Јас одам кај Нинослав во Систина. Ако си во можност за консултација докторот е добар. Само што нема да ти важи извештајот за клексани
Jas piev cela bremenost posle 13 nedela od 100ka. Prekinav negde 32 33 nedela konsultacija so maticen a go piev radi pokacen pritisok na pocetokot. Se e vo red samo sto go piev navecer taka mi kaza maticnata a ovde citav sabajle se pielo.
Kako koj kje ti kaže. Mojava vika posle ruček. P. S. Šube mi e da go pijam plus deka celo vreme povrakjam, gladna sum non stop, pa ušte aspirin na se toa
Toa zavisi od organizmot, jas nemav poveke pritisok visok no zatoa prosireni veni eden kup. Ako me prasas zosto go piev ne bi znaela da ti kazam iskreno. Sube mi bese i mene deka mn apcinja piev jas pa i nekogas go ostavav po den dva.
Devojki jas sum 4 nedeli bremena no denes se razbudiv so bolka vo grlo. Bidejki e nedela nemozam da otidam na maticen da me pregleda. Shto e dozvoleno da se pie ?
Скоро 13-та недела сум, а од вчера малку повремена болка имам во лев јајник, слично кога имав овулација осеќам. Претходно апсолутно никаква болка не осеќав, освен мачниниве од 5-та недела што почнаа и си траат и ден-денес. Нормално ли е?
Нормално е.. и јас скоро имав чудни грчења, бодежи 2,3 дена секоја вечер. Повеќе накај десно јас.. 12+6 сум.. Сега се побрзо ќе расте бебе, па може и повеќе такви бодежи да чувствуваш..
Иста сум овие два три дена, некои чудни грчења и како малааа болка од лева страна.....12+5 сум. Нормално е како што ќе расте бебето да чувствуваме вакви сензации.
Дали некоја има пиено лоратидин во рана бременост? Целото тело ми се исфрли и премногу ме чеша, докторката од Ремедика ми рече да се напијам лоратидин. 6+4 сум и некако ми е шубе, ама и оваа чешање не се трпи.
Мајки, се разочарав тотално, ми се плаче. Од неделата вечер имав ужасни симптоми на грип, маж ми имаше два дена претходно. Се тестиравме вчера, излезе Инфлуенца А. Он е веќе малку подобар, појака терапија доби, а јас само чај за искашлување и Парацетамол. Лошото е парацетамолот скоро воопшто не ми делува. Смеам ли некој природен лек како облоги со оцет и како? А, исто лошо е што воопшто немам апетит, уста не можам да отворам, се мислев дали да отидеме денес на итна за некоја инфузија?
Мислам и аналгин можиш да пиеш и тој е за температура јас за короната пиев, а најубо инфузија да си бараш ке те освежи или дома пиј си електролити. А каков сируп ти дадоа за кашлицата? Со помин.
Која недела си? Можеш да идеш на инфузија да те одвежи малце. Оцет на нозе смееш. Туширање со млака вода. Јогурт пиј ќе те освежи. Ако имаш одобрение за аналгин , во комбинација со парацетамол е супер џа температура. Цедени сокови колку можеш пиј. Бев настината со тем знам како е лошо. Јас плус и не јадев ништооо.
Никаков сируп, само парацетамол и чај за искашлување. Чајот е рефус, на рецепта оди, ама од што немам сила, немам ни прочитано што содржи. 13-та, ама не се издржува. Сега мерев температура, 38,6. Ќе отидам сега на итна, се надевам нема премногу да чекам.
Матичниот ми кажа као не смеел ништо друго. А од гинекологот, никаков контакт немам. Хаос. Башка и предалеку ми беше вчера да отидам таму.