Zenski zdrAvo, mene mi treba vasa pomos. Imam ostri bolki vo stomakot (skroz dole desno, pod jajnikot ke mu dojde i na sredina odnosno bolki vo matkata). Ne mi e nisto pola h, pa tuku ke me presece ostra bolka ili ke me pecka podolgo vreme. Sekret fala Bogu normalen imam, bel. Malku se plasam... sovet, mislenje?
јас и ти, како темпирани бомби .... кога ти е краен термин ? мене прво ми рекоа на 22.02.2016, па последниот пат кога бев на 19.02.2016 година... Јас додека бев на работа направив два теста, двата без позитивни третиот го оставив за утредента отсабајле, ама кожа не ми траеше и попладнето бев да проверам преку крв, меѓутоа само пишуваше позитивен немаше хцг изразено во бројка.. Така што третиот тест остана неискористен.... Здравје може ќе се најде Утредента бев на гинеколог и се виде малото точкиче , после еден месец веќе беше ембрионче, а сега последниот пат беше во форма на бебе
6та недела и трета бременост. Сите три бремености различни, во првата се сокинав од повраќање, во втората бев супер и многу спиев, сега се будам по 5-6 пати во ноќта жива вода, и имам многу желба за јадење... Незнам како да си ги исконтролирам жештините ќе збудалам веќе . Позз мамички
Draga @LilNann jas i ti sme isto sto se odnesuva na nedelite, mene mi e prvo detence, ama iskreno se nadevam ke imam srekja da te stignam vcera ja pocnav 6 tata nedela, so apetitot imam problem, eden den stanuvam pregladneta, drug cel den nisto ne jadam. Sekoe sabajle vo 7:20 sum na pat kon wc to, pa nazad na spienje. Tuku sakav da prasam, povrakjanje, gadenje koga pocnuva ako voopsto pocnuva. Jas sega za sega sum super nemam nikakvi problemi.
jas denes bev na doktor.Vcera praev test i bese pozitiven.Denes mi potvrdija bremenost vo 6 nedela.Imam gaddenje i macnini nasabajle, nemam apetit taka lesnicko samo ovosje zemam.Mi kazaa deka imam cista, mi kaza ginekol. deka bila genetska?!? da ne se plasam.Kako genetska prv pat slusam, dali imam mesto za panika.Sekoj sovet od iskusni mi e dobredojden.Prva bremenost mi e i neplanirano ispadna ama taka trebalo da bide pozz
Јас незнам немам такво искуство ама штом ти кажал да не се секираш, тогаш немој ако еве туално имаш сомнеж и за мислењето на докторот тогаш направи си уште еден преглед на друго место, побарај и второ мислење
Luge preplasena sum.Nakaj 7 ned. sum.Sinoke vo wc sto da vidam krv na gaki i na toalet.Me pregledaa mi kazaa plodot e ok, mi stavija inekcija progesteron i mi prepisaa utrogestan a 200 imam i denes pri brisenje.mi kazaa da lezam. ve molamm sovet ke poludam :'(
Многу девојки имале крварење во текот на бременоста. Добро е што веднаш си посетила гинеколог и си примила терапија. Станување буквално само за до веце. Одмарај како што ти кажале докторите и продолжи со препишаната терапијата. Крвта од цистата ли е? Која е нејзината локација? Со добра мисла само.
мене ми кажаа сум имала циста на јајник.Ама синока касно кога видов мојот матичен не го добив и веднаш во дуг град.Таму др.генек. ме прегледа ми кажа циста немам.За крвта ништо не ми кажа вика од односи може ама не сум имала откако дознав за бременоста, или ми кажа недостаток на прогестеон за тоа крвта. Незнам леле имав и кафеав исцедок и кога спомнав ми кажа дека сум морала со оваа тетапија уште тогаш а мојот ген. ништо не ми даде, ми кажа циста имаш. ке полудам мамички, мн ми е страв.
И јас да се приклучам во групава. 7 недели и 5 дена. Вчера бев на преглед, се е во ред, го слушнав и срцето. Трета бременост. Некако паника ме фаќа ☺ Мачнини имам од 4 недела и еве уште. Со јјадењето мака мачам. Ќе ми текне нешто ми се јаде само што ќе го помириснам ми се одјадува. се на сув леб сум. А нон стоп чувствувам глад. еве сега ми текна мармалад ми се јаде и јадам во ниедно време. Докторот ми препиша Тифол и бедоксин. Контрола за две недели. Инаку планирам да одиме на одмор, ама со кола па ќе видиме што ќе биде. Се надевам нема да имам некој проблеми.
Здраво на сите нова сум на форумов на сите им посакувам лесна бременост.Вака јас сум 7 недела во бременоста се чуствувам одлично за разлика од првата бременост но денес како гром да ме удри отидов на приватно и ми рече дека ембрионот е добар и има срцева реакција но дека жолчното ќесе било поголемо и дека може да се резултира со аномалии или неубава бременост,но кога го прашав да ми објасни ми рече дека и не мора да значи,да одам на контрола за 2 недели,но нз каде ми е главата.Некој ако има да сподели некое искуство
Да си одиш и на второ мислење би ти препорачала. Не се нервирај и потресувај додека не видиш што ќе ти кажат на второ мислење. Јас на почетокот на бременоста како тебе тука некаде сменив матичен пошо се што ќе му кажев го асоцираше на испуштање на плодот. А еве ме во 7ми влегов. Не се нервирај, се ќе биде во ред.
LadyC ти благодарам многу и јас сум решена да одам на друго мислење и да не се оптеретувам бидејќи лани поминав страшен период со вонматерична бременост,а на тебе со лесно и лесно породување
Ти посакувам од срце да ти биде се во ред овој пат и да си го износиш до крај со лесно! Да не се секираш и да си побараш мислења. Јас во текот на бременоста што по моја иницијатива што не, посетив 5 различни. Ама освен на една на сите им се тука мислењата. Не се откажувај до последно!
Preku krv so Beta hcg ushte na 1den od docnenje se utvrduva dali ima bremenost i se povtoruva za dva dena Betata za da se vidi dali ubavo i pravilno se duplira. A na eho najrano vo 5ta nedela moze da se vidi sakusot i yolk kesickata.