Не се увезува воопшто во Мк, може да се најде во сите соседни земји зависи кај ви е најблиску. Некои 25 евра ми се чини е терапијата за два месеци во Србија. Го заборавив името на членката за да ја тагнам.
Дали се нормални повремени грчеви во јајници? 5+5 сум, повремениве грчеви ги имам веќе три недели. Уште не ми е направено прво ехо
Normalno e prvite nedeli pocesto se javuvaat grcevi, zategnuvanja, se naviknuva matkata. Zemi magnezium
Сакаме подетални информации Каде го правеше, кој доктор, дали си задоволна и во која недела го правеше? И дали направи пренатален тест?
На Гак, кај Катерина Николовска. 12+5 бев. И сум презадоволна. Се ми покажуваше, до зеница на око, раце, нозе, носе, мозок, ‘рбет, врат….се, се ми покажуваше и објаснуваше. Сликички ми извади, дури и на 3 или 4 Д ми го пушти да го видам. Ме прати за приска, чисто ради реда. Вика тоа што требаше да видам видов и се е како што треба по мерки. Пренатален не правев и нема да правам.
Пред секој скрининг е исторо, јас пред прв скрининг добив паничен напад, па чекање резултат од приската, па приската... ноу комент... А сега вториот (денес беше) се држев малце подобро, најјакото почна одкоа ми кажаа, дојди во четврток... Ај нека дојде четврток... Цела вечност. Со лесно, полека, што е наше, тоа ќе си дојде. Јас така се олабавував.
Што е позитивно, Igm или IgG? Ако IgG од двете е позитивен, значи дека ја имаш порано прележано инфекцијата и имаш антитела што те штитат моментално.
Igm-momentalno imas infekcija Igg-nisto strasno, infekcija sto si ja imala vo minatoto, imas antitela. Kako stoi kaj tebe vo rezultatot?