До 7недела вагинално после тоа абдоменално, во 17 недела ме изгледа абдоменално и само ми рече да измериме грло мора вагинално стави сонда измери грло 5 секунди и извади сонда тоа беше се од вагинална сонда од почеток на моја бременост до сега а сум 20недела
Девојки ајде искуства дали одите на преглед т.е контроли само кај матичниот кој ве води или одите и кај др доктор како второ мислење?
Mene vo sistina vaginalno jas insistirav mnogu i abdominalno zs imav spontan i ne mi se veruvase deka imam spontan i zatoa me pregledna abdominalno plus na kraj
Zdravo devojki vtor pat sum bremena (prva bremenost spontan 7 nedela)i sum vo stranstvo dali nekoj zive vo svajcaria i od koja nedela ste pravile prvo eho mene mi zakazia posle 10 mn mi e cudno i bas ke ja prasam doktorkata zs mn cudno posle 10 nedela prvo eho
Јас живеам во Германија и овде ако е природна бременост прво ехо закажуваат од 9-12 недела. И прават ехо само 3 пати во цела бременост. Фактички само скрининг. Доколку има индикации за ризична бременост тогаш почесто ама не на секои две недели како во мк.
Zatoa i mi e cudno zs jas prviot pat abortirav ama togas uste nemav dokumenti sega imam sve fala bogu zs pak sega skoro gi dobiv ja vtor pat bremena
Imam edno prasanje vo vrska so toa koj i kakov magnezium koristite vo bremenosta i koja jacina? Ima milion dr mi vika zemi sama. Koj da go zemam koj vi go preporacuvaat vasite doktori?
Ако ти е шубе јави се повторно пробај да презакажеш. Кажи дека си имала спонтан би требало да те разберат и да ти дадат термин порано.
Здраво девојки, 5та недела сум,од утрогестанот вагинало имам премногу чешање.. дали некоја ги има користено орално во рана бременост ?
Консултирај се со доктор да ти ги смени, јас користам кринон Исто прогестерон е и полесно се аплицира од утрогестанот.
I jas sum tamu,i mene prvo vo 9ta nedela mi zakazaa,navodno pred toa nemalo da se vidi ubavo,i sega koga mi zakazuvaat kontroli na 4nedeli se.
Jas pijam magnezium od 250mg sabajle i navecer , no kaj mene doktorot insistirashe da e na Natural Wealth.