено ич не зборам се саборави како изгледа дома .. едвај чекам да јадам гладна сум како волк :sweat:;(:sweat:

На Ive13 и mariz им се допаѓа ова.
  18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.275
    Исто и јас, дури сега мислам дека повеќе повраќам. Антиметилов скроз џабе го пијам и не знам стварно како да си помогнам.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    2.026
    Јас сум 10+1, повраќање од било што, особено ако правам ручек за другите, не го јадам ама од мирисот повраќам.
    Живеам на крекери, плазма, мандарини, портокали и банани. Понешто друго може пробам, ама џабе.
    Втора бременост, првата до кај пети месец бев ваква..

20. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    2.026
    Иначе, облека каде наоѓате, Леа, Пре мама, Ева ко лудачки кошули да продаваат, башка боите им се ужас за мој вкус, ко чаршаф за маса старовремски.
    Ваикики исто ништо.. Други???
    Ај уште се кријам под јакна, со хеланки терам, ама за месец, два, мало сутра така...