Хахаха ми водиш евиденција? 12 та, денес беше првиот скрининг и брисеви.. Поубаво чувство кога ќе го видиш оформено нема, мрда и мафта со рачињата... Ќе си видиш
@Anetaoh Vo ivf temata sum clen so godini i ve citav site,del se veke i porodeni,del ushte se borat, a eve i del se bremeni nema potreba od evidencija memorijava me sluzi mn. dobro edvaj cekam da go vidam veke oformeno zashto vaka .... gleash a neznaesh shto gledash osven srce shto lupka neka ti e so lesno i imaj najlubava shkolska brenenost
девојки, како е правилно да се рачунаат неделите? последна менструација ми е на 08.08. докторката ми вели дека сум 5 недела но на интернет секаде ми пишува 4?!
Срцка, тоа 4+5 значи токму тоа, дека си 5та недела. Што те буни, незнам? Сите апликации така даваат, точно до ден.
Девојки наши драги, ако знаете краен термин ве молам пријавете се во http://forum.femina.mk/threads/Термини-на-породување.3883/page-117 зашто се повеќе чистка правиме на список (како се пораѓаат невестиве) а нови немаме упишано. Нормално е пол да не знаете, ама кога ви е краен термин за пород би требало. Гушкам и бацнувам.
Многу жени го доживеале овој кафеав исцедок поради вгнездување на плодот. Но најдобро уште веднаш појди си на лекар да ти дадат терапија за подршка на плодот. И мирување, одмарање дур не се среди. Најдобро лекарот ќе ти каже и ќе ти објасни. Не чекај и оди на лекар.
Фала ти многу .. значи ја сум некаде во 6 недела и првите две недели имав некоја капка розово кажаа ок е тоаа и прекина а ми препишаа Утрогестан еве скоро 13 дена ги пијам и све е ок од сношти онака мали болки на момент доле накај јајници и некој кафеав исцедок утринава пак исто .. пробувам да ја контактирам докторката и да појдам што порано .. Фала уште еднаш за одг првата кај што бев за неа ништо не е опасно после сменив др имам сега и таа ептен ако е обилно или не дај боже крвав одма одење .. Денес ќе видиме ама и деновиве имав и малце повеќе стрес тага можно е и тоа да влијае
Zdravo i od mene, jas sum vo pon na ginekolog pravev test pozitiven e i spored kalkulator za bremenost sum 4 ned i 5 dena Imam grcevi vo dolniot del i gasovi mng mocammm premnogu na pola saat hhhh i jas imam iscedok ali kremast ko belo pranje... Se slusnav so maticnata mi rece da odmaram vikendov pa vo pon kje se vidime... edvaj cekam
честиткии и јас сум исто со многу бело и све др сега и во 6 недела сум си само мирување и разгали се малку дур минат грчевиве досадни ... со лесноо
Ne samo grcevi imam i bolki ko da me stiska nesto u stomak ko da mi pulsira onaka na 10 sekundi i se smiruva. Vo avg mi docnese men. i posle dobiv ali samo 3 dena imav nezz dali sum ostanala od togas nekako stonakot poduvan mi e mng ko za 5 nedela... deka jas si ja racunam men vo avg kako posledna iako mi bese 3 dena samo...