Одвратни се. Ми ги препиша др прееска. Ќе шмукам и ќе трпам, само да има ефект. После колку имавте ефект? Иииии , слушнавме . Солзи течеа немааа стоп.
Мене додека ја шмукам не ми е толку грдо. Одпосле вкусот што ми останува во уста, ме тера на повраќање.
Не, постојат и апчиња покрај пастилите. Пастилите имаат 25мг ѓумбир, апчето има 50мг. Така да чим ви е гадно пастила, многу подобра опција ви е апчето. Наместо две пастили да шмукате, пиете едно апче и тоа е тоа.
Јас ги имам апчињата ама не гледам никаков ефект од кога ќе ги испијам реално исто ми е лошо а веќе сум 14 +4
Ти барем знаеш кај кого си Мене од кај матичната ми се јави сестрата да ми каже дека закажале на ГАК за втор скрининг,викам ок. Одам после некој ден на преглед и викам на сестрата,дај кажи ми за кој док.е закажан скринингот,гледаше,гледаше во тоа картонот не можеше ракописот да си разбере,само знам дека е презиме на буквата Д ,во соба бр. 37 на 02.02.во 10.30ч. Ако знае некоја тој ден која докторка е во таа соба нека ми каже
Во упатат и кај мене нема да,ама во картонот што ме водат кај матичната ,сестрата запишала и презиме на док, ама не можевме да дешифрираме која е ха ха Нема веза ќе идам ќе видам,ако не сум задоволна од прегледот,ако има потреба ќе одам и на второ мислење.
Voda ne možam da pijam, vednaš ja povrakjam. Ako jadam, pa se napijam telnodt, pak povrakjam. Vaka vekje ne možam, na infuzii kje završam. Čare? Aj hrana mi se gadi, ova, ona, nešto se naogja, ama pak voda da ne možam, limunada, mleko, ništo, vednaš povrakjam..
Пробај ладни напитоци ладна вода, сок, цеден сок од портокал ладен, леден чај и сл. мора да пиеш течности ако не преку сила барем 500мл .. јас само што е ладно можам се што е топло нема панса ..
Слободно време сигурно ќе најдеш оди до некој извор во околина наполни си вода многу е поразлична... Не сум скроз сигурна дека ќе ти помогне но јас од таа вода не осеќам гадење. Скроз е различна и од купечка. И имај на ум, секој извор различна е водата
Нема решение мене до 13 недела неможев залче да ставам си пиев само сокови и компоти и се повраќав и на празен стомак. Ке си издржиш гледај само вода да пиеш. Сега сум 18 недела и апетитот ми е ко да сум дупната вреќа...се што не неможев да јадам сега наплаќам.
Jadenjeto i nekako, vodata najmnogu me zagrimuva, odnosno tečnost. Ništo što e tečnost ne opstanuva, ni supa, ni sok, ni mleko.. Nekogaš retko sok i jogurt ne povrakjam, inače užas, a se napijam, sve iskača