Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kade shto se meri bebeto, se gleda podetalno nego na obichen pregled mada ako odish vo sistina sekoj pregled detalno gledaat :))

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Јас пиев по две од 250 зашто од едно 350 пак имав грчеви. Кога влегов во 9ти ѓи прекинав

Сакав да ве прашам дали реагирате на времево? Јас сум со 0% енергија деновиве. Никогаш вака не сум се чувствувала , едвај со детето обврските ги подмирувам. Значи од почеток на бременоста скоро секоја промена на време и вакво неодредено ме прават флека. И друго сакав да прашам 4д во која недела се правеше? Некаде 22-24? Така како во бледо сеќавање ми е.

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.744
    Да ви се приклучам во групава на прво тромесечие.
    На почетокот кога дознав за бременоста имав јаки бодежи во матката неколку пати.. а се друго ми беше најнормално освен болните гради.
    Со тек на време болките во градите ми спласнаа.. чуствував чат пат гадење и одбивност кон дотична храна и тоа е тоа.
    Денес сум со исти симптоми и тешка ненаспаност, секогаш изморена и ненаспиена како едниствен јак симптом а се друго е во ред и најнормално.
    Во иднина ќе видиме за понатаму..
    Нека ви е со лесно на сите во групава, уживајте во најпрекрасните моменти од почетокот на бременоста.

На kavadar4anka, jasna83, i-v-a-n-4-e и 2 други им се допаѓа ова.
  4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Мамички на почетокот на бременоста 4-5 недела имавте ли грчеви. Јас имам ама траат само неколку секунди. Нормално ли е или не? Инаку имам закажано на гинеколог во среда ќе бидам 5 недела и некој ден се надевам дека ќе ја видам најубавата точка. :hug: до сите

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.744
    Нормални се бодежите. И јас кога дознав тоа време околу 4/5 имав неколку пати јаки бодежи долу за секунда и стивнуваа. Веќе во 6 та нема да ги имаш, барем кај мене повеќе не се појавија.
    Ти посакувам да си слушнеш срценце од се срце, само смирено и со позитивност. Се ќе биде во ред.

На kavadar4anka и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    здраво.... тука нешто слабо се пишува :) ... и јас имав така како грчеви, меѓутоа ми поминаа... супер сме, за 10 тина дека треба да одам на контрола, па после тоа и на контрола за теродината..... размислувам за да одам да ми ја следат бременоста и во Бт во Плодност, не дека не и верувам на мојата матична само сакам второ мислење и да ми биде објасенето се детално, тука само гледаат набрзина и ај чао:?:... знам дека секој ден се со бремени жени, ама па кога е прва бременост мислам дека треба да бидеме запознаени со се, јас немам врска кога , што и како, во кој месец каков преглед следи немам појма :worried:

На vitamina и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Здраво мамичи и од мене. Јас сум од денес 6 та недела,до вчера немав никакви мачнини освен бодежи на јајниците,но вчера незнам што ми се случи, омалаксав на работа ме пуштија порано дома и еве цел ден и денеска од кревет неможам да станам немам сила и главата ме боли како да сум имала температура,значи од вчера не ми се подобри состојбата и незнам што да правам. Му се има ли случено некому ова. Иначе и киселини ме утепаа цели два дена. Се плашам да не му се има случено нешто на бебулево па да има реакција кај мене :(

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако не дај боже има нешто лошо ќе знаеш по неописливи болки. Мене во прво тромесечие континуирано ме болеа јајници онака тапо, а богами и температура е нормална малку покачена во почетокот. Исконсултирај се со докторот за секој случај, а ако имаш грчеви магнезиум ќе ти помогне. Да си преморена цело време и да ти се спие, малаксаност, се е нормално тоа. Јас сум 5ти месец па сеуште спијам по многу и сум омалаксана постојано. :)

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    I jas bev isto tokmu vo vtoriot mesec bev tri dena otsutna od rabota tri dena od krevet nestanav no Kako dojde taka i pomina seuste nemozam da si objasnam sto mi bese togas a so bebeto fala bogu se e vo red ete me na kraj na cetvrti mesec mnogu sum podobro no energijatA mi e na nula kolku i da spijam Pak sum nenaspana

10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Ни јас неможам од кревет да станам ме боли буквално цело тело како грипосана да сум а немам температура

11. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Ista bev i jas,do wc samo odev i mislev deka ke se raspadnam,pomina samo od sebe pij magnezium i mnogu tecosti jadi ovosje da se hidrira organizmot

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    И јас сум многу омалаксана ,ич не ми се работи по дома,имам многу мачнини и некоја тапа болка осеќам во стомакот,де се осеќам ко прејадена де ко гладна,не ми текнува со првото дали ми беше вака,7 нед.сум,и стварно ми е тешкоо,:(

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Него со киселиниве што да правиме, сега прочитав цимет во шоља топла вода ги ублажувало киселините. Уште одма ке пробам :envy:

14. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Na mene nepeceni bademi mnogu mi pomagaa,a imase denovi koga nisto nepomagase,probaj da povratis moze ke ti olesni malku

15. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Ке пробам и со бадемите,а за повраќање и тоа правам овие два дена,уште не сум оправена од кревет не станувам. Денес и крвна слика правев па ја чекам матичната да се јави за резултатите,да не е вирусно нешто

16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zeni zdravo!
    Po site kalkulatori bremena sum 4ta nedela :) na ginekolog sum tek kraj na avgust.
    Sega za sega sum super, mali grcevi koi brzo pominuvaat, ama potsetuvaat deka ne sum sama :) cudno mi e koga gi nema saat vreme :)
    Dali imate iskustvo so hcg, mene na posledna kontrola mi bese 230, sto odgovara za 4ta nedela. Kaj vas kako?
    Ubav den i cestit praznik!!!

На Божур, kavadar4anka, i-v-a-n-4-e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако го минав прво тримесечје, многу се радувам на сите нови мами, така да прво и најважно WELCOME, ти посакувам да имаш школска и лесна бременост која без никаков проблем ќе ја истераш до крај. Јас лично не знам колку ми било, јас од тест на гинеколог отидов директива и само ми потврдија бременост. Само сакав да те поздравам, сигурно некое девојче ќе ти пише како било. :*

На kavadar4anka и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  18. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Cestitki mari-ja i lesna bremenost uzivaj sega í ne se optovaruvaj so hcg vrednosti samo pij si folna í mozes i magnezium dokolku imas grcevi

19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    и јас веднаш после тестот отидов на гинеколог и таму ми потврдија. еве сега сум 9+2 и пак понекогаш имам мали грчеви.пиј фолна (јас пијам фолна + јод) и магнезиум. ти посакувам се најдобро, позз мила :*

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Pijam Elevit, vo niv ima bukvalno se, pa malku mi e podobro odnosno nemam tolku grcevi :)
    Vi blagodaram na odgovorite!