Ние слушнавме во 5+5, но сепак најчесто препорачуваат после 6-та недела токму поради тоа да се избегне стресот ако препано не се слушне.Затоа само позитивна мисла и без разочарување предвреме.
Па вака се супер си пишува дека е. Вратниот набор е океј 1.2мм, носна коска + што значи дека има. Кај мерките на бебе, исто е се океј
Благодарам мила Срцевите отчукувања беа 144, докторката мислеше дека тоа е така поради тоа што бебе спиеше... Сега тоа ми е во мисла
Јас утре 9та недела ќе одам на контрола да видам дали ќе слушнеме. Пред две недели кога бев едвај плод виде. Не можам да ти опишам кој стрес го изедов, едвај чекам да дојде сабајле. Инаку, со првата бременост слушнавме во 6+, втората во 8ма недела, ова третово уште сега ме нервира.
@Njanje Мене ми рекоа дека воопшто не е битно колкав е пулсот на бебето наводно... Тоа се менувало и зависело и од твојот пулс.
Знам како ти е, синока не спиев скоро цела ноќ од мислење. Денеска се подсмирив малку. Си реков ако се нервирам ништо нема да постигнам, може само полошо да си направам. Стискам палци да биде све во ред за сите ние жените што ги поминуваме истите маки
Здраво и со лесно на сите Сакав да ве прашам колку често одите на ехо прегледи? После првиот преглед во 6та-7ма недела следно кога одите?
Зависи до твојата матична. Јас одев на две-три недели прво тромесечие, а сега дека сум во второ, поретко. На три-четири недели. Односно после приската 12та недела, следно 16та, и сега за втор скрининг после 4ти Март. Со лесно и на тебе
Жени вие што сте со мутации и пиете метилфолат од 1000 и б12 од 1000 дали пиете и додаток мултивитамини? Зошто во премама има плус метил 400 па да не ми е многу? Исто дали некој доктор ви препорачал додатно холин да пиете?
За холин незнам. Јас ги пиев Премама ,кај мене се покажаа врв. Косата ми растеше ко луда,лицето ми светна скроз.
Фолна киселина или метил фолат сеедно е хидросолубилен витамин, значи не можеш да се предозираш не се плаши.